Dacă are cineva urechi - să audă! (AP.13:9)
Acasă » 2017 » Iulie » 23 » Ieroschimonah Paisie Prodromitul - Răspuns la Comunicatul Patriarhiei
12:49 PM
Ieroschimonah Paisie Prodromitul - Răspuns la Comunicatul Patriarhiei

http://www.glasulstramosesc.ro/Pics/schitul_prodromu.jpg

''Dumnezeu îi va demasca însă în timp pe toți cei care sunt impostori sau falși păstori, fiindcă acum este vremea alegerii și a cernerii, în care vedem cum pe unii vor să ne adoarmă cu cuvinte frumoase, cu pace, liniște, dragoste, care nu fac decât să ne arate pierzarea mai dulce, ea tot pierzare chemandu-se, iar pe cei care spun adevărul prigonindu-i.''  

 

Citiți vă rog și:

Ieroschimonah Paisie Prodromitul: Apărarea dreptei credințe în contextul ecumenismului şi a „Sinodului” din Creta

Categorie: Schitul Prodromu | Vizualizări: 2318 | Adăugat de: Gabriel | Rating: 5.0/2
Total comentarii : 3
avatar
0 Spam
1 Lică Baltag • 1:19 PM, 2017-07-25
Perfect adevărat. Eu am ales calea aceasta de care ne vorbește Părintele Paisie Prodromitul. Nu i-am găsit niciun cusur. Este calea Sfinților Ioan Gură de Aur, Teodor Studitul, Maxim Mărturisitorul, Grigorie Palama și a celor ce au avut același cuget cu domniile lor.  Pe această cale ne-am ales-o și noi cei care suntem numiți de unii ca fiind „ultraortodocși”. Cu atât mai mult ne bucurăm când vedem că suntem numiți într-un fel și noi de fapt am rămas tot simpli ortodocși. Aceasta înseamnă că cei care ne numesc așa, ei nu au fost și continuă să fie altfel decât ortodocși, această încercare care a venit peste noi toți găsindu-i pe dânșii cam nepregătiți, fiindcă „nu au iubit adevărul ci le-a plăcut nedreptatea”. Acest motiv semnalat între ghilimele este motivul principal pentru care tot clerul și mirenii nemărturisitori nu pot intra pe calea mărturisitorilor dreptei credințe, adică pe calea strâmtă pe care noi am ales-o. Este crudul adevăr și nicidecum lipsa noastră de smerenie. Tot românul ortodox și toți ortodocșii ar trebui să cunoască aceste lucruri pentru a fi în cunoștință de cauză atunci când se hotărăsc de parte cui rămân. Dacă Sf. Maxim Mărturisitorul a fost schismatic, atunci suntem și noi împreună cu Ieroschimonahul Paisie Prodromitul a cărui cale am ales-o fiind, bineînțeles, într-un cuget cu dânsul.  Nu-i nimic complicat în cele ca am afirmat aici, deci tot cititorul poate înțelege aceste lucruri. Citiți, vă rugăm, și decideți în consecință de partea cui rămâneți. E bine totuși să-L alegeți pe Hristos, iar ca să vedeți unde este El, vedeți că El iarăși este prigonit(bătut, insultat, scuipat, umilit, gonit din mănăstiri, defăimat, etc). Unde vedeți că cineva este prigonit, acolo este Hristos. Doamne ajută tuturor la găsirea căii celei către Tine ! Eu am ales calea Părintelui Paisie Prodromitul, autorul acestor 5 pagini .
avatar
0 Spam
2 Lică Baltag • 10:26 AM, 2017-07-26
„Și va fi atunci ca pe vremea lui Noe”. Priviți ce se întâmplă în aceste timpuri vis-a vis de ploi și veți înțelege că timpul indicat de Hristos a fi cel din urmă este cel pe care îl trăim. Nu trebuie nimeni să se sperie, nu aceasta încercăm, ci fiecare să-și tragă semnalul de alarmă, să se schimbe în bine, să lucreze la înfrumusețarea sufletului său mai mult decât pentru partea materială care și ea trebuie, desigur. Dumnezeu a promis că nu va mai îneca pământul cu ape, dar ne-a spus că va fi ca pe vremea lui Noe, adică cu multe ploi. Iată ploile, dar oamenii nici nu bagă de seamă semnul acesta indicat de Iisus în Noul Testament.  Apostazia vremurilor de pe urmă se întâmplă sau este acum.  Iar ecumenismul se potrivește „mănușă” pentru înscăunarea conducătorului unic mondial - Antihristul.  Buletinele electronice, vaccinarea obligatorie, contoarele inteligente, aparatele de taxare din mijloacele de transport în comun de suprafață, acum și la metrou, tot ce înseamnă carduri, toate aceste pregătesc calea înscăunării opozantului lui Hristos. Năvodul ciracilor lui Antihrist se întinde pe zi ce trece tot mai mult asupra lumii. Dar n-o să poată să ne prindă pe toți, cel puțin nu vii. Aceasta este lupta cea adevărată, lupta cu sistemul antihristic care lucrează din umbră. Dar cine crede aceste lucruri? Aceste lucruri reprezintă nimic altceva decât nebunie curată pentru cei care nu sunt la curent cu scrierile Sfinților Părinți. Cum era și normal, și Biserica Ortodoxă a intrat prin Sinodul din Creta din anul 2016 în procesul de cernere. După câte vedem, după numărul de mărturisitori cunoscuți azi, puțini au reușit să treacă prin sita ciurului prin care este nevoită să treacă Ortodoxia. Cineva zicea că dacă nu ești pe FB, nu exiști. Greșit ! Noi spunem că dacă nu reușești să treci prin sita despre care am vorbit, atunci trebuie să-ți pui întrebarea de mai exiști sau nu.  Vă urez tuturor să puteți trece prin ochiurile acestei site, adică să intrați pe calea cea strâmtă ce duce la Hristos(=Împărăția Cerurilor). Succes !
avatar
0 Spam
3 Lică Baltag • 9:28 AM, 2017-07-27
Doamne, năvodul l-am aruncat în mare(a) lumii, dar nu s-a prins niciun pește! Să nu-l fi aruncat cum trebuie? Eu, într-adevăr, nu mai mănânc pește, dar îl prindeam pentru frații mei care consumă pește. Îmi pare rău că  nu am prins nimic. Nici măcar o „fâță”.
avatar