Dacă are cineva urechi - să audă! (AP.13:9)
Acasă » 2019 » Aprilie » 4 » Sfânta și Dumnezeiasca EVANGHELIE din Biblia Domnitorului Șerban Cantacuzino - 1688, editată în nouă grafie și grai, anul mântuirii 2019
2:00 AM
Sfânta și Dumnezeiasca EVANGHELIE din Biblia Domnitorului Șerban Cantacuzino - 1688, editată în nouă grafie și grai, anul mântuirii 2019

 

Cuvânt înainte

       Pravoslavnice cititorule, cu umilinţă te rugăm, citind această sfântă şi dumnezeiască carte, dacă vei afla oarece lunecături în lucrul acesta al nostru, să nu blestemi, ci, ca un bun şi cu bună inimă, îndreptează, şi nu ne pune întru ponos, ci iartă, că şi noi suntem oameni, deasemenea pătimaşi, ţinuţi de slaba fire care nu lasă pe nici un om a rămâne fără greşeală. Că, pe cât am putut, cu nevoinţă am lucrat şi, precum am aflat izvod, aşa am dat şi la tipar. Ci te rugăm, iartă, ca şi tu să dobândeşti iertare de la Preaputernicul Dumnezeu, al Cărui dar şi milă şi noi Îl rugăm să fie cu tine pururea.

          Însă şi aceasta să ştii că, de vei osteni a cerceta cu de-amănuntul înţelesul acestei Sfinte Scripturi şi de-l vei potrivi cu oarece izvoade, afară de cele elineşti, latineşti, sau sloveneşti, sau a altor limbi, şi nu se va potrivi, să nu te grăbeşti îndată cumva a defăima, ci să cauţi că, între alte izvoade elineşti, vei afla un izvod care este după cel vechi al celor 72 de dascăli evrei pe care Ptolemeu Filadelful l-a făcut şi a tălmăcit Scriptura Sfântă cea Veche de pe limba evreiască în elinească. Tălmăcitorii acestei Sfinte Scripturi pe acela l-au ales mai adevărat şi după acela au şi tălmăcit. Deci, potrivindu-te cu acela, vei afla pe care cale am umblat. Iar de te vei îndoi cumva şi pentru izvodul acela, socotind că nu s-a nimerit izvod bun, alunecându-te după alte biblii, ce multe încă s-au tipărit, de mulţi, ce s-au făcut dascăli tălmăcitori scripturilor sfinte, trăgându-le şi copiindu-le mai vârtos în voia şi părerea lor, care, nu ştim, mai mult au smintit rodul omenesc, ori au tulburat cititorii. Căci noi spre acestea nimic nu vom luneca, că am văzut acum, în anul de la mântuirea lumii 1687, de nou dând la tipar această Sfântă Scriptură care acel izvod urmară.

 

Mitrofan - Episcop de Huşi, noiembrie 1687

 

Citiți vă rog și:

PSALTIREA din Biblia Domnitorului Șerban Cantacuzino - 1688 reeditată în nouă grafie și grai, anul mântuirii 2018

DESCĂRCAŢI cărţile din biblioteca portalului. Vine ziua când vor fi şterse de către urâtorii Adevărului.

 

Categorie: Sfânta EVANGHELIE 1688 | Vizualizări: 1179 | Adăugat de: Gabriel | Tag-uri: EVANGHELIE 1688 | Rating: 5.0/1
Total comentarii : 8
avatar
0 Spam
1 Mitran Radu • 2:29 PM, 2019-04-07
Dumnezău-Om Iisus Hristos o sa va judece ca ati umblat de ati stricat limba neamului traco-geto-dac=valah din  Biblia adecă Dumnezeiasca Scriptură 1688 si ati modificat-o la fel ca iezuitii ereticilor care au denaturat cuvantul si continutului textului original din Biblia 1688!

Si voi prin "adaptarea" modernizand asta sinteti la fel ca toata linia iezuita Blaj 1795 sub Anatema Sfantului Apostol Pavel! 

 De aci puteți descarca Biblia adecă Dumnezeiasca Scriptură (Bucureşti 1688) pdf. , nemodificata in limbaj si continut cum sunt celelalte "traduceri" in limba "romana". 

Daca puteti sa o tipăriți si sa citeti la icoană din ea in format fizic cu atat mai bine! 

http://www.mediafire.com/file/27txbd9qxu1jf67/Biblia_Bucuresti_1688.pdf/file?fbclid=IwAR3JZoNQ5hcYhiCcpg-OAE0sRCmFF1mJyJZviQhI-2-yKUH8qpwHzmff2z0 

Slava Domnului!
avatar
0
2 Gabriel • 3:11 PM, 2019-04-07
Omule bun, ce-ai pățit? Spune-mi te rog, tu grăiești zilnic așa cum vorbeau românii de la 1688? Dacă nu, ești fățarnic! Care sunt ''modificările iezuite'' ce au fost făcute în această lucrare? Citat, pagină? Dacă tu poți citi pdf-ul de pe telefon sau calculator și să ții rânduiala în felul acesta, roagă-te și pentru neputincioșii care nu pot ține rânduiala online. 
La marele praznic al Buneivestiri îți dorim mântuire!

P.S. Calendarul pe care îl ții e creația iezuiților! Sfântul Martir și Binecredincios Domnitor Constantin Brâncoveanu împreună cu toți cei ce ne-au dăruit aceasta lucrare minunată țineau rânduiala lăsată de Sfinții Părinți pe care voi ați lepădat-o, dar aruncați cu pietre în cei ce-o păstrează.
avatar
0 Spam
3 Mitran Radu • 4:52 PM, 2019-04-07
In primul rand, limba "romana" cum am fost reeducati s-o cunoastem e creatia mincinoasa iezuitilor din scoala ardeleana si anume opera iezitului Samuil Micu care a modificat Biblia de la 1688 in limbaj sofisticat si continut si a scos linia mincinoasa de la Blaj 1795, corcind Biblia 1688 cu o versiune papistasa si una protestanta pe a carei linii iezuite Blaj 1795 au mers toate "traducerile" in limba "romana" inclusiv a dumneavoastra. Iezuitii se credeau urmasi ai lui Traian si au inventat in inima lor uniata greco"catolica" din sec. XVI-XVII teoriile "latinizarii" si "romanizarii" 
 Dumneavoastra nu ati facut decat sa sofisticati Cuvantul Adevarului din Biblia 1688 si v-ati pus singuri sub Anatema Sfantului Apostol Pavel atat cu aceasta tentativa de "biblie" cat si cu "psaltirea".
De ce nu ati luati direct textul original si sa il tipariti original? Ati mai modificat si numele Biblia adecă Dumnezeiasca Scriptură!
Aveti impresia ca va Dumnezau mai mult sa intelegeti Cuvantul prin linia sofisticata decat prin limba stramoseasca? Daca credeti ca intelegeti mai mult va inselati. 
Gabriel, cine te-a mintit ca tin calendarul papistas!?
La Dumnezău Sfinta Treime in vesnicie e timp!? Sau ce calendar tineti dumneavoastra, acela facut de dl. Leontescu!? 
 Nu stiti ca la Sinodul I Ecumenic de la Niceea Sfintii Parinti au stabilit data Pascaliei si atat!? Nu vi se pare abatere de la Biserica Soborniceaca a idolatriza timpul pamantesc si implicit calendarul!?    Personal nu sunt de acord ca s-a oferit autocefalia BOR pe schimbarea calendarului la ordin politic de catre cei care au falsificat limba stramoseasca si au introdus masoneria in Dacia dupa 1848, au schimbat numele Daciei in "romania" si au introdus linia iezuita Blaj 1795 pe care au mers "academia romana" si DEX-urile. 
Slava Domnului!
avatar
0
4 Gabriel • 5:24 PM, 2019-04-07
Omule bun, în primul rând noi nu am făcut nici o traducere a vreunei Biblii, se vede că nici măcar nu ai deschis fișierul, sper că faci diferența între Biblie și Sfânta Evanghelie. Nu înțeleg la ce sofisticare te referi, cum dealtfel nu înțeleg nici care sunt acele ''modificări iezuite'' despre care vorbeai în primul comentariu, neaducând nici un argument prin care să-ți susții afirmațiile. Compară Psaltirea editată anul trecut, cu Psaltirea din Biblia de la 1688, deasemenea poți compara și Sfânta Evanghelie și să semnalezi modificările de care spui.
În altă ordine de idei, se vede că despre calendar n-ai ințeles nimic, doar îți cauți argumente ca să-ți liniștești conștiința. Cât despre masonerie, află că prima loja de la noi s-a înființat la Iași în 1742, iar în 1776 a fost ''uns'' primul episcop, de Roman, mason, în persoana lui Leon Gheuca.
Acestea fiind spuse, nu mai sta pe margine și arunca cu ouă, pune mâna și transcrie cuvânt cu cuvânt Biblia, așa cum am făcut noi cu Psaltirea și cu Sfânta Evanghelie, fă-o frumos într-un PDF și fuguța la o tipografie, fă-o carte și împarte-o cât mai multor frați ca să se bucure și ei de Cuvântul Adevărului nu numai tu.
avatar
0 Spam
5 Mitran Radu • 5:40 PM, 2019-04-07
Iata comparatie de text din Psaltirea din Biblia adecă Dumnezeiasca Scriptură 1688 cu deformarea sofisticata a dumneavoastra
 https://www.flickr.com/photos/158155864@N07/47556379791/in/dateposted/ 
Vedeti ca ati fost paratiti de catre Har ca negati Harul din BOR!
avatar
0
6 Gabriel • 5:59 PM, 2019-04-07
Uite, am pus aici print-screen-ul pe care l-ai făcut tu cu ''modificările iezuite'' făcute de noi, ca să vadă toată lumea și să fugă de noi.


N-are rost să te mai întreb ce vrea să spună prin ''urgisiși-Te'' sau ''clătit'' că m-am lămurit cu ce cuget ai venit și cine te-a trimis.
Acum că am văzut despre ce e vorba, te anunț pe această cale că nu-ți voi mai aproba nici un comentariu. Cât despre cuvântul ''paratiti'' pe care l-ai înșirat în ultima ta propoziție nu te mai întreb de unde l-ai scos.
Închei prin a-ți aduce la cunoștință cugetarea Sfântului Mitropolit Filaret: „Va îndrăzni oare cineva să afirme că Domnul şi Harul Său rămân în biserica răufăcătorilor care îi elogiază pe duşmanii Lui îndrăciţi şi colaborează cu ei? … Poate oare să fie plină de har o biserică ce s-a unit cu potrivnicii lui Dumnezeu?! Răspunsul este evident…''

P.S. Vezi că la Psalmul 58 versetul 20 apare ''Dumnezeu'' nu ''Dumnezău'' așa cum te fălești tu că vorbești arhaic, te rog să le aduci la cunoștință fraților Greceanu că au modificat limba română
avatar
0 Spam
7 Marian TUDOR • 11:48 AM, 2019-05-14
Multumesc!
avatar
0
8 Gabriel • 11:23 AM, 2019-05-15
Slava Domnului. Sa va fie de folos!
avatar