Dacă are cineva urechi - să audă! (AP.13:9)
Acasă » 2017 » Ianuarie » 28 » Mesajul Părintelui Claudiu Buză pentru ieromonahii și preoții care-l numesc ''schismatic''
2:27 PM
Mesajul Părintelui Claudiu Buză pentru ieromonahii și preoții care-l numesc ''schismatic''

http://www.glasulstramosesc.ro/Pics/parintele_Claudiu_Buza.jpg

 

       Doamne ajuta!

      Scriu acest mesaj, nu pentru a vă tulbura și a vă strica liniștea rugăciunii, ci pentru a lămuri câteva probleme, aducând, sper eu, cu ajutorul lui Dumnezeu, neliniștea cea bună. Știu părerea sfințiilor voastre despre mine! Anume, că m-am grăbit cu întreruperea pomenirii și că am adus tulburare în Biserică, făcând dezbinare între credincioși.  E un punct de vedere, însă nu cel al Bisericii!

      Nu sunt supărat sau frustrat, ci doar îndurerat! De ce? Pentru că nu suntem împreună în această lucrare de conștientizare și apărare a poporului dreptcredincios în fața pericolului unei boli care se întinde, de la o zi la alta, în organismul Bisericii. Efectul nu este doar nociv, a fost până acum; este nimicitor!

      Nu despre mine vreau să vă vorbesc. Eu sunt, slavă Domnului, foarte bine! Ce faceți sfințiile voastre? Cum luptați împotriva panereziei ecumenismului? Spunând despre cei care au întrerupt pomenirea că sunt în afara Bisericii! Cum îi aratați lui Hristos că Îl iubiți? Stând ascunși în chilii/case ,,de frica iudeilor” și spunând că nu e nici un pericol de a pătrunde panerezia ecumenismului în mănăstirea/parohia sfințiilor voastre! Nu asteptați ca erezia să vină în chip văzut sau impus prin rugăciuni împreună cu eterodocșii sau prin potirul comun! Ea vine prin pomenirea ierarhului! Nu o spun de la mine, verificati sursele patristice!

     Iată ce spune Dr. Alexandros Kalomiros: ,,Biserica este acolo unde Adevărul este mărturisit, iar acolo unde ecumenismul este mărturisit, acolo nu este nici Biserică și nici Hristos. În Biserică noi mărturisim credința noastră prin numele Episcopului pe care îl pomenim. Ortodocșii pomenesc pe Arhiereii ortodocși, arienii pomenesc pe episcopii arieni, monofiziții pomenesc pe episcopii monofiziți, iconoclaștii pe episcopii iconoclaști, uniații pe episcopii uniați, iar ecumeniștii pomenesc pe episcopii ecumeniști. Este posibil ca orice lucru să pară a fi ortodox în Biserica; cu toate acestea, episcopul care este pomenit de către preot ne va arăta nouă unde ne aflăm cu adevărat. În „biserica” uniata (greco-catolică), toate lucrurile par a fi ortodoxe… dar preotul uniat pomenește un episcop uniat, care la rândul lui pomenește pe Papa de la Roma.” (Al.Kalomiros – Piatra de poticnire).

Un alt lucru important pe care vreau să îl precizez, este următorul:

Știați că la Sinaxa panortodoxă din martie 2017 se vor impune trei lucruri?!

  1. Condamnarea ecumenismului și ieșirea din CMB;
  2. Condamnarea ,,sinodului” din Creta;
  3. Întreruperea pomenirii;

Nimic altceva! E posibil, ca Sinaxa să fie socotită Sinod Mare și Sfânt! Nu de noi, nevrednicii, ci de ierarhii, preoții, monahii și mirenii ortodocși din toată lumea!

Asta e singura cale de a rămâne în Biserică!

Ceilalți, înrădăcinați în nepăsare și indolență ucigătoare de suflete, vor fi condamnați, chiar dacă se consideră antiecumeniști, pentru că urmează trădătorilor și apostaților! Să nu fie!

Iertați! Chiar nu înțelegeți că e vremea mărturisirii?!

Preot Claudiu Buză

Categorie: Părintele Claudiu Buză | Vizualizări: 3221 | Adăugat de: Gabriel | Rating: 1.5/2
Total comentarii : 3
avatar
0 Spam
1
Dacă nu lupta Sf. Antonie cel Mare, Sf Pahomie, Sf. Teodor cel Sfințit și mulți alții care sunt înscriși în sinaxare,  împotriva arienismului, mai aveam noi Ortodoxie astăzi?
Dacă nu luptau Sfinții: Ipatie, Isidor și cei împreună cu dânșii îm,potriva nestorianismului, mai aveam noi dreapta credință astăzi?
Dacă nu se opuneau Sfinții: Eftimie cel Mare, Daniil și Simeon Stâlpnicul, Sava cel Sfințit și toți cei dimpreună cu dânşii împotriva monofozismului, oare mai aveam noi Ortodoxia astăzi?
Dacă nu luptau monahii împotriva iconoclasmului, oare mai aveam noi sfintele icoane astăzi?
Dacă nu luptau mohahi de atunci și sfinții de astăzi împotriva unirii cu latinii, mai aveam noi dreapta credintă astăzi?
Dacă nu luptau Sfinţii închisorilor împotriva comunismului, oare mai  aveam noi credinţă astăzi?
Eu păcătoasa îmi permit să trag concluzia că de-a lungul timpului Sf. Ortodoxia a fost greu încercată și în fiecare etapă istorică s-au ridicat din rândul monahilor, clerului, ierahilor și chiar din rândul pliromei să mărturisescă dreapta credință cu prețul vieții lor. 
Acum suntem îndemnați să stăm liniștiți să nu luăm aminte la învățăturile sfinților Apostoli si ale Sfinților Părinți pentru că aceste învăţături nu se mai pretează în aceste vremuri şi că sunt depăşite "Doamne iartă-ne".
Suntem indemnaţi de ierarhi şi cleric:
Să stăm cu faţa spre apus
Că doar va veni un alt "Iisus"
Ca pe toţi să ne unească 
După voia omenească.
Deci mărturisirea s-a făcut tot timpul şi suntem datori ca şi noi astăzi să mărturisim mai mult ca oricând pentru că ecumenismul este erezia tuturor ereziilor şi să ne ferească Dumnezeu de apostazie!
Iertaţi si binecuvantaţi părinte!
avatar
0 Spam
2
Incercarea de aparare a adevarului si lupta impotriva "episcopilor ecumenisti" dezbina mai mult decat orice altceva!
avatar
0
3
''A tăinui cuvântul Adevărului înseamnă a te lepăda de el. Bine este să trăim în pace cu toţi, dar numai cu aceia care cugetă aceleaşi despre buna credinţă ortodoxă. Şi este mai bine să ne războim, atunci când pacea lucrează conglăsuirea către rău.Eu nu doresc ca ereticii să pătimească, nici nu mă bucur de răul lor – ferească Dumnezeu! – ci mai degrabă mă bucur şi împreună mă veselesc de întoarcerea lor; căci ce e mai plăcut celor credincioşi, decât să vadă adunaţi împreună pe copiii cei risipiţi ai lui Dumnezeu? Nu scriu nici îndemnându-vă să puneţi asprimea înaintea iubirii de oameni – nu aş putea să fiu atât de sălbatic, – ci rugându-vă să faceţi şi să lucraţi cele bune pentru toţi oamenii. Numai un lucru îl voiesc de la voi: vă rog să fiţi aspri şi neînduraţi faţă de orice ar putea să ajute la dăinuirea credinţei lor nebuneşti, căci socotesc ură faţă de oameni şi despărţire de Dumnezeiasca dragoste ajutorul dat rătăcirii eretice spre mai mare pierzanie a celor ce se ţin de această rătăcire.'' - Sfântul Teodor Studitul
avatar