Dacă are cineva urechi - să audă! (AP.13:9)
Acasă » 2016 » August » 23 » Noul stareţ al schitului Lacul Frumos, Protosinghelul Efrem Gavrilă ne linişteşte spunându-ne că totul e sub control...aşa să fie oare?
10:28 AM
Noul stareţ al schitului Lacul Frumos, Protosinghelul Efrem Gavrilă ne linişteşte spunându-ne că totul e sub control...aşa să fie oare?

http://www.glasulstramosesc.ro/cfb/protosgavrila.jpg

După cum ştiţi Mânăstirea Lacul Frumos din Vâlcea întrerupe pomenirea Ierarhului IPS Varsanufie

Ce a urmat? Toată lumea ştie, ieromonahul Grigorie a fost depus din stăreţie, (ne-canonic) in locul sfinţiei sale fiind adus protosinghelul Efrem Gavrilă, un apropiat al PS Emilian Lovişteanu (mâna dreaptă a IPS Varsanufie).

Printre activitaţile noului stareţ, care vine dimineaţa în mănăstire şi pleacă seara, ca la fabrică am putea spune, menţionăm şi faptul că păzeşte mănăstirea. Cum o păzeşte? Pai e foarte atent la toţi cei ce intră, nu cumva să fie vreun "extremist", "schismatic" ce vrea sa distrugă liniştea schitului, sau care doreşte să vorbească cu părintele Grigorie.

Ieromonahul Grigorie împreună cu cei 3 fraţi, nu sunt in comuniune cu noul stareţ, nu se roagă împreuna, nu participă la slujbele lui.

Aceste lucruri fiind cunoscute, să vedem ce spune noul stareţ pe facebook! într-un comentariu la postarea aceasta:

Protosinghel Efrem Gavrila: "Parintii de la Manastirea Lacul Frumos sunt in manastire, nu au plecat nicaieri, nu i-a alungat nimeni si impreuna ne rugam Domnului pt limpezirea situatiei duhovnicesti ce o avem, ca de fapt este o neputiinta duhovniceasca si prin rugaciune si studiul documentelor oficiale am nadejdea ca vom depasi incercarea aceasta."

Stim şi noi ca n-au fost alungaţi (înca) însa aşa cum spuneam mai sus obştea mănăstirii Lacul Frumos nu se află in comuniune cu noul stareţ. "Neputinţă duhovnicească" din partea cui? Ieromonahul Grigorie şi-a argumentat decizia de întrerupere a pomenirii chiriarhului locului din scrierile Sfinţilor Părinţi, şi nu numai Ierom. Grigorie cu obştea Mănăstirii Lacul Frumos: De ce am întrerupt pomenirea chiriarhului? Cât despre documentele oficiale... este evident că în Creta a avut loc UN SINOD TÂLHĂRESC.

La un alt comentariu, de la aceeasi postare gasim: "[...]Sa nu ne lasam fratilor prada diversiunilor straine de neamul nostru, chiar daca vin de la ierarhi ortodocsi din frumoasa noastra ortodoxie![...]

Aşadar, aceeaşi poezie am auzit-o şi la Mitropolitul Teofan şi la stareţul Hariton de la Petru Vodă, împreună cu monahul Filotheu şi la toţi activiştii pro sinodul din Creta, răcnind din rărunchi "schismă, schismă..."

Am mai spus-o şi o repet, UNITATEA NU POATE FI DECÂT ÎNTRU ADEVĂR! Nu putem avea unitate în erezie, ori ierarhii care au semnat în Creta sunt în erezie, oficial, cu capul descoperit! Ei singuri s-au rupt de Biserica, iar comuniunea cu ei ne RUPE si pe noi de la Biserica lui Hristos!

Sfântul Ciprian al Cartaginei:
“Dacă episcopul care este pomenit in Biserica este eretic, dar oamenii nu-l consideră astfel, atunci o astfel de rugăciune Îl insultă pe Hristos Domnul, care nu poate fi parte din minciună. Oricine se împărtășește intr-o biserică unde este pomenit un episcop eretic, chiar dacă preotul acelei biserici învață ortodox, o astfel de împărtășire nu rămâne fără urmări. Acel om va avea parte la Judecata de Apoi cu episcopul eretic, in fundul iadului.”
Sfântul Gherman al Constantinopolului: ”cei care sunt de același gând cu ereticii vor avea parte de același iad ca aceștia, pentru că Îl hulesc împreună cu ei pe Hristos.”

Pr. Ciprian Staicu: ''Oprirea pomenirii ierarhului căzut în erezie este la fel ca extirparea cancerului pentru a nu se răspândi''

Pentru a întelege mai bine ce se întamplă astăzi în Biserica, să ne amintim ce spunea SFÂNTUL ANATOLIE AL OPTINEI, DESPRE VIAŢA MONAHALĂ ÎN VREMURILE DIN URMĂ

,,În vremea aceea , monahii vor indura mari strâmtorări din partea ereticilor, iar viaţa monahală va fi luată in batjocură. Obştile monahale vor fi sărăcite, numărul monahilor se va impuţina. Cei rămasi vor îndura silnicii.

Aceşti urâtori ai vieţii monahale, care au numai înfaţişarea credinţei, se vor nevoi să-i atragă pe monahi de partea lor, făgăduindu-le ocrotire şi înlesniri lumeşti, DAR AMENINŢÂNDU-I CU EXILUL PE CEI CARE NU SE SUPUN. Din pricina acestor ameninţări, cei împuţinaţi cu sufletul vor fi foarte umiliţi, chinuiţi de propria neputinţă...

Însă, în acele zile, vai monahilor legaţi de averi şi bogăţii şi care de dragul celor materialnice că inşişi să se robească necazurilor, ÎŞI VOR ADORMI CONSTIINŢA spunând: ,,Vom cruţa mănăstirea, iar Domnul ne va ierta". Nenorociţi şi orbiţi, EI NU GÂNDESC CĂ PRIN RĂTĂCIRI (EREZII) ŞI RĂTĂCIŢI, DIAVOLUL VA INTRA ÎN MĂNĂSTIRE ŞI CĂ APOI NU VA MAI FI O SFÂNTĂ MĂNĂSTIRE, CI ZIDURI GOALE DIN CARE HARUL VA PLECA PE VECI."

 

Categorie: Schitul Lacul Frumos | Vizualizări: 3025 | Adăugat de: Gabriel | Rating: 4.0/2
Total comentarii : 0
avatar