Dacă are cineva urechi - să audă! (AP.13:9)
Acasă » 2017 » Septembrie » 18 » PS David de Krusevac - Serbia. Singurul episcop care NU A SEMNAT NICIUN DOCUMENT în Creta
11:31 PM
PS David de Krusevac - Serbia. Singurul episcop care NU A SEMNAT NICIUN DOCUMENT în Creta

După mai bine de un an de la sinodul tâlhăresc din Kolimbari, am avut curiozitatea să văd dacă a fost vreun ''Marcu al Efesului'' și-n Creta. Cei ce au scris despre ereziile sinodului tâlhăresc menționează că 33 de ierarhi nu au semnat documentul în care ereticii sunt numiți ''biserici'', însa din păcate au semnat celelalte documente. În Creta TOATE documentele trebuiau respinse, căci "dacă cineva contraface măcar o mică parte a chipului regelui pe moneda regală, în felul acesta o falsifică; la fel și în credința cea adevărată, acel care va schimba chiar cât de puțin în ea, o vatămă pe toată. Căci dacă, pe de o parte, dogma este răstălmăcită, și înger de ar fi, să nu-l credeți. Nimic nu folosește viața virtuoasă, dacă credința nu este sănătoasă" - Sfântul Ioan Gură de Aur

Asta trebuiau să facă ierarhii prezenți în Creta pentru a rămâne ortodocși, să NU SEMNEZE NIMIC! 

Mai jos se poate vedea fotocopia de pe documentele oficiale din Creta cu locurile unde apare numele PS David.

Iată și biografia Preasfințitului David. Se poate observa că nu a studiat ''teologia'' nici la Bossey, Freiburg, Canterbury, Lyon sau Geneva ca alți ierarhi ''ortodocși'' de pe la noi...

(Traducere cu Google translate)

Episcopul David (Perovic) ales in Krusevac s-a născut la 17 iulie 1953 în Djurakovac, în Metohija (Dieceza de Raska-Prizren).A făcut școala primară la Istok, Djurakovac și Pec. Școala de limbă a terminat la Pec (1972).

A studiat literatura de specialitate la Facultatea de Filologie din Belgrad, precum și regia de Film și TV la Academia de Teatru, Film și Televiziune din Belgrad (1972-1976). A studiat teologia la Facultatea de Teologie a Bisericii Ortodoxe Sârbe din Belgrad (1977-1983).

A devenit călugăr la Lavra imperială din Visoki Decani (1983). A predat ca profesor asistent în seminariile Sf. Trei Ierarhi din Krka și Sts. frații Chiril și Metodiu din Prizren (1983-1989).

A pregătit o teză de doctorat pe tema Împărtășirea Duhului Sfânt, conform învățăturilor Sfântului Vasile cel Mare, în clasa patrologului Stiliyanos Papadopoulos, la Facultatea de Teologie din Atena (1989-1994). Ca asistent și apoi conferențiar, predă continuu etica creștină (cu asceți) și teologia ascetică la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Belgrad (1995-2010). Studiul civilizației imaginilor (simbol, imagine, sunet) și alte lucrări publicate (25) sunt recunoscute ca fiind echivalente cu studiile de masterat și cu lucrarea de la facultatea mamă (1996).

Subiecte teologice Dogmatism și etică, a crezut la Academia Spirituală Sf. Vasile din Ostrog în Srbinje (1995-1997).

A fost implicat în filologia franceză la Sorbona și la Alianța franceză pentru limbi în Paris (1995-1997 și 1999).

A început teza de doctorat pe tema Hristologia Sf. Maxim Mărturisitorul, pe baza scrisorilor XII-XV și XIX (1999), la Școala de Studii Înalte din Sorbona, în clasa profesorului Alain L-Boullueque, patrolog .

El a fost angajat în misiunea bisericii pentru recepționarea utilizatorilor ortodocși ai calendarului vechi, francezul - Occitans (zona Gascony) din cadrul Bisericii Ortodoxe Sârbe, precum și în negocierile cu francezii, membrii Bisericii Franceze Ortodoxe (LECOF) , cu privire la primirea lor în Dieceza Franței și a Europei Occidentale.

Teza de doctorat cu tematica dogmatico-patrologică Pnevmatologie a Sf. Vasile cel Mare, a apărat la Facultatea de Teologie Ortodoxă a Universității din Belgrad (2002).

A fost numit profesor asistent la Departamentul de etică creștină (cu asceți). Între timp a fost numit pentru lector la Departamentul de teologie ascetică (curs general) al facultății părinte (2005-2007).

Lucrările și traducerile pe care le-a publicat în revistele bisericești și la alți editori. A contribuit la cărți, manuale, reviste, monografii, colecții, antologii, precum și traduceri (texte teologice, imnografie, educație religioasă, literatură, teorie și exegeză a filmului, filozofiei și științei). Traduceri din Grecia, franceză, engleză și rusă. El publică cărți.

A colaborat la dezvoltarea de filme documentare și emisiuni de televiziune și serii (Cartea ABC a Ortodoxiei, profesor religios acasă, Biserica și limba, Planeta Kosovo, Karzes - ușa Orientului, Viața conform Evangheliei). Este cofondator și scenarist al studioului de film Naos, la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Belgrad și în cadrul Fondului de publicare al AEM / SOC.

El participă la întâlniri și festivaluri creștine locale și internaționale (Belrgade, Fruska Gora, Ohrid, Struga, Tese, Lavardac, Londra, Essex, Torino, Moscova, Optina, Desertul Nitra, Rotterdam), simpozioane teologice și științifice (Belgrad, Alexandroupolis, Salonic, Paris, Oxford, Cairo, Jas, Sibiu, Boze, Srbinje, Zagreb, Peroj) și panouri (Belgrad, Novi Sad, Subotica, Pozarevac, Prijepolje).

 

Citiți vă rog și:

Sfântul Ierarh Vasile cel Mare despre comuniunea cu cei ce au semnat documente eretice

Învățătura Sfântului Teodor Studitul normativă pentru situația actuală a Bisericii

 

Categorie: Sinodul Tâlhăresc | Vizualizări: 3718 | Adăugat de: Gabriel | Tag-uri: david de krusevac, sinodul talharesc | Rating: 5.0/1
Total comentarii : 4
avatar
0 Spam
1 Сања Гњатовић • 2:08 PM, 2017-09-21
The truth is that Bishop David from Krusevac is an ecumenist and a novice, he taught theology from the leader of all novices and ruiners, John Zizioulas.Among other things, he serve some kind of his "Antiochian" Liturgy, without an altar...Here's what he says in his book "The Statement of the Christian Ethos in the Resurrection of Salvation, through Personality and theology" (Bogoslovski fakultet, Beograd, 2011.): "And the figure of St. Basil the Great as the Contemporaries and the coordinator of the iconic theological dialogue was shined in our epoch . Certainly, thanks to the interpreter's and followers of his theological thoughts and works, especially new ortodox and christian teologist , THE MITROPOLIT JOHN ZIZIOULAS".
avatar
0
3 Gabriel • 8:16 PM, 2017-09-21
Thank you, we did not know that. He is, however, the only bishop who has not signed anything in Crete ...
avatar
0 Spam
2 Anonim • 2:08 PM, 2017-09-21
The truth is thatBishop David from Krusevac is an ecumenist and a novice, he taught theology
from the leader of all novices and ruiners, John Zizioulas.Among other things,
he serve some kind of his "Antiochian" Liturgy, without an altar...Here'swhat he says in his book "The Statement of the Christian Ethos in the
Resurrection of Salvation, through Personality and theology" (Bogoslovski
fakultet, Beograd, 2011.): "And the figure of St. Basil the Great as the
Contemporaries and the coordinator of the iconic theological dialogue was shined
 in our epoch . Certainly, thanks to the
interpreter's and followers of his theological thoughts and works,  especially 
new ortodox  and christian teologist
, THE MITROPOLIT JOHN. ZIZIOULAS   ".
avatar
0 Spam
4 Сања Гњатовић • 11:13 PM, 2017-09-22
This is Bishop David on 00:15   applause  https://youtu.be/CsPQUy4Zf9M
avatar