Dacă are cineva urechi - să audă! (AP.13:9)
Acasă » 2016 » Mai » 13 » Francisc Satanicus vrea FEMEI DIACONI in “biserica” catolica
9:49 AM
Francisc Satanicus vrea FEMEI DIACONI in “biserica” catolica

DC News:

"Papa Francis a făcut, joi, un anunț cu privire la revoluționarea Bisericii Catolice. Suveranul pontif face un pas către egalitatea dintre femei și bărbați.

Papa Francisc a afirmat că va crea o comisie care să analizeze posibilitatea ca și femeile să poată deveni diaconi în Biserica Catolică, având astfel dreptul – deținut exclusiv de bărbați în prezent – de a sluji la anumite evenimente, cum ar fi botezul și căsătoria.

„Cred că da, ar fi bine pentru Biserică să clarifice această problemă. Sunt de acord. Voi acționa pentru a se face ceva în acest sens”, a afirmat Jorge Bergoglio, în cursul unei audiențe acordate unui grup de 900 de călugărițe din Uniunea Internațională a Starețelor. Papa Francisc a mai spus că a vorbit cu un „profesor înțelept” despre femeile diacon „din primele secole ale Bisericii, dar nu știe ce rol jucau cu adevărat”. Suveranul pontif a acceptat propunerea făcută de călugăriță în legătură cu înființarea unei comisii care să studieze dacă este bine ca și femeile să poată fi diaconi.

Papa Francisc și-a exprimat de mai multe ori dorința de a îndrepta inegalitatea flagrantă dintre bărbați și femei în cadrul Bisericii Catolice."

 

Sursa: Saccsiv

 

Categorie: Papa Francisc | Vizualizări: 2799 | Adăugat de: Gabriel | Tag-uri: profetul mincinos, femei diaconi, papa francisc | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 5
avatar
0 Spam
1 Marcu • 7:39 PM, 2016-05-13
Nu cred asta, pentru ca afirmatia apartine unei voci feminine din "off", asa ca pana la proba contrarie nu cred... deocamdata... desi, daca nu ma insel, intr-adevar in primele secole ale Bisericii, femeile care dadeau raspunsurile la strana erau numite diaconite... NU HIROTONITE!!!... Si asta se practica si in zilele noastre... sunt locuri unde slujeste un singur Preot iar raspunsurile la strana le dau fie calugaritele din manastirea respectiva, fie femeile din parohia respectiva daca nu sunt barbati de fata... sau nu stiu raspunsurile, sau asa  a hotarat Preotul respectiv... Oricum, asta este o treaba stricta a membrilor bisericii (Biserica fiind doar Una Sfanta Soborniceasca si Apostoleasca) numiti si pregatiti sa rezolve asemenea situatii.
avatar
-1
2 Gabriel • 3:05 PM, 2016-05-14
Știrea a apărut și prin presa din vest chiar și pe la televiziuni, îmi spunea cineva ca a vazut prin Italia. N-ar trebui sa ne mire "inovatiile" papistașe, ei tot aduc noutăți sectei lor de aproape 1000 de ani. Diaconitele în primele veacuri creștine ajutau la botezul femeilor, pentru ca se botezau la maturitate, și trebuia sa se cufunde. Pentru a nu fi deveni ispite pentru preoți erau numite diaconitele pentru a boteza femei. Scuza ca asta vor si papistasii astăzi nu tine, pentru ca la ei "botezul" e prin stropire pe cap (o alta inovatie)...
Dar sa ne amintim ce ne spune Gheronta Gavriil Aghioritul despre papa: "Născocitor de dogme neortodoxe, foarte îndeletnicit. Izvoditor al denaturării adevărului, foarte abil. Răstălmăcitor și reformator al tradițiilor Apostolice și a Sfinților Părinți, de neîntrecut. Cap și plăsmuitor al tuturor învățăturilor strâmbe. Măsluitor al învățăturilor drepte, cu neputință de imitat. Răstălmăcitor al învățăturilor sănătoase, cu totul necruțător.Este vrăjmaș de neîmpăcat al lui Dumnezeu și al Maicii Domnului și prieten preaiubit al diavolului. Călăuzitor pe drumul pierzaniei și plăsmuitor al învățăturilor eretice și rău-slăvitoare. Răstălmăcitor și reformator al tradițiilor Apostolice și a Sfinților Părinți, fără egal în istoria omenirii. Lucrarea lui unică și exclusivă o reprezintă reaua și cu totul străina învățătură pe care a adus-o în umanitate, faptul de a nu urma dogmele Apostolilor, ale Învățătorilor și Sfinților Părinți. Inovator foarte iscusit al miilor de reforme în credință, în viață și în Biserică. După învățătura Sfinților Părinți, Papa este hristos mincinos și antihrist, cel mai mare eretic din toate timpurile și veacurile. Ce au fost arienii în secolul al patrulea, sunt acum papistașii"
avatar
-1
3 Gabriel • 6:01 PM, 2016-05-14
''Feriţi-vă de proorocii mincinoşi, care vin la voi în haine de oi, iar pe dinăuntru sunt lupi răpitori.'' (Matei 7:15)
avatar
1 Spam
4 Sorin Medrea • 6:54 AM, 2016-05-20
Se gaseste in "ierarhia Bisericeasca" a lui Eusebiu de Cezareea ritualul hirotoniei diaconitei(al prezbiterei s-a pierdut). E acelasi ca la hirotonia diaconului. Deci nu era nici o deosebire de slujire. Mai puneti mana de va informati si nu-l vedeti pe Dracu' peste tot...
avatar
0 Spam
5 Alvaro De Liniers Portillo • 9:01 PM, 2017-08-11
Bravo, Sorine. Cu tine se poate vorbi de ortodoxia crestina adevarata si ecumenica. Mersi mult. Ceilalti comentaristi vorbesc de Papa ca cei carturari de IIsus:  ce era diavolic. Daca ar fi trait azi i ar fi omorat din nou. Sa ne ierte Dumnezeu!
avatar