Dacă are cineva urechi - să audă! (AP.13:9)
Acasă » 2016 » Mai » 5 » Toxicitatea BPA (Bisfenol A) din ambalajele pentru mancarea de tip fast food duce la sechele mari ale creierului si sterilitate
2:55 PM
Toxicitatea BPA (Bisfenol A) din ambalajele pentru mancarea de tip fast food duce la sechele mari ale creierului si sterilitate

Un nou studiu publicat in ziarul Perspective in domeniul sanatatii a dezvaluit ca mai multe substante chimice folosite sa subtieze si sa creasca flexibilitatea plasticului si a vinilinului au trecut in mancarea de tip fast food  prin intermediul ambalajului.

Conform ziarului din Regatul Unit, Daily Mail Online, chimicalele acestea, cunoscute ca substante adaugate in plastic pentru a mari flexibilitatea lui, au fost interzise in jucariile pentru copii sau in produse stomatologice si carti pentru ca cercetarile medicale au indicat ca ele au efecte toxice.

In ciuda acestui fapt, substantele acestea chimice sunt folosite la fabricarea plasticului/polistierului in care se impacheteaza mancarea de tip fast food desi s-a constatat ca ele trec in mod special in carne si paine. Ziarul Mail a constatat ca aceste substante au fost depistate in cauzarea numeroaselor boli si afectiuni precum autismul si dereglarile hormonale sau astmul.

Noul studiu este printre primele care cerceteaza legatura dintre acesti esteri si ambalarea mancarii de tip fast food. “Oamenii care au mancat de la fast food  au in organism un nivel de esteri cu 40% mai ridicat decat cei care nu au mancat” spune autorul studiului Dr. Ami Zota de la Institutul pentru Sanatate Publica de la Universitatea George Washington din Washington D.C.

“Rezultatele studiului nostru trage un semnal de alarma pentru ca esterii continuti de plastic au legatura cu o multime de boli aparute la copii si la adulti``, a adaugat aceasta.

Dereglare hormonala

Esterii nu sunt singurele substante chimice din ambalajul mancarii sau bauturii noastre care au fost legati de anumite probleme de sanatate. Asa-numitul  ambalaj de plastic “BPA-liber” care contine o substanta similara a fost de asemenea legat de anumite boli si probleme de sanatate.

“BPS (un sulfat), este alternativa substantei BPA (tot suflat) poate fi la fel de nociv pentru dezvoltarea creierului” spune Deborah Kurrasch de la Universitatea din Calgary, cercetator sef al unuia dintre cele doua studii legate de endocrinologie, prezentate la conferinta de la Societatea Internationala de Endocrinologie din Chicago in August 2014.”Societatea civila trebuie sa creasca presiunea asupra celor care iau decizii la nivel de stat pentru a scoate sulfatul din produse din momentul procesului productiei lor.”

“Suflatul acesta BPS este una din substantele care substituie BPA-liber din produse” a spus Hong-Sheng Wang de la Universitatea din Cincinnati, cercetator sef al celui de-al doilea studiu. « Este pusa in pericol siguranta prin produsele care contin BPA-liber. Problema este ca substantele similar BPA-BPS este unul din ele - nu au fost testate pe oameni daca sunt bune pentru sanatatea lor. »


In studiul lui Kurrach, cercetatorii au gasit ca pestele zebra expus la substanta BPS a devenit la fel de hiperactiv ca pestele expus la substanta BPA.

Chimicalele acestea, conform studiului publicat in 2013, au de-a face cu un numar mare de dereglari endocrine, dupa cum s-a spus in Iulie in acel an.

Adevarata amenintare venita din sulfatul BPA, criminala substanta din plastic este legata de dereglari endocrine si poate avea mai mult de-a face cu substantele produse cand elementul chimic este metabolizat de corp mai degraba decat cu BPA insusi. Un nou studiu publicat in jurnalul PLoS One explica cum BPA metabolizat devine MPB care tinde sa fie legat de receptorii estrogenului  din corp decat face BPA in afara organismului ceea ce explica de ce anumite studii au omis ceea ce tinde sa devina BPA in corp adica sa produca o multime de probleme.

Sterilitate peste generatii

 “Cu alte cuvinte, MPB afecteaza cu doua maini receptorii de estrogen in comparatie cu BPA,” a spus Dr.Michael E. Baker, profesor doctor la Universitatea din California-San Diego, si unul dintre autorii studiilor despre aceasta substanta. “Doua puncte de contact fac conexiunea mai puternica.”

Expunerea prelungita la substanta BPA, cred unii cercetatori, pot face generatiile viitoare sterile, conform unui studiu publicat in Aprilie 2015. Ramji Bhandari, profesor asistent cercetator in stiinte biologice la Universitatea din Missouri si un cercetator de la Institutul Geologic al Statelor Unite alaturi de o echipa de biologi si toxicologi, au descoperit ca daca expunerea la substanta BPA nu isi arata imediat efectele asupra sanatatii, chiar si a doua, a treia sau a patra generatie  poate suferi scaderea fertilitatii sau chiar mortalitatea embrionilor in prima faza de concepere.

Sursa: naturalnews.com

Traducerea: Ramona Elena

Categorie: Fast food | Vizualizări: 816 | Adăugat de: Gabriel | Tag-uri: BPA, toxic, sterilitate, fast-food | Rating: 5.0/1
Total comentarii : 0
avatar