Dacă are cineva urechi - să audă! (AP.13:9)
Acasă » 2018 » Februarie » 6 » Părintele Ioan Miron face câteva precizări cu privire la dezinformările din ultimul timp.
10:34 PM
Părintele Ioan Miron face câteva precizări cu privire la dezinformările din ultimul timp.

Cuvânt pentru frații mei împreună - luptători  împotriva ereziei,

care din neștiință mă calomniază numindu-mă ”stilist”

 

    Gândind că nici Domnul nostru Iisus Hristos nu a răspuns nimic atunci când era calomniat, batjocorit, scuipat și lovit am ales să urmez și eu păcătosul aceeași atitudine și am lăsat pe cei ce s-au pus în slujba diavolului, să mă denigreze în ultimul hal fără ca eu să zic ceva. Pentru orice creștin este potrivit a tăcea atunci când este ocărât pe nedrept, dar atunci când minciunile atacă dreapta lui credință, punându-o la îndoială, atunci cu dreptate trebuie să își arate evlavia sa și să se apere, mărturisind cele adevărate și lepădându-se de cele mincinoase, ceea ce voi face și eu păcătosul, nu pentru a mă dezvinovăți în fața omului, ci pentru a nu lăsa pe frații mei să cadă în capcana defăimătorului diavol și a slugilor sale, osândidu-mă pe nedrept și astfel aducând asupra lor furia lui Dumezeu, pentru un netrebnic ca mine.

     Fraților vă rog nu credeți toate câte le zice unul, care și-a ales minciuna ca și cale de luptă, ci credeți Scripturii care zice că ”…din gura a doi sau trei să se statornicească tot adevărul”(Mat. 18,17). Nu dați crezare celui mincinos care zice de luni bune că eu am schimbat calendarul și că sunt stilist, pentru că nu este adevărat fraților, eu încă nu am schimbat calendarul și slujesc pe calendarul cel nou deocamdată, și niciodată în viața mea nu am negat existența Harului la cei ce slujesc pe calendarul nou.

     Faptul că eu am decis, odată ce am aflat adevărul despre calendar, să mă întorc la calendarul cel adevărat lăsat de Hristos prin Sfinții lui, nu este motivat de existența sau non-existența Harului pe nou, ci este motivat de dorința mea de a nu fi împotriva hotărârilor Bisericii, dorință de care nimeni și nimic din veacul acesta nu mă poate despărți.

     Drept urmare, din ziua în care eu impreună cu fiii mei duhovnicești vom trece la calendarul cel adevărat, și anume Duminica Ortodoxiei vom avea comuniune cu toți frații noștri ortodocși care s-au îngrădit de erezie și care țin dreapta credință pe mai departe, fie că au avut curajul să treaca la calendarul cel adevărat, fie că sunt încă pe calendarul nou. Deasemenea nu vom avea comuniune cu stiliștii de orice fel sunt ei și nici cu cei ce nu s-au îngrădit de erezie. Acestea fiind zise se surpă și cele pe care cel ce s-a pus în slujba diavolului, le zice despre mine, cum ca sunt stilist și că am botezat a doua oară pe cei ce au fost botezati de preotii care s-au îngradit de erezie, dar erau pe nou. Nimic nu este adevarat din acestea. Niciodată nu am făcut al doilea botez celor care aveau botezul cel adevărat si asa cum am mai spus, niciodată nu am contestat existența Harului pe nou.

    Deasemenea este complet mincinos cuvântul celuia care zice că eu am pus vreodată la îndoială înțelepciunea și cunoașterea canoanelor Sfântului Nicodim Aghioritul. Cum dară să spun așa ceva eu care în fiecare zi mă îndulcesc de cuvintele sfântului citind Pidalionul, Pidalion care a fost intocmit tocmai de Sfântul Nicodim. Nu fraților, eu niciodată nu am zis așa ceva.

    S-a mai spus, că eu nu las preoții care se spovedesc la mine, să slujească cu mincinosul pentru că este pe nou (mincinosul). Cu totul neadevărat fraților, nu am lăsat unicul preot care se spovedește la mine și care slujește pe nou deocamdată, să slujească cu mincinosul pentru ca să nu se contamineze de minciună și pentru că defăimătorul susținea că ereticii au har.

     Multe se spun de înaintemergătorii iadului despre mine păcătosul, însă toate sunt neadevărate, și cine mă cunoaște știe că nu mint. Și văzând că în aceste vremuri de tulburare și ispită, unii din frații mei mai mari și mai vechi în această luptă contra ereziei, din neștiință, pleacă urechea la ce spune defâimătorul, și interpretează greșit cele ce văd pe internet, am ales să mă apăr, ca nu cumva tăcerea mea să fie înțeleasă greșit. Astfel, a fost înțeleasă greșit situația în care poza mea a apărut pe un anume site, lângă alți preoți și anume : pr Tudor Marian, pr Vasile Maria și ierom. Onisim Banu. Gâlceava s-a iscat pentru faptul că administratorul acestui site a dorit să își numească site-ul ” Soborul preotilor Ortodocși”, ceea ce corelat cu minciunile ce le-a răspândit despre mine un om fără de Dumnezeu, a declanșat în inimile fraților mei gândul că acei preoți  care se află în poze, printre care și eu păcătosul, și care au schimbat calendarul, se cred unicii ortodocși, acest fapt bazându-se pe faptul că slujesc pe vechi.

     Complet fals iubiți frați, deoarece după cum puteți constata, din acel sobor cum îl numeste autorul, doi sunt pe vechi pr Tudor și ierom.Onisim și doi sunt pe nou încă: pr.Vasile Maria și eu păcătosul. Deci nu calendarul este pricina pentru care autorul iși numește sit­e­-ul ”soborul preoților ortodocși” ci probabil, aceasta este viziunea lui, asupra a ceea ce aceștia propovăduiesc. Pe lângă asta, ce vină port eu sau altcineva, că unii sau alții își dau cu părerea despre unele și altele, pentru acestea folosind fotografia mea? Gândesc că niciuna. Drept pentru aceasta, rog pe toți cei ce s-au smintit din cauza mea să mă ierte și dacă este să mă judece, să mă judece drept și după faptele mele nu după neghinele semănate de dezbinator.

     În final, le spun tuturor fraților mei împreună luptători pentru dreapta credință, că eu Ioan slujitor al Dumnezeului Celui Viu, din Duminica Ortodoxiei 12/25 februarie 2018, mă voi întoarce la calendarul predat nouă de Sfinți. Nu mă voi dezice de frații mei care nu au curajul să facă același lucru și voi fi în comuniune cu toți ortodocșii de pe fața pământului care s-au îngradit de erezie indiferent dacă s-au întors sau nu la calendarul patristic. Nu oblig pe nimeni să mă urmeze pe această cale, ci las pe fiecare să facă după cum îi dictează conștiința. Mă dezic de tot ceea ce înseamă stilism și mă declar ca fiind un preot ortodox care dorește să urmeze întru totul cele predate lui de Domnul prin Sfinții Lui.

Așa să îmi ajute Dumnezeu. Amin.

 

                                                Ioan Miron, din mila lui Dumnezeu preot.

Categorie: Parintele Ioan Miron | Vizualizări: 2031 | Adăugat de: Gabriel | Rating: 4.7/7
Total comentarii : 181 2 »
avatar
0 Spam
1
Corect 100%  !
avatar
0 Spam
2
Talibanii de pe orto.info au o fobie cu calendarul. Nu cunosc aiuritii ca nici Teoctist patriarhul nu era asa inversunat in aceasta problema, dand voie unor schituri din MM-ul de la granita sa tina pe vechi.
avatar
1 Spam
3
Către Tine, Doamne, am ridicat sufletul meu, Dumnezeul meu.
Spre Tine am nădăjduit, să nu mă ruşinez în veac, nici să mă batjocorească vrăjmaşii mei !
Pentru că toţi cei ce Te aşteaptă pe Tine nu se vor ruşina; să se ruşineze cei ce nelegiuiesc în zadar. (Psalmi 24, 1-3)
avatar
0 Spam
4
Confirm tot ce spune părintele și să-l țină Bunul Dumnezeu în dreapta credință până la sfârțit, iar vrășmașii să piară de la fața Domnului!
avatar
0 Spam
5
In timpul sinodului ecumenic adevarat ar trebui sa apara si calendarul cel corectat . Sfantul de la Putna nu este serbat corect pe vechi sau pe nou caci Sfantul Neofit spune adevarata data , 20 noiembrie . Apoi si postul Sfintilor Apostoli nu a fost stabilit corect , nevoitorii adevarati nu postesc intr-un an mai mult si in altul mai putin ci au o dreapta masura . Postul Apostolilor se va sfincheia intr-o duminica a Sfintilor Apostoli . In Muntele Athos la Iviru se misca candelabrul singur in altar doar de Craciun , Paste si Adormirea Maicii Domnului , ciudat ca nu se misca si de Petru si Pavel , sarbatoarea hotarata total aiurea de catre apuseni pentru a inlocui o sarbatoare pagana , nu ca ar fi murit cu adevarat apostolii in aceiasi zi sau acelasi an macar . Apoi mai este sarbatoarea Sfintei Eugenia pe care Mantuitorul a stabilit-o de Craciun dar oamenii fiind pe vechi au stricat vointa Domnului . Mai sunt si alte sarbatori total aiurite stabilite . Poate le afla si domnul Laurescu .
avatar
0 Spam
6
Maxim, la cât e lumea de fițoasă acum și cu drepturi la opinii oricât de pătimașă ar fi, niciun sinod nu va mai mulțumi majoritatea. Astea sunt detalii fără importanță dogmatică, ce zici tu. Au fost sfinți care în recluziune nu mai știau când e post și când nu e, pentru că toată viața lor era un post desăvârșit. Unii prăznuiau pe Maica Domnului în fiecare zi, altul avea neîncetată evlavie la Sf. Nicolae. Calendarul și timpul așezat ordonat sunt pentru noi pruncii agitați care nu putem străbate o trecătoare fără balustradă. Și e bine să-l ținem pe cel rânduit de Părinți, nu pe cel la care a lucrat și diferite băbuțe de pe la noi care au poreclit unele mari sărbători numindu-le: crăciun, ispas sau rusalii. Până și denumirea "paște" este expirată pentru că legea iudaică a apus la Învierea Domnului nostru.
avatar
0 Spam
7
Neo-ecumenistii (nepomenitorii) sunt morti fara episcop. Credinta lor e in ierarhie, jurisdictie si institutie.
Bine este pentru cineva sa aiba parinti in viata, dar daca ei nu mai sunt, asta nu inseamna ca acela nu mai poate fi om.
La fel si ortodoxul. Bine este sa aiba vladica cu dreapta credinta, dar daca erezia l-a ucis sufleteste pe ierarh, asta nu inseamna ca acel ortodox "orfan" nu mai are mantuire.
Au fost sfinti pustnici care n-au vazut in viata lor fata de om, nu mai vorbim de episcop.
Noi credem intr-unul Dumnezeu !
Nu intr-unul arhiereu, sinod sau legislatie in vigoare...
Toata nadejdea la Domnul sa avem !
avatar
0 Spam
8
Iar dta esti un ortodox de nota 10+   !!!
avatar
0 Spam
9
Mai gantiti-va parinte Ioan Miron, nu va pripiti. Daca credeti ca BOR a cazut in erezie cand a schimbat calendarul, pe cale de consecinta nici dvs. nu aveti o preotie valida. Cu siguranta mai stiti si alti parinti nepomenitori, cu duh suta la sura ortodox, mai consultati-va, nu va rusinati sa va smeriti sa cereti sfaturi de la fratii dvs. in slujire.
avatar
0 Spam
12
Calendarul nu este dogma. Deci cei ce tin calendarul cel nou al astronomilor nu sunt eretici, dar evident ca gresesc.
avatar
0 Spam
13
Ei gresesc, eu tocmai ca asta nu vreau sa gresesc. De ce as gresi gratis? Pe cel nou sa-l tina astronomii, Papa, masonii, profanii, umanistii si neortodocsii toti. Sunt liberi!
avatar
0 Spam
10
nu e nici o problema  caci ierarhi ortodocsi exista in lume,iar ortodoxia adevarata este la fel,asa ca au de und e cere sfaturi daca vor.Asta se intimpla din dorinta de a nu gresi ca  si cei de la Roman.
avatar
0 Spam
11
Ce spun Sfintii Parinti despre Episcopii eretici

Sfântul Ciprian al Cartaginei:

“Dacă episcopul care este pomenit in Biserica este eretic, dar oamenii nu-l consideră astfel, atunci o astfel de rugăciune Îl insultă pe Hristos Domnul, care nu poate fi parte din minciună. Oricine se împărtășește intr-o biserică unde este pomenit un episcop eretic, chiar dacă preotul acelei biserici învață ortodox, o astfel de împărtășire nu rămâne fără urmări. Acel om va avea parte la Judecata de Apoi cu episcopul eretic, in fundul iadului.”

https://cetateanortodox.wordpress.com/2018/02/09/ce-spun-sfintii-parinti-despre-episcopii-eretici/
1-10 11-15
avatar