Dacă are cineva urechi - să audă! (AP.13:9)
Acasă » 2016 » Septembrie » 13 » Un tânăr din Viena îi scrie lui IPS Serafim Joantă
9:39 AM
Un tânăr din Viena îi scrie lui IPS Serafim Joantă

http://www.glasulstramosesc.ro/cfb/serafim_joanta_cmb.jpg

Am primit pe mail:

 

In atentia domnului Serafim Joanta

 

Stimate domnule Serafim Joanta,

cu durere in suflet va scriu aceste randuri in care vreau sa luati la cunostiinta mahnirea care m-a cuprins fiindca nu va mai pot numi Inaltpreasfintite Parinte Mitropolite. Motivul pentru care sunt obligat sa incetez a va numi pe dumneavoastra  Parinte duhovnicesc al turmei Lui Hristos din care fac parte este participarea si semnarea dumneavoastra a textelor de la Intalnirea din Creta (iunie 2016).

Urmand glasul launtric a Lui Hristos imi implinesc datoria de credincios de a marturisi dezacordul dintre textele semnate de d-voastra  impreuna cu ceilalti “ierarhi” fata de Evanghelia Lui Hristos, propovaduita de Sfintii Apostoli.

Nu am nici o dorinta de a incepe o discutie teologica (“Căci împărăţia lui Dumnezeu nu stă în cuvânt, ci în putere”) si sa aduc argumente care demonstreaza diferenta dintre Adevarul propovaduit de Sfintii Apostoli ( de Sfintii Parintii, de Sfintele Sinoade ecumenice de a lungul timpului)  si textele semnate de majoritatea participantilor la intalnirea din Creta din iunie 2016. Argumentele teologice care dezaproba textele de la Creta au fost publicate de altfel de ierarhi si  teologi vrednici de crezare.

Asadar cu nadejde, desi nu foarte mare recunosc, va doresc ca Postului Adormirii Maicii Domnului sa va fie un prilej de pocainta, de luminare, de ridicare, de intoarcere la Adevar, nu numai d-voastra ci tuturor celor care au semnat acest texte antihristice.

Domnule Serafim Joanta, cei care sunt ai Lui Hristos sunt datori sa asculte de Dumnezeu mai mult decat de oameni, sa-I dam intaietate Lui Dumnezeu si nu oamenilor. In consecinta pana nu va veti dezice public de textele semnate de la Creta constiinta nu imi ingaduie sa mai particip la slujbele in care  sunteti pomenit d-voastra sau alti ierarhi care au semnat textele de la Creta.     

Incheiind va pun la suflet  urmatorul text din Epistola catre Galateni a Sfantului Apostol Pavel:

      6. Mă mir că aşa degrabă treceţi de la cel ce v-a chemat pe voi, prin harul lui Hristos, la altă Evanghelie,

      7. Care nu este alta, decât că sunt unii care vă tulbură şi voiesc să schimbe Evanghelia lui Hristos.

      8. Dar chiar dacă noi sau un înger din cer v-ar vesti altă Evanghelie decât aceea pe care v-am vestit-o - să fie anatema!

      9. Precum v-am spus mai înainte, şi acum vă spun iarăşi: Dacă vă propovăduieşte cineva altceva decât aţi primit - să fie anatema!

      10. Căci acum caut bunăvoinţa oamenilor sau pe a lui Dumnezeu? Sau caut să plac oamenilor? Dacă aş plăcea însă oamenilor, n-aş fi rob al lui Hristos.

      11. Dar vă fac cunoscut, fraţilor, că Evanghelia cea binevestită de mine nu este după om;

      12. Pentru că nici eu n-am primit-o de la om, nici n-am învăţat-o, ci prin descoperirea lui Iisus Hristos. (Gal. 1; 6-12)

 

Semnat Ioan Haiduc, 27 ani

Viena

 

          

Categorie: Sinodul Tâlhăresc | Vizualizări: 1576 | Adăugat de: Gabriel | Rating: 5.0/1
Total comentarii : 0
avatar