Dacă are cineva urechi - să audă! (AP.13:9)
Acasă » 2016 » Octombrie » 29 » Ieri s-a întrunit Sinodul BOR. NIMIC DESPRE CRETA. Acum ce vor mai aștepta preoții antiecumeniști ce pomenesc eretici, A DOUA VENIRE?
2:11 PM
Ieri s-a întrunit Sinodul BOR. NIMIC DESPRE CRETA. Acum ce vor mai aștepta preoții antiecumeniști ce pomenesc eretici, A DOUA VENIRE?

http://www.glasulstramosesc.ro/art/adpic/salasinod.png

Nu-mi făceam nici o iluzie cu privire la hotărârile ''Sfântului Sinod BOR'', înțesat de masoni și eretici. Nu înțeleg însă ce așteptări aveau unii preoți anti-ecumeniști cu privire la această întrunire. Acum ce motive vor mai găsi pentru a nu întrerupe pomenirea ierarhilor ce au apostaziat public vara aceasta?

Iată ce s-a discutat ieri, conform ziarului Lumina:

''Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române s-a întrunit ieri, 28 octombrie, în Aula „Teoctist Patriarhul” din Palatul Patriarhiei, în şedinţă solemnă, dedicată „Anului omagial al educaţiei religioase a tineretului creştin ortodox” şi „Anului comemorativ al Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul şi al tipografilor bisericeşti”. Apoi ierarhii membri ai Sfântului Sinod s-au întrunit în şedinţă de lucru, în sala sinodală din Reşedinţa Patriarhală. Ambele şedinţe s-au desfăşurat sub preşedinţia Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

Începând cu orele dimineţii, în Catedrala Patriarhală, Preasfinţitul Părinte Visarion, Episcopul Tulcii, a săvârşit Sfânta Liturghie înconjurat de un sobor de slujitori. În continuare, Preasfinţia Sa a oficiat în prezenţa Întâistătătorului Bisericii noastre şi a ierarhilor membri ai Sfântului Sinod o slujbă de Te Deum. În cuvântul de deschidere a şedinţei solemne a Sfântului Sinod, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel le-a mulţumit tuturor ierarhilor, preoţilor, monahilor şi monahiilor, precum şi tuturor celor care s-au ocupat de buna organizare a sărbătorii Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureştilor. „Anul acesta a fost o ocazie deosebită de a întări comuniunea între noi şi, în acelaşi timp, de a intensifica multe activităţi pastorale, misionare, social-filantropice şi culturale, în fiecare eparhie din ţară şi din diaspora română. Această comuniune în jurul sfinţilor este pentru noi izvorul cel dintâi de luminare, de inspiraţie, de încurajare şi de coresponsabilitate, în a răspunde chemării lui Hristos, de a sluji în Biserica Sa”, a spus Părintele Patriarh Daniel. În con­tinuare, Preasfinţitul Părinte ­Varlaam Ploieşteanul, Episcop-vicar patriarhal şi secretarul Sfântului Sinod, a citit raportul-sinteză intitulat „2016 - «Anul omagial al educaţiei religioase a tineretului creştin ortodox» şi «Anul come­morativ al Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul şi al tipografilor bisericeşti»”. La finalul prezentării raportului-sinteză de către ­Prea­sfinţitul Părinte ­Varlaam ­Ploieşteanul, Patriarhul României a evidenţiat faptul că educaţia este cea mai mare investiţie pe care trebuie să o realizeze Biserica şi societatea. „Până acum nu a mai existat un an omagial şi comemorativ cu atât de mare şi intensă activitate misionară. Aceasta pentru că educaţia este cea mai mare investiţie pe care trebuie să o împlinească societatea şi Biserica, mai ales din punct de vedere al educaţiei religioase. Această educaţie religioasă este o investiţie pe termen lung şi etern. Pe termen lung înseamnă toată viaţa pe pământ, şi etern înseamnă şi pentru viaţa veşnică, fiindcă de educaţia religioasă a copiilor depinde mântuirea lor, a părinţilor şi a celor care contribuie la educaţie. Lucrarea aceasta este deodată o lucrare de demnitate şi o lucrare de responsabilitate. Iar cinstirea memoriei vrednicilor păstori ai Bisericii, mai ales a celor care şi-au dat viaţa pentru apărarea credinţei, este o creştere a noastră spirituală. Nu este doar o datorie morală să pomenim pe înaintaşi, ci este o creştere a noastră spirituală, deoarece numai în comuniune există creştere spirituală. Această pomenire unită cu rugăciunea este iubirea mai tare decât moartea, decât timpul şi spaţiul care separă”, a subliniat Preafericitul Părinte Patriarh ­Daniel.

În cadrul şedinţei solemne au fost lansate două volume publicate recent la Editura BASILICA a Patriarhiei Române: „Evan­ghelia slavei lui Hristos – Predici la Duminicile de peste an”, lucrare a Preafericitului Părinte Patriarh ­Daniel, şi „Monahismul Ortodox Românesc – istorie, contribuţii şi repertorizare”, volumul al 2-lea. Prezentarea lucrărilor a fost făcută de Preasfinţitul Părinte Episcop Varlaam Ploieşteanul. În cadrul aceleiaşi şedinţe au fost vizionate două filme reali­zate de TRINITAS TV, dedicate Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul şi tipografilor bisericeşti, iar la final, Patriarhul României a acordat distincţii tuturor celor care au sprijinit organizarea Întâlnirii Tinerilor Ortodocşi din toată lumea, de anul acesta.

A urmat, sub preşedinţia Patriarhului României, şedinţa de lucru a Sfântului Sinod, desfăşurată în sala Sfântului Sinod din Reşedinţa Patriarhală. ­Întâistătătorul Bisericii noastre a arătat că între cele mai importante subiecte aflate pe ordinea de zi sunt cele privitoare la: aprobarea ridicării în demnitatea de mitropolit a Înaltpreasfinţitului Părinte ­Nicolae, Arhiepiscopul ortodox român al celor două Americi; aprobarea înfiinţării unei episcopii noi în Canada, precum şi modificarea titulaturii Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a celor două Americi, pentru înfiinţarea Mitropoliei Ortodoxe Române a celor două Americi. În cadrul aceleiaşi şedinţe a fost prezentat referatul Sectorului relaţii bisericeşti, interreligioase şi comunităţi bisericeşti externe al Administraţiei Patriarhale, privind participarea delegaţiei Patriarhiei Române la lucrările Sfântului şi Marelui Sinod al Bisericii Ortodoxe din Creta, Grecia, din vara acestui an. În continuare, Înalt­preasfinţitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, a prezentat meditaţia duhovnicească intitulată „Grija episcopului pentru familie”. „E nevoie a sublinia că această grijă trebuie purtată nu doar de instituţii sau de asociaţii, ci şi de persoane reprezentative care îi dau şi conţinutul dorit. Firul conducător este cel al raportului dintre episcop şi familie, adică de la conducerea bisericească până la cea mai mică alcătuire a obştii creştine. Episcopul trebuie să fie necăsătorit pentru că slujirea lui constă nu numai în săvârşirea personală a tainelor şi în învăţarea personală a creştinilor în cele ale credinţei, ci şi în supravegherea acestor slujiri din partea preoţilor, ca ajutători ai lui. Întreaga lui ­fiinţă trebuie să fie ocupată de grija Bisericii, să uite de orice interes al lui, asemenea lui Hristos, al Cărui ­reprezentant este (...). Cu precădere, apare răspunderea Bisericii faţă de educaţia creştină a copiilor, care este rezultatul strădaniei tuturor membrilor familiei. Aşa se explică transformarea familiei într-o mică biserică. O îndatorire sau mai bine zis o grijă deosebită în sarcina episcopului este ­discernerea obiectivă în problemele matrimoniale, adică dispensele pentru cununii şi divorţuri, fapt ce presupune o cunoaştere exactă a situaţiei familiale a celor în cauză”, a evidenţiat Înaltprea­sfinţia Sa.''

 

Categorie: Sinodul BOR | Vizualizări: 2269 | Adăugat de: Gabriel | Tag-uri: ierarhi eretici, sinodul bor | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
avatar