Dacă are cineva urechi - să audă! (AP.13:9)
Acasă » 2016 » August » 24 » Protos. Elefterie Tărcuță către IPS Ioachim Băcăoanul: Se vede clar ca la Dvs esenţialul este PREGĂTIREA pentru instalarea lui ANTIHRIST
10:19 PM
Protos. Elefterie Tărcuță către IPS Ioachim Băcăoanul: Se vede clar ca la Dvs esenţialul este PREGĂTIREA pentru instalarea lui ANTIHRIST

http://www.glasulstramosesc.ro/cfb/ioachimbacaoanul.png

CATRE INTAI-STĂTĂTORUL ARHIEPISCOPIEI ROMANULUI SI BACAULUI

       Subsemnatul, Protos. Elefterie Tarcuta, preot slujitor si duhovnic la Catedrala Arhiepiscopiei Romanului si Bacaului, va aduc la cunostinta urmatoarele:

       In data de 17.08.2016 am de pus la secretariatul Arhiepiscopiei o scrisoare înregistrata cu nr. 2021, prin care imi exprimam nemulţumirea fata de Sinodul din Creta.

       In ziua urmatoare - 18.08.2016 - am intrat in concediu de odihna, timp in care m-am rugat si am reflectat asupra  deciziei luate anterior, pe care o menţin in continuare. La acea scrisoare mi-ati răspuns in data de 19.08.2016 acuzandu-ma de urmatoarele:

     - faptul ca am "luat o decizie pripita, iresponsabila si declarandu-ma rupt de Sf. Biserica". Este total neadevarat, mai ales ca nu-mi cunoasteti durerea din suflet si constinta mea.

     - ca "nu am discernământul sa disting esenţialul de non esenţial". Se vede clar ca la Dvs esenţialul este  PREGATIREA pentru globalizarea lumii si instalarea unui conducător político - militar si lider religios pe care Sf. Scriptura si Sf. Părinţi il numesc ANTIHRISTUL, si nu pastorirea si mantuirea turmei cuvantatoare.

     - ca "mi-am asumat un text sectar plin de eroari dogmatice, canonicesti si eclesiologice, semnandu-mi deliberat calitatea de fiu risipitor"

Care consideraţi ca ar fi acel "text sectar?" Sa ne aducem aminte ca acum 2000 de ani si Domnul nostru lisus Hristos si Sfinţii Apostoli erau consideraţi de poporul evreiesc sectari, iar lucrurile la care m-am referit in scrisoarea anterioara se intemeiaza tocmai pe invataturile Mântuitorului si a Sf. Apostoli. Insemna ca in concepţia Dvs. atat Domnul cat si Apostolii sai prezintă o multitudine de erori?!!!

     - ca "m-am erijat a fi un fel de papa infailibil spaland minţile unor credincioşi, indoctrinandu-i cu un ultraortodoxism bolnăvicios" si astfel "trimitandu-i in iad". In felul acesta aratati faptul ca ori nu ati citit scrisoarea, ori nu i-ati dat suficienta atentie, ori nu aveţi "ochi de văzut" Adevărul care nu este altul decat Hristos Domnul. Infaibilitatea papala de care menţionaţi, s-a instaurat din nefericire in insula Creta atunci cand v-ati permis sa anulaţi toate hotararile de neschimbat in veac, stabilite in sfintele cu adevarat Sinoade ale Sf. Apostoli si ale Sf. Părinţi pe care se intemeiaza toata invatatura Bisericii celei Una, Sfanta, Soborniceasca si Apostoleasca - care nu este alta decât Biserica Ortodoxa.

Prin urmare acuzaţiile pe care mi le aduceţi mie, de fapt le adresaţi in mod indirect Sfinţilor Apostoli, Sf. Părinţi si implicit Domnului Hristos si membrilor Bisericii Sale celei Adevarate care se afla in duhul ortodoxiei, dovedind astfel ca Dvs. sunteti cel care se considera un papa infailibil care se afla mai presus chiar si decât Dumnezeu.

Menţionez faptul ca  asa "vinovat" cum ma consideraţi, pe data de 01.09.2016, cand voi reveni din concediul de odihna, imi doresc sa am parte de acea dragoste parinteasca fata de " fiul risipitor", de care ati mentionat in răspunsul la scrisoarea anterioara.

Cu durere si mult a dragoste fata de Arhipastorul meu,

Protosinghel, Elefterie Tarcuta

 

Sursa: Psaltirea.ro

 

Categorie: Protos. Elefterie Tărcuţă | Vizualizări: 5910 | Adăugat de: Gabriel | Rating: 5.0/1
Total comentarii : 2
avatar
1 Spam
1
Părintele Elfterie este un duhovnic si un slujitor devotat Bisericii si lui Dumnezeu si nu cred că toată această tulburare indusă sau propusă îi v-a afecta reala legătură cu Hristos Mîntuitorul /SFINTELE TAINE ȘI MAI PRESUS DE TOATE DUMNEZEIASCA LITURGHIE .PE UN DIACON IL JUDECĂ 3 EPISCOPI ,PE UN PREOT 6 EPISCOPI IAR PE UN EPISCOP 12 SAU SINODUL CAN......ȘI VĂ LAS PE D-VOASTRĂ SĂ-L JUDECAȚI (DESIGUR CANONUL)
avatar
0 Spam
2
Fie ca bunul Dumnezeu sa va apere de cei care au plecat pe cai gresite. PS nu va dati seama ca toti sunt pusi sa distruga ortodoxia....!
Pai ce lasa Dumnezeu ceva fara sa vrea, acum se cerne faina de pleava. Dumnezeu sa va ajute si sa va lumineze sufletul, pentru poporul care va trebui sa-l duceti in catre dreapta credinta.
Altfel munca va fi vejnica... nu va temeti.. Dumnezeu va apara! Doamne ajuta!
avatar