Dacă are cineva urechi - să audă! (AP.13:9)
Acasă » 2017 » Iulie » 3 » Profesorul Claudio Mutti despre Corneliu Zelea Codreanu: “Am fost atât de fascinat de Căpitan încât am învăţat limba română”
4:03 PM
Profesorul Claudio Mutti despre Corneliu Zelea Codreanu: “Am fost atât de fascinat de Căpitan încât am învăţat limba română”

Redau mai jos un fragment care mi-a atras atenția dintr-un articol apărut pe gazetaromaneasca.com. Eseistul Claudio Mutii a stat de vorbă cu Elena Codreanu:

«Elena Codreanu, pentru a-mi arăta cum adeseori soțul ei avea presimțiri și inspirații și nu închipuiri iluzorii, mi-a povestit un singur episod în care Căpitanul a fost protagonist în Italia, la Milano. Era în 1927, când Codreanu se găsea lângă Grenoble și i-a ajuns știrea că în România se vor desfășura alegeri parțiale; astfel decisese să accepte invitația de a se întoarce în patrie pentru a participa și a plecat imediat din Franța. Pentru a lua trenul care l-ar fi transportat în România, trebuia să se oprească în Italia, la Milano.

Aici, având timp toată ziua și-a depozitat bagajul la gara centrală și a pleacat în căutarea unui bărbier; dar, în momentul plății nu își mai găsește portofelul, în care erau banii și biletul de tren pentru București. Așadar se duce la Consulatul Român (şi în acea perioadă era unul la Milano), dar acolo îi este refuzat orice ajutor. Se reîntoarce la gară, se oprește rezemat de un perete al clădirii și așteaptă acolo puțin privind hamalii care lucrau. Apoi bate pe umăr pe unul dintre ei și îl întreabă dacă, din întâmplare, nu a găsit un portofel. Exact acel om, cu o oră mai înainte, găsise un portofel și îl consemnase la poliția feroviară; era chiar portofelul lui Codreanu, care astfel a reintrat în posesia lui și și-a putut continua călătoria spre România.»

Citiți integral articolul aici

 

Citiți vă rog și:

90 de ani de la întemeierea Legiunii Arhanghelul Mihail. O Mişcare dumnezeiască de reînviere a Neamului și a Bisericii.

Sfintele Paşti din 1938 în temnița Jilavei

78 de ani de la asasinarea lui Corneliu Zelea Codreanu

Deshumarea lui Corneliu Zelea Codreanu - DE SUB LESPEDEA DE PIATRĂ

 

 

 

Categorie: Corneliu Zelea Codreanu | Vizualizări: 1398 | Adăugat de: Gabriel | Rating: 5.0/1
Total comentarii : 0
avatar