Dacă are cineva urechi - să audă! (AP.13:9)
Acasă » 2017 » Ianuarie » 27 » Ieromonahul Onisim Banu a fost caterisit de ecumenişti
8:41 PM
Ieromonahul Onisim Banu a fost caterisit de ecumenişti

http://www.glasulstramosesc.ro/Pics/ierom-Onisim-Banu.jpg

La începutul lunii, ieromonahul Onisim Banu de la mănăstirea Făgeţel, îşi anunţa episcopul că a înterupt canonic pomenirea acestuia la sfintele slujbe. Citiţi scrisoarea către PS Andrei. Iată că după două săptămâni, a venit şi răspunsul ecumeniştilor.

Comunicat de Presă

Serviciul Prezidial

Consistoriul Eparhial Monahal

  Ieromonahul Onisim-Adrian Banu, vieţuitor al Mănăstirii „Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul” - Făgeţel, judeţul Harghita, a fost deferit judecăţii Consistoriului Eparhial Monahal al Episcopiei Ortodoxe a Covasnei şi Harghitei pentru abateri grave de la rânduiala vieţii monahale şi disciplina canonică a Bisericii Ortodoxe Române.

Prin Hotărârea nr. 1/26.01.2017 Consistoriul Eparhial Monahal i-a aplicat pedeapsa “CATERISIRII, EXCLUDERII DIN MONAHISM ŞI INTERDICŢIA DE A PURTA HAINA MONAHALĂ”, conform art. 4 lit. p) şi lit. r) din Regulamentul autorităţilor canonice disciplinare şi al instanţelor de judecată ale Bisericii Ortodoxe Române.

| Episcopia Covasnei și Harghitei

Acesta fiind al doilea caz de caterisire necanonica, după cel al părintelui Ciprian Staicu, e bine să ne amintim că ierarhul ecumenist degeaba caterisește pe preotul anti-ecumenist, căci NU ESTE VALABILĂ acea caterisire !

Întrebare: Sunt preot de mănăstire, nu mai vreau să pomenesc episcopul ecumenist sau ateu conform Sf. Palama. Dacă plec din mănăstire voi fi caterisit. Este validă această caterisire? Pot să mai săvârşesc Sfânta Liturghie? Este canonic? Episcopii români mai pot caterisi pe cineva?
Gheron Sava: Episcopii pot caterisi pe oricine / pe cineva. De asta sunt şi canoane, dar primii care trebuiesc caterisiţi sunt episcopii şi în primul rând Bartolomeu care a încălcat toate canoanele Bisericii, toate sfintele canoane.
Pe părintele şi daca l-ar caterisi pentru credinta nu este valabil. Si nu o spun eu, o spun chiar Sfintii Parinti. Cine este caterisit pentru credinta lui nu este valabilă acea caterisire și va trebui să continue să săvârșească Sf. Liturghie pentru că Sf. Liturghie este canonică. Episcopii spun că, oricine nu pomeneste numele episcopului la Liturghie, Liturghia nu este validă . Asta este o blasfemie la adresa Duhului Sfânt . Este una dintre CELE MAI MARI BLASFEMII. Asta este Papa: “daca nu mă pomenești, nu esti in biserică“. Avem canoane foarte stricte in Biserică, in care ne spun că nu avem voie să pomenim la Liturghie episcopul care nu mărturiseste corect, clar, cuvântul adevărului. Aceasta teorie a episcopilor care spun că nu este validă Sf. Liturghie se găseste in teologia pe care o invață Ioanes Zsizoulas – episcopul de Pergam – pe care a copiat-o din teologia papistașă. Asta ne conduce către o alta teologie, eretică bineinteles, care se numește episcopocentrism, adica Liturghia este episcopocentrică, adica au pe episcop in centru si nu pe Mântuitorul Hristos, adică nu ne rugam la Mântuitorul Hristos ne rugăm la episcop. Înțelegetț ce BLASFEMIE ESTE asta? Pe asta se sprijină tot papismul. Și primatul papal in acest lucru se sprijină / pe acest lucru se bazează. Așadar, este o mare binecuvântare să ne caterisească ecumeniștii.

 

Citiți vă rog și: Ieromonah Eftimie Mitra despre caterisirea necanonică a Părintelui Ciprian Staicu

Categorie: Ierom. Onisim Banu | Vizualizări: 7033 | Adăugat de: Gabriel | Tag-uri: onisim banu, caterisire | Rating: 4.8/4
Total comentarii : 0
avatar