Dacă are cineva urechi - să audă! (AP.13:9)
Acasă » 2016 » August » 1 » Mânăstirea Lacul Frumos din Vâlcea întrerupe pomenirea Ierarhului IPS Varsanufie
8:34 PM
Mânăstirea Lacul Frumos din Vâlcea întrerupe pomenirea Ierarhului IPS Varsanufie

Înaltpreasfinția Voastră

În urma evenimentelor din ultima vreme din sânul Bisericii Ortodoxe,  respectiv Sinodul din Creta, noi obștea Mănăstirii Lacul Frumos, com. Vlădesti,  Jud Vâlcea vă facem cunoscute următoarele:

1. Organizarea Sinodului în multele sale aspecte, se abate de la tradiția Sinoadelor ecumenice și locale instaurând infailibilitatea papală in Biserica Ortodoxă;

2. Documentul ″Relațiile Bisericilor Ortodoxe cu ansamblul lumii creștine″ reprezintă cartea de identitate sau cartea de vizita a ereziei ecumeniste.

3. Tot în acest document la punctul 22 se specifică faptul că ″păstrarea credintei ortodoxe autentice este asigurata numai prin sistemul sinodal″ și acest sistem este ″cea mai înaltă autoritate in aspecte de credință si reguli canonice″. Însa cea mai mare autoriate in materie de dogme este conștiința trează a Bisericii. Pentru acest fapt în istorie sunt consemnate unele sinoade ca fiind dreptmăritoare iar altele ca fiind tâlhărești.

4. Prin documentul ″Sfânta taina a cununiei și impedimentele la aceasta″ în cadrul capitolului II intitulat ″impedimente la căsătorie și aplicarea iconomiei″ se introduce posibilitatea aplicării iconomiei la căsătorille dintre ortodocși și eterodocși încălcând astfel Canonul 72 al Sinodului Quinisext care prevede că aceste căsătorii sunt interzise.

5. La scrisoarea pe care v-am trimis-o în data de 20.07.2016 ați evitat sa ne comunicați pozitia oficiala a Înaltpreasfinției Voastre referitoare la situația Sinodului din Creta.

6. Până în prezent nu ați arătat o poziție de Veto in privința Sinodului.

 

Pentru acestea, conform Canonului 15 al Sinodului I-II din Constantinopol (861) care face referire la încetarea pomenirii ierarhului, noi Obștea Mânăstirii Lacul Frumos, decidem încetarea pomenirii in cadrul slujbelor a Înaltpreasfinției Voastre.

Obștea Mânăstirii Lacul Frumos

În atenția Înaltpreasfințitului Varsanufie,

Ahiepiscopul Râmnicului

 

Data: 01.08.2016

 

Sursa

Cititi va rog si: Romania Ortodoxa se trezeste. Primul act canonic firesc de intrerupere a pomenirii unui ierarh eretic in BOR

Categorie: Schitul Lacul Frumos | Vizualizări: 727 | Adăugat de: Gabriel | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 1
avatar
0 Spam
1 Mircea Suta • 10:05 AM, 2016-08-03
BRAVO PARINTILOR !!!!!!! AVEM NEVOIE DE CREDINCIOSI CA SI SFINTIILE VOASTRE !!!!!!!! MONAHISMUL ESTE VARFUL DE LANCE AL ORTODOXIEI !!!!!!!!
SA VA DEA DUMNEZEU RAIUL !!!!!!
avatar