Dacă are cineva urechi - să audă! (AP.13:9)
Acasă » 2017 » Decembrie » 14 » Frația Ortodoxă Sf. Ignatie Briancianinov despre aplicarea Canonului 15, comuniunea cu ereticii și ''tainele'' acestora
9:13 PM
Frația Ortodoxă Sf. Ignatie Briancianinov despre aplicarea Canonului 15, comuniunea cu ereticii și ''tainele'' acestora

Luând în considerație că problema întreruperii pomenirii și a interpretării canonului 15 al Sinodului I-II Constantinopol provoacă multe divergențe și chiar dezbinări, noi, membrii Frăției Ortodoxe Sf. Ignatie Briancianinov, ne-am văzut nevoiți să facem un studiu pentru a ne lămuri pe noi înșine și a-i ajuta și pe alții să se lămurească în aceste chestiuni deloc simple.

Studiul propriu-zis abordează un șir de subiecte, pe care le-am putea sintetiza astfel:

  • O viziune integră asupra canonului 15: contextul istoric și limitele canonului.
  • Care este de fapt scopul întreruperii comuniunii?
  • Întreruperea pomenirii ereticilor este opțională sau obligatorie?
  • Pe cine trebuie să pomenească ortodocșii în loc de episcopul căzut în eres?
  • Care este relația creștinilor îngrădiți cu episcopii din alte eparhii?
  • Comuniunea trebuie întreruptă doar cu ereticii sau și cu cei care rămân în comuniune cu aceștia?
  • Continuă a fi valide tainele ereticilor dacă aceștia încă nu au fost condamnați nominal?

Bineînțeles toate aceste probleme au o importanță fundamentală, de aceea noi am încercat să găsim răspunsurile bineplăcute lui Dumnezeu, pe care să le putem însuși având conștiința curată că nu mergem împotriva voii Sale.

Pentru orice greșeală în cele exprimate în studiu rugăm a ne ierta, fiind mereu deschiși pentru orice sugestie și obiecție din partea cititorilor.

| Lumea-Ortodoxa.ro

Citiți vă rog și:

Ereticii nefiind în Biserica sunt lipsiți de harul Sfântului Duh prin urmare tainele ereticilor nu sunt cu adevărat Sfinte Taine

Soborul preoților ortodocși, Sankt Petersburg, 12 - 14 septembrie. Mărturisirea lor de credință: ereticii ecumeniști N-AU HAR!

Arhid. Prof. Dr. Ioan N. Floca: Cei căzuți în erezie au căzut și din har de la data căderii în erezie nu de la data pronunțării pedepsei

Cel ce se leapădă de Hristos nu mai poate lucra cu Harul, chiar apostol fiind el şi aceasta înainte de orice condamnare a vreunui sobor.

Sfântul Vasile cel Mare către preoții mărturisitori prigoniți și către mirenii ce îi urmează. Despre tainele ereticilor necondamnați sinodal

O scurtă lămurire despre tainele ereticilor

Categorie: Comuniunea cu ereticii | Vizualizări: 1079 | Adăugat de: Gabriel | Rating: 5.0/3
Total comentarii : 2
avatar
0 Spam
1 Doina • 10:29 PM, 2017-12-14
Foarte lamuritor materialul!
Multumim!
avatar
0 Spam
2 Andy Su • 3:05 PM, 2017-12-16
Recent au fost publicate dosarele din arhiva KGB despre infiintarea patr. Moscovei :
http://diak-kuraev.livejournal.com/1851267.html?utm_referrer=https:%2F%2Fzen.yandex.com
Unele citate despre organizarea sinodului  din 1945 in Moscova care a ales patriarhul: "NKGB URSS propune:
... să inceapa selectarea candidaților pentru a participarea la sinod din rândul clericilor și laicilor, alegind persoane care au o autoritate religioasă în rândul clericilor și credincioșilor și care, în același timp, sunt verificate si sunt agenți sau patrioti de incredere.
Este important să se asigure ca printre candidații nominalizați numarul de  agenți NKGB sa fie majoritar, ca sa fie capabili sa promoveze la sobor linia necesara noua..."
Deci, majoritatea la sobor nu era pur si simplu eretica dar era alcatuita din dusmani din neamul lui Ana si Caiafa, toti imbracati in arhierei si preoti !
Se intreaba daca au mai primit oamenii har de la asa clerici ?
Sinodul preotilor nepomenitori din Crasnodar a constatat ca agentii KGB nu puteau savirsi tainele, dar Dumnezeu totusi ii sfintea pe mireni (care nu cunosteau care-i situatia) dupa credinta lor, numai El stie cum. Cineva a presupus ca pe ei i impartasa ingerul nemijlocit, nu preotul tradator care conform invataturii Bisericii nu avea har pentru asta.
avatar