Dacă are cineva urechi - să audă! (AP.13:9)
Acasă » Articole » Vremurile din urma

Părintele ADRIAN Făgeţeanu despre MARILE STRAMTORĂRI ALE VREMURILOR DIN URMĂ şi caracteristica timpului antihristic: “EPOCA HAOSULUI"

Acuma e epoca haosului. A zăpăcelii… Ce înseamnă perioada lui Antihrist? Haos și deznadejde. Haos – când nu mai poți desluși ce e adevăr și ce e dezinformare”.

– Vor veni vremuri grele pentru Biserica?

– Mântuitorul, în Evanghelia după Matei, cap. 24, spune că vor veni strâmtorări – adică greutăți – cum n-au fost de când e lumea. În vremea împăraților păgâni, dacă un împărat prindea pe un om de-al lui că e creștin, îi lega piciorul drept și mâna dreaptă de o camilă, iar piciorul stâng și mâna stângă de altă cămilă și apoi mâna cămilele ca să-l spintece de viu în două!!! Mântuitorul spune că acum vor fi strâmtorări mult mai grele decât au fost atunci! Cât durează durerea aceluia care e spintecat de viu în două? […] Câteva secunde. Cât a durat durerea Maicii Domnului, atunci când a fost despartita de Fiul ei? 3 zile, până la Înviere. Deci, vedeți, chinul duhovnicesc durează mai mult și este mai greu, mai dureros decât cel trupesc.

Mântuitorul, în Evanghelia după Matei, 24, spune că vor fi strâmtorări – chinuri – mai mari decât au fost de la începutul lumii până acum. Dar cine va răbda și se va ruga până în sfârșit, acela se va mântui.  […] Tot la Matei 24, Mântuitorul spune: cât va dura domnia lui Antihrist și a ecumenismului nu știu nici îngerii din cer, nici Fiul Omului, ci numai Tatăl. Deci nu întrebați de la ce an sau de la ce lună și până la ce an va dura.

[…]

– Și cum putem să ne întărim, părinte? Ce trebuie sa facem? Generatia tinerilor trebuie sa faca?

– Am raspuns: RUGACIUNE.Cere si ti se va da, bate si ti se va deschide, cauta…” Nu? Daca nu ceri, Dumnezeu nu-ti da nici mantuirea. Mantuitorul nu face dictatura. Numai cel ce vrea sa se mantuiasca se va mantui. Cine se roaga, cine cere: “Doamne, ajuta-ma, Doamne curateste-ma, Doamne intareste-ma… Nadejdea mea este Tatal, scaparea mea este Fiul, acoperamantul meu este Duhul Sfant. Treime Sfanta, Slava Tie! Ridica-voi ochii mei la Cer, de undeva veni ajutorul meu. Ajutorul meu de la Domnul”.

Nu exista o solutie omeneasca, cum spun unii calugari de la Athos: Fugi undeva in padure, fa-ti o groapa undeva ca sa supravietuiesti. Nu, degeaba! Toate zbaterile omenesti sunt zadarnice.

– La Sfanta Liturghie nu vom mai putea participa [atunci cand va imparati efectiv Antihristul – n.n.]?

– Da. Mantuitorul, in convorbirea cu Fotini samarineanca, de la fantana [lui Iacob], a fost intrebat: Noi ne-am rugat pana acum aici, in muntele Garizim. Voi, iudeii, spuneti ca rugaciunea primita este numai la Ierusalim. Mantuitorul se refera la vremurile de acum si spune: Va veni vremea cand nu ne vom mai putea ruga nici la Ierusalim, nici la Antim, nici la Putna, nici la Lainici, ci numai “in duh si in Adevar!”

Aveti cea mai mare grija mai ales cei care aveti copii! Daca-i lasati sa-si faca educatia la televizor si la toate aparatele astea, unde-i violenta, vor ajunge si ei violenti si alienati. Vor ajunge toti “Domnul Goe” si nu vor asculta nici de parinti, nici de Biserica, de duhovnic, nici de Dumnezeu. Capii familiei inseamna cei care au raspunderea mantuirii celor care sunt in grija lor. Asa cum Mantuitorul este Capul Bisericii pentru ca se jertfeste pentru toti din Biserica…

[…]

Categorie: Vremurile din urma | Adăugat de: Gabriel (2016-05-05)
Vizualizări: 1701 | Comentarii: 6
Total comentarii : 6
avatar
0 Spam
1
TREBUIE SA FIM INTELEPTI SI SA NE SMERIM PENTRU MANTUIREA NOASTRA 
DOAMNE IISUSE HRISTOASE FIULUI LUI DUMNEZEU MILUIESTENE PE NOI PACATOSII.
SA NE LUMINEZE D-ZEU AMIN.
avatar
0 Spam
2
Asta e interesant: Va veni vremea cand nu ne vom mai putea ruga nici la Ierusalim, nici la Antim, nici la Putna, nici la Lainici, ci numai “in duh si in Adevar!”
avatar
0
4
A venit deja...
avatar
0 Spam
3
Un mirean: Dati-mi un cuvant de folos. Arhiep. Justinian Chira : De-ar da Dumnezeu , crestinii si calugarii nostrii sa moara toti ortodocsi
avatar
0 Spam
5
sleep Doamne ajuta-ne, ca dormim inca! A inceput postul cu copii la televizoare si la mobiluri pe poze in familiile preotesti! Timpurile de azi, invataturile de ieri le lasam in fata usei bisericii, ca e mai leger! Dar sa nu spunem nimica, ca jignim, doar e post! Cu cipuri in acte, preotii slujand cu carnet cu 666 in buzunare, dar e POST! Am si tacut, ca puteam ajuta la o spovedanie curata si nu e voie!
avatar
1 Spam
6
Bunul meu Dumnezeu, te rog din toate puterile mele ajută-mi mie, copiilor mei și nevestei mele să murim ortodocși. Slavă Ție, Doamne, amin.
avatar