Dacă are cineva urechi - să audă! (AP.13:9)
Acasă » 2017 » Martie » 8 » În Duminica Ortodoxiei părintele Theodor Zisis a întrerupt pomenirea episcopului eretic. Ieri a început prigonirea sfinţiei sale.
10:54 AM
În Duminica Ortodoxiei părintele Theodor Zisis a întrerupt pomenirea episcopului eretic. Ieri a început prigonirea sfinţiei sale.

http://www.glasulstramosesc.ro/art/foto/theodoros-zisis.jpg

A venit timpul să se facă tulburare, să se trezească oamenii din somnul ecumenist!!!

Iată ce spunea Părintele Theodoros Zisis în declarația de oprire a pomenirii:

„Din categoria episcopilor ecumeniști faceți parte și Înaltpreasfinția Voastră Arhiepiscop al Salonicului domnule Antim, așa cum v-am explicat în scrisoarea pe care v-am trimis-o, răspunzand la scrisoarea părintească, în ghilimele, și învătătorească în care îmi spuneți să încetez a vorbi împotriva ecumenismului și a Sinodului din Creta, pentru ca să nu răscolesc conştiinţa oamenilor, a pleromei Bisericii.
Mi-ați arătat în modul cel mai clar (cu capul descoperit) identitatea Dumneavoastră cu erezia ecumenistă, prin primirea laudativă a Sinodului din Creta prin poziţia pe care ați avut-o în Sinodul Ierarhiei Bisericii Greciei din 23-26 Noiembrie 2016 și prin ordinul de citire a mincinosul text intitulat „Către popor” în toate Bisericile din Salonic.
Oricât ați încerca Dumneavoastră și toți ecumeniștii ca să justificati Sinodul din Creta, nu aveți sorți de izbândă, pentru ca acesta nu e nici Sfânt, nici Mare, nici Sinod, așa cum rezultă din mărturia pleromei Bisericii.
Pentru că am cazul episcopului care învață cu capul descoperit erezia, așa cum arată Canonul 15 de la I-II Constantinopol de pe timpul Sfântului Fotie cel Mare, rezumând toată tradiția apostolică și patristică a Bisericii, de aceea ÎNTRERUP POMENIREA NUMELUI DUMNEAVOASTRĂ la toate Sfintele Slujbe, începând de astăzi, simbolică fiind ziua aceasta, anume Duminica Ortodoxiei!
Nu poate să rabde conștiința mea preoțească, ca astăzi Biserica Sfinţilor Părinți și a Sfintelor Sinoade să condamne toate ereziile și pe iconomahi și în același timp să recunoască pe eretici ca biserici și să accepte că suntem împreună cuprinși cu (oferim eclezialitate) iconomahii, protestanții, papistașii și cu „Consiliului Mondial al Bisericilor”.
Pomenind numele Dumneavoastră ar însemna că (prin pomenire) aș declara ca aș fi și eu ecumenist, cum că aș avea aceeași credință cu Dumneavoastră și aș minți pe Hristos Dumnezeu care se află pe Sfânta Masă (în momentul pomenirii în Sfânta Liturghie), aşa cum mințiți Dumneavoastră acum, și foarte mulți din Mitropoliții Greciei de Nord și Greciei de Sud, cum că Patriarhul Ecumenic Bartolomeu și Sinodul Greciei ar „Drept învăţa Cuvântul Adevărului Tău”.
M-aș bucura foarte mult dacă și Dumneavoastră ați respecta canonul 15 de la I-II Constantinopol, adică veți lăuda lupta mea pentru Dreapta Credinţă sau măcar mă veți lăsa să continui lucrarea mea învăţătorească și Sfintele Slujbe în Biserica unde slujesc, și anume Sfântul Antonie. 
Eu nu părăsesc Biserica Sfântul Antonie, (slujesc aici fără a vă pomeni și nici nu voi pomeni vreun alt episcop in loc).
Aseară am fost sunat de un mitropolit care m-a rugat să nu opresc pomenirea pentru că se va face mare tulburare.

A venit timpul să se facă tulburare, să se trezească oamenii din somnul ecumenist!!!”

traducere preot Matei Vulcanescu, Mitropolia Pireului

 

Această mărturisire a părintelui Theodor i-a ars atât de tare pe ecumenişti încât ieri, 7 martie 2017, au fost trimise prin curier din partea Mitropoliei Thesalonicului două documente, având ca destinatar pe pr. prof. dr. Theodor Zisis. Se poate observa asemanarea izbitoare între comunicatul Mitropoliei Tesalonicului şi comunicatele ecumeniştilor din Patriarhia Română

Prin primul document i se interzice părintelui Theodor să slujească și să predice la biserica Sf. Antonie din Thesalonic, unde a slujit vreme de 24 de ani. Interzicerea este valabilă pentru toate bisericile din cadrul Mitropoliei Thesalonicului.
Prin al doilea document se anunță începerea urmăririi canonice, în scopul deferirii pr. Theodor Zisis către consistoriul bisericesc, pentru cinci acuzații:
a) schismă;
b) neascultare și disprețuire a autorității superioare bisericești;
c) scandalizarea credincioșilor;
d) injurie și calomniere;
e) apartenența la o grupare (nerecunoscută sau neacceptată de Biserică) (se referă la antiecumeniști, desigur; în curând așa ne vor cataloga, că NOI suntem schismaticii și ereticii – n.trad.).
Documentele acestea sunt aproximativ identice cu cele trimise acum câteva zile părintelui Nicolae Manolis, care întrerupsese și el pomenirea mitropolitului Antim al Thesalonicului.
Nu le-a fost de ajuns ecumeniștilor să hotărască a-i interzice părintelui Theodor săvârșirea oricărei slujbe și predicarea, ci l-au pedepsit și prin interzicerea împărtășirii și pierderea titlului de protopresviter (titlul onorific cel mai înalt pentru un preot, echivalent la noi cu cel de iconom stavrofor – n.trad.), iar în termen de 5 zile de la primirea documentului este somat să răspundă în scris la acuzațiile primite.

| Katanixis

traducere din greacă:

pr. dr. Ciprian-Ioan Staicu

PS – Noi spunem cu toții: VREDNIC ESTE ! Oricine mărturisește pe Iisus Hristos va fi prigonit. Aceasta este ”oferta” de aur a cerului. Cine este laș, o respinge, cine o primește, se va putea mântui. Să ne dea Dumnezeu tuturor gândul cel bun, mai ales preoților, să nu uităm că suntem chemați a sluji Domnului !

| Prieteniisfantuluiefrem.ro

 

Categorie: Parintele Theodor Zisis | Vizualizări: 2411 | Adăugat de: Gabriel | Rating: 5.0/2
Total comentarii : 1
avatar
1 Spam
1 Adevărul Ortodox • 3:16 PM, 2017-03-08
VREDNIC ESTE !
avatar