Dacă are cineva urechi - să audă! (AP.13:9)
Acasă » 2017 » Ianuarie » 31 » Monahia Antonia şi monahia Teodora de la măn. Podul Bulgarului - Buzău, nu mai participă la slujbele unde sunt pomeniţi ierarhii ecumenişti
1:39 PM
Monahia Antonia şi monahia Teodora de la măn. Podul Bulgarului - Buzău, nu mai participă la slujbele unde sunt pomeniţi ierarhii ecumenişti

http://www.glasulstramosesc.ro/Pics/Man_Podul_Bulgarului.jpg

Preacuvioasei Maici Ecaterina Taman

             Subsemnatele , vieţuitoare în obştea mănăstirii “Sfânta Treime ” – Podul Bulgarului din judeţul Buzău , în urma consfătuirii de obşte din 28 decembrie 2016 , cu suflet îndurerat vă aducem la cunoştinţă că din motive de conştiinţă şi pentru îngrădirea de erezie nu putem reîncepe participarea la slujbele unde sunt pomeniţi ierarhii care au luat parte la sinodul din Creta şi ierarhi care au aprobat prin luare de cunoştinţă în cadrul sesiunii Sfântului Sinod BOR.

03 ianuarie 2017

Monahia Antonia Coman

Monahia Teodora Măcreanu

http://www.glasulstramosesc.ro/Pics/scrisoare_man_Podul_Bulgarului.jpg

 

| Ortodoxos.ro

Categorie: Man. Podul Bulgarului | Vizualizări: 9380 | Adăugat de: Gabriel | Rating: 4.0/4
Total comentarii : 6
avatar
1 Spam
1
Slava Tie Doamne că s-au trezit si din eparhia Buzăului chiar și numai cele două maicute. Bunul Dumnezeu să le apere si să inmultească obștea cea adevarată, iubitoare de cele veșnice. Dă-ne Doamne și nouă păcătoșilor din Buzău un părinte iubitor de Hristos!
avatar
0 Spam
2
Sa se trezeasca si preoti !Ii asteptam!
avatar
0 Spam
3
Vrednice de pomenire !
Doamne lumineaza si intoarce la Adevarata Credinta pe toti cei care s-au lepadat si au vandut-o ...Sa Marturisim Adevarul fara frica si sa fim alaturi de  maicute ,macar cu rugaciunea daca in rest suntem neputinciosi !
Nuuu Ecumenismului ,, Nu sinodului talharesc si eretic din Creta ..
avatar
0
4
La câteva zile după întreruperea participării la slujbele unde este pomenit episcopul ecumenist, conducerea mănăstirii le-a pus să aleagă: dacă vor să rămână în mănăstire să reia participarea la slujbe, dacă nu, să o părăsească. Pe 8 ianuarie, maicile au fost nevoite să aleagă şi au ascultat de Dumnezeu mai mult decât de oameni, plecând din mănăstire în miezul iernii.
Iată şi mărturia Lenutei Macreanu, sora monahiei Teodora:"Doamne ajuta! Sunt sora monahiei Teodora. Intradevar, cele doua maici au luat pozitie fata de ereziile promovate la acest sinod si nu au mai participat la Sf. Liturghie de aproape doua luni. Pentru atitudinea lor, li s-a comunicat sa paraseasca manastirea in cel mai scurt timp posibil. Au fost nevoite sa plece, iar acum  locuiesc in casa parinteasca. Sunt monahii de peste 16 ani. Cum e posibil ca un principiu crestin precum e dragostea de aproapele, sa fie calcat in picioare si sa nu se tina cont de atatia ani de nevointa?
Pacat....pacat ca s-a ajuns pana aici. Ne rugam pentru luminarea celor care acum nu vor sa vada evidenta si gravitatea momentului pe care il traim. Rog pe cei care citesc aceste randuri sa se informeze. Trebuie sa cercetam si sa credem....nu sa ascultam orbiti de orice preot care acum a intors spatele si nu vrea sa marturiseasca ADEVARUL."
avatar
0 Spam
5
Ma bucur sa aflu ca sunt mai multi care marturisesc credinta ortodoxa. Sa nu uitam ca ecumenismul este si o masca voalata pentru lupul catolic care demult vrea sa inghita oitele dreptei credinte.
Insa mi-ar place ca cele doua maicute, alaturi de admiratia mea sa primeasca si gandurile urmatoare.
Nu cred ca este bine sa nu participe la Sfanta Liturghie. Pentru ca ea este dedicata lui Dumnezeu si ce departare este intre puterea lui Dumnezeu si devierile unor ierarhi...
Sa te abtii de la a participa la Slujba Dumnezeiasca imi pare prea mult in raport cu cerinta de a te opune unor erezii. Este ca si cum, erezia te-a obligat sa refuzi slujba! Cum sa ii permitem ei sa ne dicteze?
Si aici ar aminti de pilda Mantuitorului ~Matei [13, 27-30]:
Venind slugile stăpânului casei, i-au zis: Doamne, n-ai semănat tu, oare, sămânţă bună în ţarina ta? De unde dar are neghină?
Iar el le-a răspuns: Un om vrăjmaş a făcut aceasta. Slugile i-au zis: Voieşti deci să ne ducem şi s-o plivim?
El însă a zis: Nu, ca nu cumva, plivind neghina, să smulgeţi odată cu ea şi grâul.
Lăsaţi să crească împreună şi grâul şi neghina, până la seceriş, şi la vremea secerişului voi zice secerătorilor: Pliviţi întâi neghina şi
legaţi-o în snopi ca s-o ardem, iar grâul adunaţi-l în jitniţa mea. .

Mult mai de pret este graul decat neghina! Mai importanta este Sfanta Liturghie decat ereziile spuse de unii.
Dar totusi, cum sa arate ca nu sunt de acord?
Cred ca solutia este chiar afirmarea a ceea ce cred ele ca este bine.
Adica, sa participe la Sfanta Liturghie, si chiar si sa ii pomeneasca. Dar inainte de a ii pomeni sa adauge:
"Si ne rugam la Bunul Dumnezeu sa le lumineze mintea SI SA REVINA LA INVATATURILE BISERICII ORTODOXE".

Doamne ajuta,
avatar
0
6
Nu trebuie sa participam la Sfanta Liturghie unde este pomenit ierarhul eretic. Cand pomenesti ierarhul eretic inseamna ca ai aceeasi credinta cu el.
avatar