Dacă are cineva urechi - să audă! (AP.13:9)
Acasă » 2017 » Ianuarie » 5 » Schitul Prodromu a întrerupt pomenirea Patriarhului Bartolomeu
2:20 PM
Schitul Prodromu a întrerupt pomenirea Patriarhului Bartolomeu

http://www.glasulstramosesc.ro/Pics/schitul_prodromu.jpg

După cum ştiţi, săptămâna trecută atrăgeam atenţia că asupra Schitului Prodromu s-a pornit prigoana împotriva monahilor anti-ecumenisti.

Apoi, Chinotita Muntelui Athos, formată din reprezentanții a doar 5 mănăstiri din Sfântul Munte s-a întâlnit pe 1 ianuarie pentru a discuta deciziile pseudo-sinodului din Creda. Chinotita consideră documentul “Relațiile Bisericii Ortodoxe cu restul lumii creștine” ca fiind neclar în a exprima unicitatea unei singure Biserici, cea Ortodoxă. Totodată  a subliniat că textele sunt lipsite de dispoziții pentru a descuraja acte și declarații care spun că eterodocșii au botez valid și preoție, apoi chinotita și-a exprimat dezacordul cu privire la faptul că au fost acceptate căsătoriile mixte la nivel local.

Cel mai grav este faptul că reprezentanții Chinotitei subliniază necesitatea de a menține unitatea și condamnă tendințele schismatice, făcând referire la “întreruperea pomenirii ierarhului”, care nu este justificată.

Acest gen de circulară este modelul oficial pe care l-au folosit toate patriarhiile semnatare în Creta. Se pare că a fost transmis de o unică sursă. Citiţi mai multe aici.

Iată însă că părinţii de la Schitul Prodromu se ţin tari şi întrerup pomenirea Patriarhului Bartolomeu.

Sinodul Tâlhăresc: Suntem informati de catre parinti pustnici de la Vigla cum ca in urma votului care a avut loc in Schitul Prodromu, si anume 50 de parinti au votat cu totii pentru intreruperea pomenirii.

Schitul a instiintat Manastirea de care apartine si anume Marea Lavra, si au inceput presiunile puternice impotriva Schitului. Marea Lavra urmarind ca nu cumva intreruperea pomenirii sa devina publica. Egumenul Manastirii Marea Lavra si anume parintele Prodromos este atat de infuriat incat, calcand toata randuiala democratica de o mie de ani a Sfantului Munte, in mod fascist, a spus ( lipsit de orice baza legala): „De astazi eu anulez conducerea Schitului Prodromu” (bineinteles ca nu are o asemenea putere de a face asa ceva).

Tot in aceste zile a fost trimis de catre Patriarhia Romana, IPS Andrei, Mitropolitul Clujului, ca sa vada situatia de aproape si sa slujeasca Sf Liturghie. Parintii Schitului i-au spus ca nu este primit decat daca se leapada de ” Sinodul” din Colimbari, Creta. (IPS Andrei nefiind lasat sa intre in Schit pentru a sluji). Unii spun că a plecat tulburat făcând reclamații la măn. Marea Lavră, la Chinotita Sf. Munte și chiar la patr. ecumenică.

Știrea este confirmată din mai multe surse.

conform cu http://trelogiannis.blogspot.ro/2017/01/blog-post_30.html

Să ne rugăm pentru monahii ce au întrerupt canonic pomenirea, căci prigoana de care vorbeam săptămâna trecută se va înteţi.

Categorie: Schitul Prodromu | Vizualizări: 2150 | Adăugat de: Gabriel | Tag-uri: schitul prodromu, intreruperea pomenirii, ecumenism, sinodul din creta | Rating: 4.0/3
Total comentarii : 0
avatar