Dacă are cineva urechi - să audă! (AP.13:9)
Acasă » 2016 » Iulie » 6 » Nicolae Iorga despre familia Hohenzollern. Special pentru regaliști si pentru hăbăucii care trâmbițează ca legionarii l-au omorât pe Iorga.
10:32 AM
Nicolae Iorga despre familia Hohenzollern. Special pentru regaliști si pentru hăbăucii care trâmbițează ca legionarii l-au omorât pe Iorga.

Deși se cunosc aceste detalii, redăm mai jos un articol de pe site-ul Uniunii ziaristilor profesionisti din Romania în speranţa că se vor lumina cât mai mulţi români.

Din arhivele S.R.I.: Nicolae Iorga – Dinastia Hohenzollern = Evrei!

Evreii din Capitală şi ȋn special membrii Lojei desfiinţate a Marelui Orient, comentează în toate împrejurările, cu tendinţa de a se difuza în cercuri cât mai largi, următoarele:

Consilierul Regal N. Iorga ar fi adus grave ofense Suveranului într-o şedinţă a Academiei, când preşedintele acestei înalte instituţii propusese  ca toţi academicienii să se înscrie în bloc în „Frontul Renaşterii > Naţionale” (înfiinţat de Carol al II-lea la 16 decembrie 1938, în locul partidelor politice declarate clandestine). În acel moment, N. Iorga s-a ridicat, spunând că îl surprinde ca tocmai preşedintele să facă o atare  propunere adunării, ca şi cum aceasta ar fi o breaslă de bărbieri, tinichigii sau o asociaţie de funcţionari comerciali. „Nu, domnule preşedinte – a spus în continuare, noi nu suntem o turmă de mameluci, fiecare dintre noi are puterea de discernământ necesară şi prin nimic nu am putea fi constrânşi, ori măcar ademeniţi să comitem un asemenea act. Eu cel puţin, declar de la început, că nu m-aş putea înscrie niciodată în asemenea condiţiuni.”
La strigătele de „destul”, „stai jos!” ale academicienilor, N. Iorga s-a ridicat din nou şi a mai spus că nu vorbeşte numai în calitate de academician, ci şi de istoric şi că dacă este vorba să facă istorie, apoi să mai aştepte puţin, domnii colegi, că vor afla lucruri interesante.
Cu toate protestele asistentei şi fiind des întrerupt de academicieni, N. Iorga a început prin a aminti că:  „În Evul Mediu existau în Germania trei oraşe libere: Hamburg, Lubeck şi Bremen. În Lubeck, printre diferitele familii de evrei conlocuitoare se găseau unele care se numeau „Zollern”, adică familiile din deal, şi spre a nu se confunda cu cele din vale îşi ziceau „Hohenzollern”. Aceşti Hohenzollerni, prin camătă şi tot felul de mijloace specific evreieşti, devenind extrem de bogaţi, au ajuns mai târziu stăpâni ai castelului şi domeniilor de la Sigmaringen, fiind mai târziu înnobilaţi de Margraful Bavariei. Din aceşti Hohenzollerni se trage actuala noastră dinastie, care după cum este şi firesc, poartă nu numai stigmatele rasei evreieşti, dar mai suferă şi de anumite tare care se transmit pe calea ereditară şi periodic din patru în patru generaţii.”
Deşi des întrerupt de asistență, N. Iorga a continuat totuşi, arătând cum în calitatea sa de istoric, a putut stabili că „printre alte boli ale acestei familii se află şi nebunia transmisă invariabil din patru în patru generaţii şi că păcatele au căzut tocmai pe M.S. Regele ca să fie din generaţia celor nebuni Regele Ferdinand a fost deplin sănătos la minte, după cum a fost sănătos şi Regele Carol I, ca şi fratele său, tatăl Regelui Ferdinand. Deşi părintele Regelui Carol şi bunicul Regelui Ferdinand au fost sănătoşi, bunicul Regelui Carol I a fost totuşi nebun, nebunie transmisă astăzi după a patra generaţie, Regelui Carol II. Mai mult încă: toţi aceşti regi ori prinţi nebuni, atunci când au simţit că puterea de vitalitate a sângelui evreesc din vinele lor scade, din cauza rezultatelor încrucişării cu prinţese de sânge arian, au căutat să-şi reconforteze virusul iudaic, prin căsătorii cu evreice.
Aşa a făcut şi străbunicul lui Carol II, care l-a precedat cu patru generaţii şi aşa a făcut şi actualul Rege al României, căsătorit – după cum se ştie, a mai adăugat N. Iorga – cu d-na Lupescu.” Suveranul, informat de propunerea ce urma a fi făcută de preşedintele Academiei, pentru înscrierea în bloc a academicienilor în „Frontul Renaşterii Naţionale”, asculta la microfon (n.n. difuzor) dezbaterile din sala de şedinţe a Academiei.
Auzind cele spuse de N. Iorga, regele l-a trimis la Academie pe colonelul Urdăreanu, ca să-l împiedice de a vorbi mai departe.
Intrând în sala de şedinţe, dl. Urdăreanu s-a dus direct la Iorga pe care l-a ameninţat, spunându-i că toate cele declarate acolo fuseseră auzite de Suveran.
Acesta a spus d-lui colonel Urdăreanu următoarele: „Du-te şi spune stăpânului tău, că profesorul Iorga nu se teme de nimeni, chiar dacă Regele ar porunci să fie ucis şi că toate cele spuse acum la Academie se vor învăţa în viitor în cărţile de şcoală. Chiar dacă voi fi suprimat, cele spuse se vor cunoaşte totuşi în lumea întreagă, deoarece am avut grijă să le trimit mai înainte la Londra, Roma, Paris şi Berlin.” Toate aceste insinuări fac obiectul de discuţie prin toate lojile masonice, loji în care s-ar fi hotărât detronarea Suveranului României.
Tot masonii mai pretind că, pentru ca opinia publică să nu dea crezare celor care s-ar comenta, (Regele) a îmbunat pe N. Iorga, iar la serbarea şi recepţia membrilor Ordinului „Ferdinand”, Suveranul s-a fotografiat întreţinându-se cordial cu acesta.
 
Arhiva SRI, fond D, dosar 11382, vol. II, f. 181-184.
 
 
 
 
 

 

 

Categorie: Fam. Hohenzollern - Sigmaringen | Vizualizări: 131590 | Adăugat de: Gabriel | Tag-uri: Evrei, masonerie, Hohenzollern - Sigmaringen, nicolae iorga | Rating: 4.5/18
Total comentarii : 121 2 »
avatar
0 Spam
1 Ionel Marinel Tiru • 2:27 AM, 2016-07-07
INTERESANT
avatar
0 Spam
2 Iuliana Catun • 7:59 AM, 2016-07-07
Ma bucur ca mai este un motiv pentru care nu suport aceasta EX. FAMILIE regala.Ma intriga,revolta,dezgusta felurile prin care vor sa aiba tara la picioare.Au ajuns sa falsifice nasteri pentru a  pregati  viitori REGI ai ROMANIEI.
avatar
avatar
0 Spam
4 Marianmarian Mogos • 3:49 PM, 2016-07-07
De ce trebuie sa ii mai dam bam Ptr.slugile de la palat ,ei nu au venituri?Daca au bani bine daca nu iar la fel,sa ne lase
avatar
0 Spam
5 Al Dorin • 2:02 PM, 2016-07-09
Ideea continua sa fie una pentru amaratul popor roman : improscam cu noroi nu numai in subiect, cat si in obiect , neavand un cult si-un respect fata de istoria patriei, inaintasi , fata de realizarile si fata de lupta lor !.. Asta tine de EDUCATIE ..indiferent cai civica sau de cei 7 ani de acasa ! Orice avere se face calcand pe morminte ! Iorga in ciuda naturii lui de om invatat nu era si un diplomat ca ..Titulescu si de aceea a si fost mazilit de catre legionari !.. Avem si noi contemporani care nu pregeda de a spune lucruri incomode pe nume devenind antipatizat ...dar si simpatizat de o parte a societatii , care ii considera discursurile mai aproape de propriile lor interese ! De cateva lucruri trebuie sa tinem cont : 1- aceste meleaguri indiferent ca au ost conduse de regi, cnezi, țari,domni, domnitori sau voievozi ,TOT DE MONARHI A FOST DIRIGUIT , 2- Familia de Hohenzollern ne-a castigat INDEPENDENTA TARII la 1877 , a creat premisele infiintarii primelor FORMATIUNI POLITICE , primele sisteme de drept liberale si democratice ( vezi prima Constitutie democratica 1866 ,codul comercial 1888 samd) 3- Victoria contra Germaniei in Primul Razboi Mondial, Unirea de la Alba-iulia , consfiintindu-se Romania Mare la 1 dec. 1918 , 4- Constittia din 1923 , considerata cea mai completa Constitutie romaneasca din epoca moderna si contemporana samd . ASA SA MERGEM PE PROPAGANDA CREATA IN 45 de ani de comunisti si cominternisti si de 26 de ani de cripto-comunisti de dupa 1989 , E USOR SA DENIGREZI !!!
avatar
0 Spam
6 Mihai Lazar • 11:16 AM, 2016-07-13
Si atunci, cine l-a asasinat pe Iorga? Fatza de aceasta pozitzie, legionarii nu ar fi avut motive. Nu cumva, nu legionarii? Intrebam si eu, asa.
avatar
0 Spam
7 Isac Boian • 4:17 PM, 2016-07-13
Mai aveti si alte aiureli din astea?
avatar
0 Spam
8 Mihai Lazar • 4:20 PM, 2016-07-13
De ce intrebi, motanelule?
avatar
0 Spam
9 Viorel Georgescu • 9:43 PM, 2016-07-16
e bine de stiut..auzisem cate ceva de la tatal meu , dar la vremea respectiva  asa zisa familie regala nu prezenta interes..vad ca pe zi ce trece , "casa asta regala" este tot mai des bagata in seama..tot mai multe privilegii si ma tem ca ni se prergateste "ceva".....interesant..
avatar
0 Spam
10 Octavian Popescu-Herascu • 5:37 PM, 2016-07-17
poate fi si MARTIAN daca slujeste ROMANIA>
avatar
0 Spam
11 Liliana Badescu • 6:24 PM, 2016-08-05
https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Nicolae_Iorga_-_Supt_trei_regi_-_istorie_a_unei_lupte_pentru_un_ideal_moral_ %C8%99i_na%C8%9Bional.pdf
1-10 11-11
avatar