Dacă are cineva urechi - să audă! (AP.13:9)
Acasă » 2016 » Septembrie » 28 » O piatră pentru Goliat. O carte foarte bună despre înşelările ştiinţei şi îndoctrinarea maselor
4:14 PM
O piatră pentru Goliat. O carte foarte bună despre înşelările ştiinţei şi îndoctrinarea maselor

http://www.glasulstramosesc.ro/cfb/CopertaOpiatrapentruGoliat.png

Înainte de a crede în Domnul Iisus Hristos, consideram că adevărul despre lume este deţinut de ştiinţele pe care fusesem obligat să le învăţ încă din şcoala elementară, dar când am început să cred în El mi-am dat seama că mă înşelasem. Deoarece Dumnezeu Cel descris de Sfânta Scriptură nu era menţionat în ştiinţele pe care le acumulasem la şcoală, am încercat adevărul acestor ştiinţe printr-un test de compatibilitate cu El. La test au căzut ştiinţe dintre cele mai noi, printre care biologia evoluţionistă şi astronomia heliocentrică. Aceste ştiinţe, pe care le îndrăgisem în adolescenţă, mi s-au înfăţişat dintr-o dată a fi mai mult decât mincinoase, de-a dreptul hulitoare de Dumnezeu. A trebuit să fac o alegere: ori cred în aceste ştiinţe, ori cred în Dumnezeu. Nu exista cale de mijloc. A început să mi se pară absurd să cred în Dumnezeu şi să cred în acelaşi timp că omul se trage dintr-un strămoş asemănător maimuţei, cu alte cuvinte, pe cale de consecinţă logică, să cred în Dumnezeu şi totodată să cred că Sfânta Fecioară Născătoare de Dumnezeu s-ar putea trage din vreun astfel de maimuţoi. Înainte de a crede în Dumnezeu, credeam că, prin evoluţie, omul se poate trage din maimuţă, fără să mă gândesc însă şi cum s-ar fi putut aşa ceva. Fără să mă gândesc că acest lucru ar fi însemnat de fapt ca Dumnezeu, Cel Care este Creatorul din nimic al Cerului şi al Pământului, adică al întregului univers, să Se întrupeze dintr-o fecioară care se trage din maimuţă. La Scriptură scrie că Fecioara Maria se trage din Adam şi Eva, dar la biologie am învăţat că omul, deci, prin consecinţă, atât Fecioara Maria cât şi Domnul Care S-a făcut Om întrupându-Se din ea, s-ar trage dintr-un strămoş comun cu maimuţa. Când crezusem în biologia evoluţionistă pe care am învăţat-o la şcoală, Sfânta Scriptură mi se părea a fi un mit, o legendă, o poveste cu foarte puţin adevăr concret în ea, dar de când am început să cred că Scriptura este cea care afirmă adevărul, am realizat că biologia evoluţionistă e construită pe ipoteze neadevărate. La fel s-au petrecut lucrurile şi cu astronomia heliocentrică de astăzi. La Scriptură scrie că Dumnezeu a făcut universul şi pe om în şase zile şi că Pământul a fost atât de important în creaţie încât a fost făcut înaintea Soarelui, Lunii şi stelelor. Când credeam, conform astronomiei heliocentrice pe care am învăţat-o la şcoală, că Pământul a apărut după Soare acum vreo cinci miliarde de ani şi e pe undeva la periferia galaxiei Calea Lactee, percepeam Scriptura mai degrabă ca pe o scriere care poate fi înţeleasă şi interpretată alegoric şi metaforic după bunul plac al celui care o citeşte. Când însă am început să cred că Facerea, primul capitol al Sfintei Scripturi, este cea care relatează adevărul, atunci mi-am dat seama că astronomia heliocentrică este o mare minciună.
Cu timpul am adâncit problema şi am căutat rădăcina răului în aceste ştiinţe care-i determină pe oameni să neglijeze Scriptura. Trebuia să existe o legătură cauzală istorică între aceste ştiinţe care-L hulesc pe Dumnezeu. Am găsit-o. Evoluţionismul este odrasla heliocentrismului.
Dacă Pământul se află nemişcat în centrul universului şi pe deasupra mai e şi tânăr de numai vreo 7500 de ani, aşa cum reiese din Scriptură, atunci omul are o raţiune mare de a crede că Dumnezeu este Acela Care a pus Pământul nemişcat în centrul universului, căci în niciun caz nu s-ar putea afla acolo din întâmplare. Un Pământ tânăr, aflat în centrul universului, practic ne obligă să credem în Dumnezeu, căci numai El l-ar fi putut pune acolo, şi în acelaşi timp ne obligă să spunem adio Big Bang-ului, miliardelor de ani de evoluţie şi transformării maimuţei în om.

Totuşi, pentru majoritatea oamenilor din jurul nostru, faptul că Pământul stă nemişcat în centrul universului nu este chiar atât de evident. Dimpotrivă, dacă afirmăm credinţa geocentrică acum, la începutul celui de-al treilea mileniu al creştinătăţii, majoritatea oamenilor se uită la noi ca şi cum nu am fi în toate minţile. Cum să-i facem să creadă ceea ce vedem cu ochiul liber? Mi-am zis că, pentru a reuşi acest lucru, trebuie să demonstrăm şi logic şi fenomenologic că Pământul se află nemişcat în centrul universului, cu toate consecinţele care rezultă din acest fapt. Aceasta este miza cărţii de faţă.

Autorul

Puteţi descărca această carte in format PDF de aici

Categorie: O piatra pentru Goliat | Vizualizări: 2509 | Adăugat de: Gabriel | Rating: 4.4/7
Total comentarii : 8
avatar
0 Spam
1
Vezi ca are aceasta carte are o erezie in ea DOGMA CALENDAR
avatar
0
2
Citeste-o cu atentie
avatar
0
3
Si ei propovaduiesc asta : http://ortodoxinfo.ro/2017/01/27/de-ce-problema-calendarului-este-o-problema-de-dogma-si-care-sunt-consecintele-ac tuale-ale-incalcarii-dogmei-calendaristice/
avatar
0 Spam
4
Hristos A Inviat!

Sunt foarte interesat de aceasta  carte,de unde se poate achizitiona?
avatar
0
5
Adevarat a inviat! O gasiti in format PDF aici: https://drive.google.com/file/d/0B5UnAwbXz-IyRERHZHR2S1M4NlU/view
avatar
0 Spam
6
Va lutumesc foarte mult,dar as dori sa cumpar cartea...Stiti de unde as putea sa o procurez?
avatar
0 Spam
7
Cartea nu a fost niciodata vanduta, ci putinele exemplare in plus din tirajul pe care l-am scos pentru mine, le-am daruit. Daca totusi doriti cartea, puteti sa va duceti cu formatul PDF la o tipografie sa v-o tipareasca dupa cum doriti si iese identica cu exemplarul meu. Nu va poate costa mai mult de 100 de lei la o tipografie serioasa. Va recomand sa cereti sa puna hartie de buna calitate si coperti cartonate. O alta optiune mai rapida si mai ieftina, deoarece cartea e pe format A4, ar fi sa v-o printati fata verso, cu grija pentru cele vreo 60 de pagini color, si s-o dati la o legatorie sa v-o lege.
avatar
0 Spam
8
Va multumesc foarte mult!
Doamne ajuta!
avatar