Dacă are cineva urechi - să audă! (AP.13:9)
Acasă » 2016 » Noiembrie » 23 » Prigonitorii moderni I. PS Vincentiu Grifoni este... evreu?
3:27 PM
Prigonitorii moderni I. PS Vincentiu Grifoni este... evreu?

http://www.glasulstramosesc.ro/art/adpic/ps_vincentiu_2.jpg

Începem o serie de articole dedicate prigonitorilor din zilele noastre. După cum ştiţi, suntem în plină prigoană desfăşurată împotriva preoţilor mărturisitori, ce s-au îngrădit de erezia propovăduită de pseudo-episcopii ecumenişti. Cel mai nou caz este al părintelui Claudiu Buză care a fost oprit de la slujire după ce a anunţat ca a întrerupt pomenirea lui PS Vincenţiu, aplicând Canonul 15 (I-II Constantinopol). Citiţi mai multe aici: Un exemplu de urmat. Credincioșii sar în apărarea părintelui Claudiu Buză în momentul când se anunță oprirea (necanonică) de la slujire

Aşadar, începem cu PS Vincenţiu Ploieşteanul (Victor Grifoni)

Iată ce putem citi la: Feriţi-vă, vine Vicenţiu! de pe Indiscret.ro. Articol scris de  Nicolae Boroiu şi Cosmin Pretorian

Victor Grifoni s-a născut pe data de 23 august 1954 la Bucureşti, din părinţii Petru şi Elena Grifoni, de origine italiană, care nu aveau cum să fie buni creştini ortodocşi, cum scrie în biografia sa oficială, deoarece, fiind italieni, erau catolici.(Intr-un alt articol de pe acelasi site, ziaristul Crisu Popescu spune: "PS Vincenţiu Grifoni - evreu de origine italiană, al cărui frate este rabin mozaic" - Nota G.S.) Victor Grifoni a terminat Liceul „Matei Basarab” la Bucureşti şi, nefiind capabil să urmeze vreo facultate, a devenit un umil funcţionar la Editura Institutului Biblic. Având o voce total dizarmonică, de pisic schilodit, Patriarhul Justinian a refuzat să îi dea binecuvântarea de a urma cursurile Facultăţii de Teologie şi aşa a ajuns între 1974 şi 1978 la cursurile Facultăţii de Teologie din Sibiu, beneficiind de binecuvântarea Mitropolitului Banatului, Nicolae Corneanu. Evident, în acest caz, Mitropolitul Banatului nu era competent să-i dea aprobarea lui Vicenţiu deoarece viitorul Mitropolit al Olteniei nu locuia în zona de jurisdicţie a lui Corneanu. Trecând însă peste acest detaliu de culise, merită subliniat faptul că, în cursul facultăţii, Vicenţiu s-a evidenţiat prin mediocritate.

În 1983, Vicenţiu Grifoni intră în legătură cu defunctul Mitropolit al Olteniei, vicepreşedinte al Conferinţei Creştine pentru Pace, de la Praga, un organism internaţional dirijat direct de KGB. Pe data de 1 noiembrie 1983, Nestor Vornicescu îl tunde în monahism pe Victor Grifoni la mănăstirea Lainici, dându-i numele de Vicenţiu. Scena tunderii a fost de tot râsul deoarece Vicenţiu Grifoni, neavând veşminte călugăreşti, le-a împrumutat pe ale călugărului Ioachim Cristofir, care era mult mai mic de statură. La Mitropolia Olteniei, Vicenţiu Grifoni a ocupat funcţia de redactor la o revistă, proslăvindu-l pe Nicolae Ceauşescu în fiecare număr. Pentru a se pune bine cu mărimile timpului, Nestor Vornicescu l-a delegat pe Vicenţiu la al treilea Congres al Cultelor ce a avut loc în septembrie 1984 şi unde, cu dizarmonica-i voce, Vicenţiu a glăsuit: „De pe mirificele plaiuri ale Olteniei, cu o pudoare izvorâtă dintr-un altruism specific marilor conducători de popoare, Nicolae Ceauşescu s-a manifestat şi se manifestă ca una dintre personalităţile cele mai creative şi dinamice în acţiunea deosebit de dificilă şi complexă de apărare a păcii”. Pentru astfel de activităţi în cinstea demolatorului de biserici, Vicenţiu a trecut prin toate rangurile monahale, iar la 14 iunie 1987, Sinodul BOR i-a acordat gradul de arhimandrit.

Vicenţiu Grifoni locuia în incinta Palatului Patriarhal din Craiova cu Nestor Vornicescu, de unde i se trage denumirea de „madam Vornicescu“. În această perioadă, nimeni nu l-a văzut în uniforma călugărească, ci era deseori observat hălăduind la ore târzii pe străzile Craiovei, în blugi. Cum acasă sosea după ora 1 noaptea, Vicenţiu era obligat să sară gardul Mitropoliei. Se povesteşte că, exasperaţi de escapadele călugărului, paznicii Şchiopu şi Adam au uns gardul cu păcură, născându-se astfel un scandal imens.
Imediat după Revoluţie, Vicenţiu a fost avansat superior al aşezămintelor BOR din Israel, unde, după cum ne-a relatat ziarul „România liberă”, se îndeletnicea cu însuşirea banilor luaţi de la cei pe care îi caza. Pe 21 ianuarie 1993, Vicenţiu a candidat la postul de Arhiepiscop al Clujului, dar a obţinut un singur vot. Într-un final, Vicenţiu a reuşit să intre sub pielea lui Ion Iliescu cu ocazia vizitei pe care acesta a făcut-o în Israel şi, ca urmare, datorită dispoziţiei acestuia, pe data de 2 februarie 1994, Vicenţiu a fost ales episcop vicar patriarhal. În această demnitate, Victor Vicenţiu s-a remarcat printr-o totală incapacitate de a face faţă cerinţelor demnităţii şi prin deosebita înverşunare cu care la posturile de televiziune a pledat întru distrugerea Parcului Carol I în vederea instalării acolo a Catedralei Neamului.

Nota G.S. Ion Iliescu i-a conferit lui Vincenţiu Grifoni la 29 noiembrie 2002 Ordinul naţional Serviciul Credincios în grad de Cavaler, „pentru crearea şi transmiterea cu talent şi dăruire a unor opere literare semnificative pentru civilizaţia românească şi universală”. (Decretul nr. 977 din 29 noiembrie 2002 privind conferirea unor decoraţii naţionale, text publicat în Monitorul Oficial nr. 911 din 14 decembrie 2002.)


Pe data de 3 octombrie 2003, Vicenţiu s-a ocupat de aducerea unor puternice forţe poliţieneşti spre a apăra alegerea lui Teofan Savu ca Mitropolit al Olteniei, ocupându-se ulterior şi de aranjarea alegerii sale ca Mitropolit al Moldovei. Oricât ar nega Vicenţiu şi acoliţii săi, un lucru este evident: viitorul mitropolit are o voce care îl face impropriu de a fi cântăreţ şi într-o biserică din mediul rural, motiv pentru care considerăm că nu merită a ajunge Mitropolit al Olteniei. Prin această alegere, se dovedeşte că Biserica Ortodoxă Română se află într-o puternică criză.

Într-un interviu, părintele Adrian Făgeţeanu spunea:

"Ştiţi cine e domnul Grifoni, nu? A fost şofer la Lainici şi când era mitropolit aici Nestor Vornicescu, Grifoni i-a dat o sumă mare de bani să-l facă preot la biserica română din Ierusalim. Şi acela pentru simonie l-a făcut popă. Cei de la Ierusalim i-au spus lui Grifoni că, dacă i-a dat bani lui Nestor, va ajunge într-un mare rang în biserică. "

Înregistrarea se termină cu descrierea simoniei (plata funcţiilor în biserică), ,,realizată” de actualul episcop al Sloboziei şi Călăraşilor. Spusele părintelui Adrian Făgeţeanu s-au adeverit. Vincenţiu Grifoni a urcat relativ repede treptele puterii în BOR, în iunie 2009 devenind episcop. Desigur, relaţia lui Vincenţiu Grifoni cu defunctul mitropolit al Olteniei, Nestor Vornicescu, este binecunoscută, fiind descrisă de cei mai mulţi cunoscători drept una homosexuală.

Întronizarea

Confiscarea unei semnificaţii

Într-o Catedrală ticsită de mulţime pestriţă, SPP-iştii în odăjdii şi cei „în civil” i-au distanţat pe enoriaşi de feţele bisericeşti şi politice, ocupante ale locurilor din faţă, ca nu cumva unii dintre aceştia să aibă un motiv în plus de sufocare, în afara lipsei unui sistem de ventilaţie. Actori în acelaşi tablou jenant, clericii şi politicienii au demonstrat buna conlucrare frăţească între Stat şi Biserică, în vreme de criză şi în prag de alegeri.

Dacă pe mulţi dintre ierarhi îi scoteau din anonimatul ilustru doar engolpioanele şi paftalele, figurile politice prezente la eveniment nu aveau probleme de notorietate şi popularitate. Traian Băsescu, preşedintele României, devenit în finalul slujbei primul credincios al ţării, a venit la Slobozia însoţit de consilierul său pe probleme religioase, Bogdan Tiberiu Cazaban si de secretarul de stat în Ministerul Culturii şi Cultelor, Adrian Lemeni. La jumătate de pas în spatele preşedintelui, ministrul Blaga şi mina sa sobră. Doi metri mai încolo, eurodeputatul Gigi Becali bătând mătănii ca un profesionist în domeniu. În zonă, înşiraţi în nicio ordine, presedintelele PRM, Corneliu Vadim Tudor, preşedintele PNŢCD Marian Petre Miluţ, omul de afaceri George Constantin Paunescu, parlamentarii ialomiţeni Marian Neacsu, Cristina Pocora, Gheorghe Tinel, liberalul Dan Motreanu, Codrin Sefanescu, Marius Marinescu, preşedintele CJI, Silvian Ciupercă, vicepreşedintele Ştefan Muşoiu, primarul Sloboziei, Gabi Ionascu, prefectul Alecsandru Ştiucă, subprefecţii Gheorghe Babagianu şi Gigi Petre, liderul PDL Ialomiţa, Marinică Cazacu, consilieri judeţeni şi locali, primari şi viceprimari.

http://www.glasulstramosesc.ro/art/adpic/intronizare19.jpg

Credincioşii veniţi să asiste la un eveniment cu semnificaţii şi implicaţii istorico-religioase – biblica „punere de episcopi”, s-au trezit spectatorii unei defilări de cadre şi reprezentanţi ai organului de stat, organizată în cinstea ridicării în grad a „unuia de-al lor”... Până şi predica din finalul slujbei a fost înlocuită cu o cuvântare, iar discursul de mulţumire al protagonistului principal a lăsat locul unui program de acţiune, cu garanţii de execuţie cu tot.

Politica de amvon

Punctul culminant al spectacolului politic a fost reprezentat de cuvântarea lui Băsescu din faţa altarului, excursia preşedintelui în altar, pentru o convorbire de taină cu Patriarhul Daniel, şi laudele aduse de noul episcop ministrului Vasile Blaga.

http://www.glasulstramosesc.ro/art/adpic/intronizarevicentiubasescu.jpg

Credincioşii prezenţi şi telespectatorii posturilor TV care au mediatizat acest caz vor fi privit consternaţi scena cuvântării ţinute de preşedintele din faţa altarului şi a uşilor împărăteşti, stând pe podiumul rezervat numai înalţilor ierarhi bisericeşti. În fapt, gestul preşedintelui denotă ori o crasă necunoaştere a unor canoane şi practici busericeşti elementare, ori o sfidare la adresa acestora. Şi, din păcate, scenariul penibil şi gesturile reprobabile făcute de eroii principali ai întronizării de la Slobozia nu s-au oprit aici.

Nu ştim câtă lume a închis ochii la tupeul preşedintelui de a cuvânta dintr-un loc destinat exclusiv feţelor bisericeşti. Dacă ne gândim însă că vorbim despre o manifestare băsesciană, multe apucături neconforme tiparelor morale şi canonice de larg consum ni s-ar părea cel puţin în firea lucrurilor. De aceea, suntem siguri că noul episcop al Sloboziei şi Călăraşilor a paralizat de uimire mai mulţi enoriaşi decât preşedintele Băsescu, în momentul propriului discurs. Practic, toate încălcările de canoane şi norme ale bunului simţ comise de şeful statului au devenit brusc simple copilării pe lângă declaraţiile de activism politic şi susţinere programatică ale PS Vicenţiu Grifoni. Prea Sfinţia Sa Vicenţiu i-a spus ministrului Blaga că-l va căuta în perioada următoare, pentru susţinerea unor proiecte cu banii din visteria ţării, cum ar fi cel de reabilitare termică a locuinţelor: „Aş vrea să încep acest cuvânt prin a face o mulţumire ministrului Blaga. Acum ne-am dat seama de ceea ce înseamnă programul dumneavoastră de izolare termică a locuinţelor şi a cladirilor, domnule ministru... Vă promit că voi apela la bunavoinţa dintotdeauna, pe care ne-aţi arătat-o domnia voastră, şi sperăm să împlinim şi aici în Slobozia acest program.” Declaraţia a stârnit hohote de râs, deşi nici ca glumă nu stătea în picioare. În plus, la un eveniment de asemenea anvergură emoţională şi încărcătură spirituală, glumiţele ieftine făcute de un înalt ierarh denotă o stare de fapt îngrijorătoare.

De fapt, gluma a venit mai târziu, comisă de către regizorul întregii desfăşurări de forţe – PF Daniel. După discursul preşedintelui Băsescu, PF Patriarh i-a tăiat de la cuvânt pe toţi cei ce urmau la cuvânt. În afară de PS Vicenţiu, a cărei intervenţie era absolut obligatorie, excepţia fericită la nivel de susţinere a cuvântării s-a numit primarul Gabi Ionaşcu. Probabil, noroc cu ideea de înmânare a cheilor oraşului şi a altor câteva distincţii municipale, altfel, ar fi fost şi el una dintre victimele glumei Patriarhului cu discursurile. Practic, fără introduceri sau motive plictisitoare, Prea Fericirea Sa a făcut menţiunea că nu se cade a mai ţine cineva un discurs după preşedinte, astfel că, toţi vorbitorii înscrişi la cuvânt au fost invitaţi să ţină bine de vorbe până la agapa de după ceremonie, acolo unde urmau să cuvânte şi ei, într-un final.

Peremiştii n-au prins gluma Patriarhului şi au părăsit Catedrala, la fel cum făceau pe vremuri cu sala de şedinţe din Parlament. Un discurs fără amvon, fără enoriaşi, fără presă, înseamnă risipă de energie. Bătuseră degeaba drumul până la Slobozia...

Cititi mai multe la Intronizarea politică a unui cleric controversat - PS Episcop Vicenţiu Grifoni

Iată şi ce putem citi la: Episcopul Sloboziei şi Călărasilor VINCENTIU GRIFONI si Patriarhul BARTOLOMEU de Constantinopol in The Elijah Interfaith Institute (finantare ROCKEFELLER) …

Iata cateva chestii interesante ce le putem gasi pe site-ul http://www.elijah-interfaith.org/

   La Staff se poate observa ca majoritatea directorilor sunt evrei.

   La  The HOPE Center: Vision aflam ca HOPE este acronimul de la House of Prayer and Education si ca s-au inspirat de la profetia despre casa lui Dumnezeu ce este o casa a rugaciunii pentru toti oamenii.

   The Elijah Interfaith Institute colaboreaza strans cu UNESCO:

Affiliates

   In afara de Rockefeller Brothers Fund, alti finantatori importanti sunt Carnegie Corporation si Henry Luce Foundation.

   La Christian Leaders ii gasim si pe:

   Ecumenical Patriarch Bartholomew I, Turkey

   His All Holiness Ecumenical Patriarch Bartholomew is the 270th successor to the Apostle Andrew and spiritual leader of 300 million Orthodox Christians worldwide. Since ascending the Ecumenical Throne on November 2nd, 1991, he has tirelessly pursued the vision of his enthronement message – spiritual revival, Orthodox unity, Christian reconciliation, interfaith tolerance and coexistence, protection of the environment and a world united in peace, justice, solidarity and love.

His Hiliness is represented on the Steering Commitee of Elijah Institute through Metropolitan Nikitas Lulias.

   Bishop Vincentiu Grifoni, Romania
   Bishop Vincentiu Grifoni is Bishop of the Diocese of Slobozia and Calarasi in Romania. His previous post was Assistant to the Patriarch-Secretary of the Holy Synod of the Romanian Orthodox Church.  He was formerly abbot of the Romanian Settlement in Jerusalem.  In 2000, he was named Secretary of the Holy Synod of the Romanian Orthodox Church.  He represented the Romanian Orthodox Church at different orthodox, ecumenical and interreligious meetings, symposiums and congresses. 

   La Buddhist Leaders il gasim evident si pe Dalai Lama, iar la Jewish Leaders il gasim pe Rabbi Menachem HaCohen din Romania.

   La Second Meeting of the Board of World Religious Leaders il gasim pe Dr. Constantine Preda, Rumania.

   Acum, cateva detalii despre personajele si organizatiile de mai sus. Despre Rockefeller Brothers Fund gasiti detalii la:

Familia ROCKEFELLER , NOUA ORDINE MONDIALA si GUVERNUL MONDIAL (partea 2)

   Carnegie Corporation este o urmasa ca companiilor fondate de:

Personalitati si organizatii: ANDREW CARNEGIE

   Mare parte a averii magnatului de presa Henry Luce (membru Skull and Bones) s-a dus la Henry Luce Foundation, dar individul se afla sub aceeasi umbrela. Astfel, Nelson Aldrich Rockefeller (1908–1979) in 1956 a creat Special Studies Project pentru care l-a recrutat ca director pe Henry Kissinger si pe “luminatii” Edward Teller, parintele bombei cu hidrogen, John Gardner (presedintele Carnegie Corporation) si greul din presa Henry Luce:

Personalitati si organizatii: NELSON ROCKEFELLER (NELSON ALDRICH ROCKEFELLER)

   In ceea ce-l priveste pe Patriarhul ecumenic BARTOLOMEU de Constantinopol, nu trebuie sa ne mai miram:

VIDEO – ECUMENISM TOTAL: Patriarhul ecumenic BARTOLOMEU de Constantinopol DARUIESTE UN CORAN presedintelui COCA-COLA

VIDEO (si transcriptul): Patriarhul Ecumenic Bartolomeu la Park East Synagogue din New York

   Cat despre UNESCO, lucrurile sunt si ele clare:

NI SE SPUNE PE FATA: principalul motiv pentru care a fost creat UNESCO este ca sa promoveze ideea de GUVERN MONDIAL …

 

Va urma...

Categorie: Prigonitorii moderni | Vizualizări: 9073 | Adăugat de: Gabriel | Tag-uri: vincentiu grifoni | Rating: 3.7/3
Total comentarii : 3
avatar
0 Spam
1 Ana Vasile • 5:35 PM, 2016-11-23
Îmi pare rău că am un așa episcop, poate Dumnezeu se îndură să-i lumineze mintea.
avatar
0
2 Gabriel • 5:44 PM, 2016-11-23
Sa dea Dumnezeu să se întoarcă la adevăr...dacă mai poate
avatar
0 Spam
3 yonyca • 0:08 AM, 2017-06-22
De la revolutia franceza masonii, iluminatii articial, si-au propus sa penetreze toate bisericile/confesiunile pana la varf ca sa faca religia unica, in paralel cu crearea merelui israel(aproape toata peninsula arabica) si a sistemului comunist-corporatist mondial.

Din unele marturisiri evreiesti si ale episcopilor catolici, rabinii si-au dat copiii la studii la seminariile crestine si au ajuns la varful bisericilor. Tot evrei sunt si conducatorii religiosi ai musulmanilor din orientul apropiat cu unele exceptii(Iran, Siria).
avatar