Dacă are cineva urechi - să audă! (AP.13:9)
Acasă » 2017 » Februarie » 14 » Părintele Eftimie Mitra: Acuzaţiile aduse părintelui Ioan Miron sunt pretext pentru a elimina abuziv un opozant al sinodului din Creta
1:44 PM
Părintele Eftimie Mitra: Acuzaţiile aduse părintelui Ioan Miron sunt pretext pentru a elimina abuziv un opozant al sinodului din Creta

http://www.glasulstramosesc.ro/Pics/parintele_Eftimie-Mitra.jpg

    Părintelui Ioan-Septimiu Miron de la parohia Turdaş, jud. Alba, i se aduc patru acuzatii nefondate pentru care este citat ca, în 23 febr. 2017, să se prezinte în faţa “judecătorilor oficiali”. În realitate, aceste acuzaţii sunt pretext de a elimina, în mod abuziv, un opozant al “Sinodului” din Creta.
Să le luam pe rând:

      1. “Contrazicerea publică, in scris, a poziţiei oficiale a Bisericii”
     ÎPS Irineu consideră că poziţia oficială a BOR este mai presus decât învăţătura Sfinţilor Părinţi despre ecumenism. Poziţia oficială este influenţată politic, în timp ce învăţăturile marilor noştri duhovnici: Iustin Pârvu, Arsenie Papacioc, Dumitru Stăniloae etc., au fost insuflate de Duhul Sfânt pentru că ei au fost trăitori în Hristos, nu diplomaţi la birou. Mărturiile acestor duhovnici au valoare mai mare decât semnăturile, delegaţiei oficiale a BOR, depuse în mare grabă sub supravegherea unor cardinali catolici care au participat (ca observatori) la acel pseudosinod.
Pe lângă mărturiile marilor noştri duhovnici, merită amintit ce spune Sfântul Iustin Popovici, canonizat de Biserica Ortodoxă, pentru sfinţenia vieţii sale: „Ecumenismul este panerezia timpului nostru”. Destul de clar, pentru cine vrea să priceapă.
Să nu uităm că „poziţia oficială” a Bisericilor Bulgariei, Georgiei, Antiohiei contrazic „poziţia oficială” a Bisericii României. Asta ar trebui să ne dea de gândit.
Biserica Greciei, a respins erezia din Creta fără a condamna însă acel pseudosinod. Faptul că a respins erezia ecumenistă decretată în Creta este rezultatul unor ierarhi care au luptat în Sinodul Bisericii Elene pentru aceasta.
Biserica Rusiei a negat că „Sinodul” din Creta ar avea valoare panortodoxă, urmând să se pronunţe şi asupra documentelor semnate acolo.

     2. „Schismă”
   Părintele Ioan Miron nu poate fi acuzat de schismă deoarece nu a părăsit Biserica Ortodoxă şi nici nu are de gând să o părăsească vreodată. Pentru mai multe lămuriri vă recomand să cercetaţi un document de mare importanţă intitulat "Expresia constiintei noastre", semnat şi de sfintia sa.
Documentul original poate fi văzut aici:
http://prieteniisfantuluiefrem.ro/wp-content/uploads/2016/11/comunicat-16.11.2016.pdf

     3. “Neascultarea de autorităţile bisericeşti”
   Sfinţii Părinţi spun că ascultarea se face până la păcat. Cât timp ierarhul său nu ascultă de învăţăturile Bisericii Ortodoxe, nici părintele Ioan Miron nu ascultă de cei ce s-au depărtat de la dreapta credinţă. E dreptul său, nu?

     4. „Nerespectarea mărturisirii depuse la hirotonie”
  Nu este corect. Prin hotărârea nr. 4218/2010 a BOR, în urma propunerilor sinoadelor mitropolitane, s-a stabilit un formular de jurământ la hirotonia fiecărui preot. În acest JURĂMÂNT, printre altele, se spune: „Mă voi strădui să apăr Sfânta Biserică, păzind-o de defăimare şi de dezbinare, stând permanent în ascultare față de Chiriarhul meu şi în comuniune cu întreaga Biserică Ortodoxă”. Ce defăimare mai mare poate fi decât erezia? Ce dezbinare mai mare poate fi decât ca “Biserica oficială” să se rupă de învăţătura Bisericii Apostolice?
Ascultarea faţă de chiriarh se face până la păcat, asta am lămurit-o la punctul 3. În documentul "Expresia constiintei noastre", preotul Ioan Miron arată că rămâne în comuniune cu Biserica Ortodoxă. Refuzul său de a asculta atunci când i se cere să ascundă adevărul, referitor la cele semnate de către delegaţia României în Creta, este de înţeles, chiar dacă această atitudine deranjează pe cei ce au făcut compromisul.

| Părintele Eftimie Mitra

 

Citiţi vă rog şi:

Să ne rugăm pentru părintele Ioan Miron din Turdaş - jud. Alba. Este chemat la judecată de ecumenişti pe 23 februarie

 

Categorie: Parintele Ioan Miron | Vizualizări: 1708 | Adăugat de: Gabriel | Tag-uri: parintele eftimie mitra, sinodul din creta, parintele Ioan Miron | Rating: 4.0/2
Total comentarii : 1
avatar
0 Spam
1 Lică Baltag • 3:21 PM, 2017-02-15
Părintele Paisie Aghioritul spunea unor pelerini că Sfântul Ilie își ascute deja cuțitul și când va veni va începe cu patriarhii, cu episcopii, cu vlădicii, preoții, monahii.  Toți cei prezentați ca posibile „ținte” ale Sfântului Ilie, toți își adună de pe acum osânda. De fapt, acum doar își confirmă poziția pe care au adoptat-o mai demult față de Ortodoxie. (În: Stareții, despre vremurile din urmă) Au curaj acum, dar nu-l vor mai avea la venirea lui Ilie, Sfântul.
avatar