Dacă are cineva urechi - să audă! (AP.13:9)
Acasă » 2018 » Martie » 12 » Protosinghelul Elefterie Tărcuță a fost ''caterisit'' de eretici
10:42 PM
Protosinghelul Elefterie Tărcuță a fost ''caterisit'' de eretici

http://www.glasulstramosesc.ro/art/adpic/parintele_Elefterie.jpg

Iată comunicatul de pe site-ul Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului:

''Consistoriul Eparhial Monahal al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăuluiîn conformitate cu prevederile Sfintelor Canoane ale Bisericii Ortodoxe, ale Statutului pentru organizarea și funcționarea Bisericii Ortodoxe Române, ale Regulamentului autorităților canonice disciplinare și al instanțelor de judecată ale Bisericii Ortodoxe Române și ale Regulamentului pentru organizarea vieții monahale și funcționarea administrativă și disciplinară a mănăstirilor, precum și ale hotărârilor organismelor deliberative și executive centrale și eparhiale, i-a aplicat, la data de 13 februarie 2018, Protos. Elefterie (Jănică) Tărcuță, fost slujitor la Catedrala Arhiepiscopală „Sf. Cuvioasa Parascheva” din Roman, următoarele sancțiuni:

  • CATERISIREA (pierderea preoției pentru totdeauna și a posibilității ocupării unui post neclerical în activitățile bisericești) prevăzută de art. 5, par. (B), alin. (1), lit. e), din  Regulamentului autorităților canonice disciplinare și al instanțelor de judecată ale Bisericii Ortodoxe Române;
  • EXCLUDEREA DIN MONAHISM ȘI INTERDICȚIA DE A PURTA HAINA MONAHALĂ, prevăzută de art. 5, par. (A), alin. (2), lit. c), din  Regulamentului autorităților canonice disciplinare și al instanțelor de judecată ale Bisericii Ortodoxe Române,

Aceste sancțiuni au fost pronunțate de instanța de fond, menționată mai sus, în temeiul art. 11 alin. (1), art. 34 alin. (1) lit. b), art. 39 și art. 40 alin. (1) din Regulamentul autorităţilor canonice disciplinare şi al instanţelor de judecată ale Bisericii Ortodoxe Române, art. 128 lit. b), lit c) și lit. g) din Regulamentul pentru organizarea vieţii monahale şi funcţionarea administrativă şi disciplinară a mănăstirilor, can. 11, can. 28 și can. 31 Ap., can. 13, can.14 și can.15 I-II, can. 6 II ec., can. 3 III ec. ; can. 18 IV ec ; can. 5 Antioh.; can. 10, can. 11și can. 62 Cartag.

Prezenta decizie a fost transmisă prin poștă, însă, dat fiind faptul că destinatarul nu a fost găsit la domiciliu, precizăm că dreptul de contestare a sentinței a fost stabilit în termen de 15 zile lucrătoare de la data publicării prezentei (12 martie 2018).''

 

Iată că ereticii ''cu har'' l-au ''caterisit'' și pe părintele Elefterie, după un an și jumătate de când a anunțat că întrerupe pomenirea miniuno-episcopului Ioachim Băcăuanul. Sperăm că nu va apela la ''dreptul de contestare'' a minciuno-sentinței așa cum au făcut și alti ''curajoși''.  

Deasemenea am dori să-l întrebăm pe părintele Elefterie, dar și pe ceilalți care se chinuie să ne explice cât har au ereticii, dacă și această decizie de ''caterisire'' a fost insuflată de Duhul Sfânt, sau ereticii ecumeniști au har numai pentru sfințirea Tainelor, nu și pentru caterisiri?

 

Citiți vă rog și:

Părintele Elefterie Tărcuță: Ierarhii ecumeniști hulesc și batjocoresc Duhul Sfânt invocându-L în rugăciunile lor la Sfintele Taine

Părintele Elefterie Tărcuță: CARE MAI PUTEȚI ȘI AVEȚI OCHI DE VĂZUT ȘI URECHI DE AUZIT, TREZIȚI-VĂ!

Protos. Elefterie Tărcuță către IPS Ioachim Băcăoanul: Se vede clar ca la Dvs esenţialul este PREGĂTIREA pentru instalarea lui ANTIHRIST

 

Categorie: Protos. Elefterie Tărcuţă | Vizualizări: 4703 | Adăugat de: Gabriel | Rating: 5.0/1
Total comentarii : 9
avatar
0 Spam
1 Doina • 11:01 PM, 2018-03-12
Nadajduiesc ca parintele Elefterie să înțeleagă și problema cu " harul" la eretici aşa cum a înţeles într-un final şi problema cu părtăşia la erezie.  Să-l întărească Bunul Dumnezeu să meargă numai după învăţătura sfinţilor.
avatar
0
2 Popescu Maria • 11:10 PM, 2018-03-12
EL A TRATAT CORECT PARTASIA ;LA EREZIE
avatar
0 Spam
5 Doina • 1:34 PM, 2018-03-13
Minti doamnă dragă! La inceput a sustinut ceea ce a spus Chirilă că noi nu putem să-i numim eretici, ulterior s-a lămurit in privința părtășiei la erezie. Și pentru asta Slavă lui Dumnezeu!
avatar
0 Spam
3 Ciprian • 6:37 AM, 2018-03-13
Deci daca mărturisești adevărul ești caterisit ,ma uit cu durere seara la fosta chilie a părintelui Elefterie de la Arhiepiscopie,si nu mai vad lumina asa cum era odată ,vad lumina de la Tv. au aer conditionat etc.Se lăfăiesc in"condiții de nevoință" dragii părinți care nu știau cum sa scape de Elefterie ca le strica tihna,of Doamne cat de prigonit a fost părintele de aproape toți de la Arhiepiscopie chear si de"sfintele maici" dar ai mila de el si de noi ce nădăjduim intru tine si in mărturisirea adevărului care este Hristos Amin.
avatar
0 Spam
4 Emil Grigore • 9:41 AM, 2018-03-13
O lupta in care nu stiu cine este invingatorul.Tot respectul pentru parintele Elefterie pentru tot ceea ce a facut,face si va face
avatar
0 Spam
6 Eiriny Elysabetas • 3:31 PM, 2018-03-13
Nu stiu ce sa zic, dar problema este ca normal ar trebuii sa ne rugam sa ne pocaim de propriile pacate si sa asteptam cu rabdare, dar si cu marturisire cu discernamant, ca Dumnezeu sa desluseasca problema si sa oranduiasca episcopi care sa faca voia Sa. Pentru ca Sfintii Parinti invata ca Biserica nu poate exista fara episcop, care este liantul ce mentine succesiunea apostolica( Sf Apostoli la Cincizecime au primit Duhul Sfant sub forma de limbi de foc, iar ei mai departe l-au transmis prin punerea mainilor episcopilor si preotilor si asa va fi pana la sfarsitul veacului).  PS Ierotheos Valchos unul dintre episcopii ce n-au semnat la Creta si nu numai el, nu sunt de acord cu aceasta atitudine considerand-o fara discernamant, riscand sa-i determine sa se plaseze in afara Bisericii, din dorinta de a O apara.  Cred ca trebuie mare atentie, si sa luam aminte ca deocamdata nici episcopii ce n-au semnat si nici bisericile  ce n-au participat nu au intrerupt inca comuniunea cu cei ce au participat si au semnat. Eu sunt convinsa ca lucrurile nu sunt asa de grave cum cred unii si in caz ca se vor agrava sunt convinsa ca Hristos va randui episcopi luminati care vor delimita dreapta credinta de erezie prin marturisire asa cum a facut de fiecare data cand Biserica Sa a fost amenintata de erezie, pt ca El inainte de noi va purta grija de Biserica Sa despre care chiar El spune ca nu o vor birui nici fortele iadului. De aceea eu nu cred ca s-a luat harul din Biserica, si am citit la parinti care au facut talcuiri la Apocalipsa cum ca pana la sfarsitul veacurilor va exista macar o turma mica de dreptcredinciosi condusi de un episcop si un preot drepti.  Eu nu cred ca este ok sa stai atata timp in neascultare de un episcop. Normal este sa pomenesti un alt episcop drept in locul celui cazut in erezie. Am tot auzit exemple scoase din context cum ca Sf Maxim Marturisitorul simplu monah a marturisit singur Adevarul, da intr-adevar invatatura Sf Maxim era cea adevaratasi si toti erau cu ochii pe el, insa el a umblat lumea in lung si-n lat pana a gasit un episcop care sa fie drepcredincios si l-a gasit in persoana papei de la Roma( ortodox pe atunci, pt ca Rasaritul era cazut in erezie) si a marturisit Adevarul avand binecuvantarea patr. Romei si a Sinodului convocat de acesta, deci a ramas in randuiala nefacand nimic de capul lui si respectand ierarhia lasa de Dumnezue in Biserica si plus SF Sofronie patr. Ierusalimului, sarbatorit duminica care atrecut care si el a marturisit Adevarul ca si Sf Maxim. Si niciodata oricat de crunta a fost caderea in erezie, nu a fost vreun moment in care sa nu se mai gaseasca macar un episcop in dreapta credinta si nici nu va exista vreun astfel de moment. Asta nu inseamna ca trebuie sa stam pasivi si sa nu luam atitudine, dar nu  o atitudine asa extremista care sa ne paseze in conditia de schismatici, netainand de nici un episcop, deci in plop si plopul in are.
avatar
0 Spam
7 Ciprian • 11:10 AM, 2018-03-14
Aceasta fara sa va supara-ti pe mine este o atitudine de (caldicel), ori Dumnezeu spune prin preaiubitul Ioan teologul in apocalipsa ca nu-i plac caldiceii. Nu cred ca bunul Dumnezeu care daca vrea mantuieste pe tot omul se supara pe mine daca fug de pacat de partasia la pacat, nu exista asa ceva. Pe de alta parte Dumnezeu te lasa sa vada decizia ta , eu iau atitidine nu ma insotesc cu cei fara de lege nici cu alesii lor, iar Dumnezeu vazand multimea care se ingradeste da gand unui episcop sau mai multi sa marturiseasca drept dar repet lasa sa vada atitudinea ta . Avem episcopi care marturisesc vezi episcopul din Sinai a marturisit si dupa 4 zile a avut accident cazut de la inaltime. Nu doresc sa supar pe nimeni dar unde sunt 2 sau 3 adunati in numele meu acolo sunt si eu cu ei spune mantuitorul . Hristos cu noi pana la sfarsitul vecurilor. Dumnezeu sa ne miluiasca pe toti.
avatar
0 Spam
8 Ciprian • 11:40 AM, 2018-03-14
Imparatul Napoleon a omorat un demnitar  dar un aghiotant indraznet ia raspuns:  Sire pe langa crima pe care a-ti comis-o  a-ti facut si o mare nedreptate nu era el vinovat.  in cazul parintelui Elefterie o mare nedreptate sa facut dar Dumezeu judeca cum stie mai bine . Avem episcop dovedit sodomit si nu pateste nimic sta la cutie de frica sa nu mai dezvaluie pe altii iar amaratul de calugar(atentie toate puterile ceresti tot cerul stiu ca ai marturisit si aparat adevarul ) este caterisit.
avatar
0 Spam
9 Adrian Bucșă • 2:40 PM, 2018-03-15
un numar de Telefon a Parintelui?
avatar