Dacă are cineva urechi - să audă! (AP.13:9)
Acasă » 2017 » Septembrie » 12 » Mâine se împlinesc 118 ani de la nașterea lui Corneliu Zelea Codreanu
10:39 PM
Mâine se împlinesc 118 ani de la nașterea lui Corneliu Zelea Codreanu

http://www.glasulstramosesc.ro/art/adpic/CZC.jpg

''Cel ce luptă chiar singur pentru Dumnezeu și neamul său nu va fi învins niciodată''

A fost prigonit întreaga viață, calomniat, întemnițat, hulit, bătut, arestat, condamnat prin cel mai nedrept proces din istoria românilor și în cele din urmă eliminat în mod talmudic de interesele iudeomasoneriei internaționale.

În toamna anului 1920 se deschideau cursurile universitare la Iași fără serviciu religios. „Se proclama lupta contra lui Dumnezeu, alungarea lui Dumnezeu din școală, din instituții, din țară”. Pentru că a luptat să se păstreze religia în școală, Corneliu a fost bătut aproape o jumătate de oră, dar a reușit să obțină deschiderea cursurilor universitare cu rugăciune. „De atunci mi s-a înrădăcinat credința, care nu mă va părăsi, că cel ce luptă chiar singur pentru Dumnezeu și neamul său nu va fi învins niciodată”.

Îndurerat că nu-i înțeles și că e lovit din toate părțile, el scrie: „Singurul sprijin în mijlocul atâtor infernale uneltiri și uriașe asalturi, l-am găsit numai la Dumnezeu. Începusem să postim, post negru, toate vinerile, iar în fiecare noapte, la ora 12, să citim acatistul Maicii Domnului”.

ŢELUL FINAL AL NEAMULUI 

Este viaţa? Dacă este viaţa, atunci nu interesează mijloacele pe care neamurile le întrebuinţează spre a şi-o asigura. Toate sunt bune, chiar şi cele mai rele. Se pune deci problema: după ce se conduc naţiile în raport cu alte naţiuni? După animalul din ele? După tigrul din ele? După legea peştilor din mare sau a fiarelor din pădure?

Ţelul final nu este viaţa. Ci Învierea. Învierea neamurilor în numele Mântuitorului Iisus Hristos. Creaţia, cultura, nu-i decât un mijloc, nu un scop, cum s-a crezut, pentru a obţine această înviere. Este rodul talentului pe care Dumnezeu l-a sădit în neamul nostru, de care trebuie să răspundem. Va veni o vreme când toate neamurile pământului vor învia, cu toţi morţii şi cu toţi regii şi împăraţii lor. Având fiecare neam locul său înaintea tronului lui Dumnezeu. Acest moment final, „învierea din morţi”, este ţelul cel mai înalt şi mai sublim către care se poate înălţa un neam.
Neamul este deci o entitate care îşi prelungeşte viaţa şi dincolo de pământ. Neamurile sunt realităţi şi în lumea cealaltă, nu numai pe lumea aceasta.

Sfântul Ioan, povestind ceea ce vede dincolo de pământuri, spune: „Cetatea n-are trebuinţă nici de soare, nici de lună ca s-o lumineze; căci o luminează slava lui Dumnezeu şi luminătorul ei este mielul. Neamurile vor umbla în lumina ei şi împăraţii pământului îşi vor aduce slava şi cinstea lor în ea. (Apocalips, 21, 23-34)”

Şi în altă parte: „Cine nu se va teme, Doamne, şi cine nu va slăvi numele tău? Căci numai Tu eşti sfânt şi toate neamurile vor veni şi se vor închina înaintea Ta, pentru că judecăţii Tale au fost arătate. (Apocalips, 15, 4)”

Nouă, românilor, neamului nostru, ca orişicărui neam din lume, Dumnezeu ne-a sădit o misiune. Dumnezeu ne-a hotărât un destin istoric.

Cea dintâi lege pe care un neam trebuie s-o urmeze este aceea de a merge pe linia acestui destin, împlinindu-şi misiunea încredinţată.

Neamul nostru n-a dezarmat şi n-a dezertat de la misiune, oricât de grea şi de lungă i-a fost calea Golgotei lui.

Şi acum ni se ridică în faţă obstacole înalte ca munţii. Fi-vom noi, oare, generaţia debilă şi laşă, care să lăsăm din mâinile noastre, sub presiunea ameninţărilor, linia destinului românesc şi să părăsim misiunea noastră ca neam în lume?

 


| “Pentru Legionari” – Corneliu Zelea Codreanu

 

Cele 12 porunci ale comerțului...

1. Fii corect, până la sânge. Fă ca să-mi câştig încrederea în tine chiar dacă ar fi să-ţi dau sute de mii de lei. Nu pângări, prin necinste, comerţul legionar. Nu vei fura un pol, ci vei prăbuşi o şcoală.

2. Nu minţi niciodată. Nu înşela niciodată pe nimeni.

3. Poartă-te cu bună cuviinţă, politicos, binevoitor şi curtenilor, cu toată lumea.

4. Ocoleşte orice conflict, orice discuţie contradictorie. Dintr-o mare politeţe, în casa ta, clientul are totdeauna dreptate.

5. O neînţelegere asupra mărfii, preţului, banilor etc., totdeauna se rezolvă în favoarea clientului.

6. Fii foarte politicos şi foarte rezervat cu doamnele şi cu orice femeie.

7. Cine se enervează, cine nu-şi poate stăpâni nervii, nu e bun pentru batalionul comerţului.

8. Nu discuta în contradictoriu cu camarazii în faţa clientului.

9. Nu fuma, nu sta în poziţii necuviincioase, nu fi murdar, nu umbla nebărbierit şi nepieptănat. Totdeauna curat, îngrijit, elegant.

10. Uită-te totdeauna în jurul tău şi învaţă-te a fi gospodar: aşează un lucru la locul său, chiar dacă nu e în sarcina ta a o face, ridică o hârtie, pune mâna pe mătură, şterge o masă, ajută unui camarad. Imediat ce ai terminat un lucru, ochii într-o mie de părţi şi unde vezi cea mai mică nevoie pune mâna. Nu zice ca leneşul: “asta nu-i treaba mea”. Fă cât poţi, fă tot, fă mereu, observă tot din jurul tău, judecă tot, acţionează cu repeziciune şi cu neastâmpăr, nu sta nici o clipă. Inteligent şi viu ca un şarpe.

11. Nu uita că orice funcţiune vei îndeplini, măturător, picolo, chelner, bucătar, la tejghea, la pivniţă etc., te bucuri de aceeaşi dragoste şi de aceeaşi onoare. Nici o funcţiune bine îndeplinită nu este inferioară alteia. In locul în care eşti pus, afară sau sub pământ, în pivniţă, tu eşti Legiunea, tu o reprezinţi. Legiunea te vede. După cum stăpânei unei case nu i se cuvine mai multă onoare atunci când stă în salon şi primeşte musafiri, decât atunci când stă la bucătărie, sau decât atunci când mătură sau spală pe jos. Totul este ca ceea ce faci să fie bine făcut. Datoria bine îndeplinită. In Legiune ţi se dă onoarea nu după ceea ce faci, ci după cum faci ceea ce ţi s-a încredinţat să faci.

12. Nu uita că noi, legionarii, ne vom încleşta într-un mare război cu rasa năvălitoare şi numai cu aceste calităţi vom putea birui. Consideră-te deci pe front în fiece minut. Invaţă-te cu viaţa aspră legionară. Şi nu uita că dacă tu nu vei fi aşa, atunci noi românii vom pierde războiul, iar Legiunea va fi compromisă în ochii lumii, cu toate jertfele făcute până azi”.

Corneliu Zelea Codreanu - 7 octombrie 1937

Citiți vă rog și:

78 de ani de la asasinarea lui Corneliu Zelea Codreanu

Deshumarea lui Corneliu Zelea Codreanu - DE SUB LESPEDEA DE PIATRĂ

90 de ani de la întemeierea Legiunii Arhanghelul Mihail. O Mişcare dumnezeiască de reînviere a Neamului și a Bisericii.

Profesorul Claudio Mutti despre Corneliu Zelea Codreanu: “Am fost atât de fascinat de Căpitan încât am învăţat limba română”

Sfintele Paşti din 1938 în temnița Jilavei

 

 

Categorie: Corneliu Zelea Codreanu | Vizualizări: 3758 | Adăugat de: Gabriel | Tag-uri: Nastere, Corneliu Zelea Codreanu, Ortodoxie, miscarea legionara | Rating: 5.0/1
Total comentarii : 0
avatar