Dacă are cineva urechi - să audă! (AP.13:9)
Acasă » 2016 » Iulie » 2 » Francisc satanicus laudă adunarea tâlhăreasca din Creta. In septembrie ne unim cu ereticii?
4:03 PM
Francisc satanicus laudă adunarea tâlhăreasca din Creta. In septembrie ne unim cu ereticii?

Ereticul Francisc despre Sinodul ''pan-ortodox'': O contribuție spre depășirea obstacolelor și restabilirea unitatii pe care am împărtășit-o in primul mileniu

Dupa criza Panortodoxa (care numai Panortodoxa nu a fost ) dovedită în sanul Ortodoxiei, Papa isi gaseste momentul sa vorbeasca deschis despre uniatie. „Mila lui Dumnezeu este legătura care unește bisericile, roada Duhului Sfânt este cea care produce comuniunea, dar niciodată uniformitatea”. Aceasta a fost în centrul mesajului papei Francisc către delegația Patriarhiei Ecumenice care s-a aflat la Roma pentru sărbătoarea Sfinților Apostoli Petru și Pavel. Cu toate acestea, insa este pentru prima dată cand intr-un mesaj Papa a refuzat să caracterizeze ca si  „frate” pe Patriarhul Ecumenic.

Papa a remarcat faptul că, inca din primele secole au existat multe diferențe între biserica Romei și cea a Constantinopolului, in ceea ce priveste practicile liturgice si  tipicul bisericesc, dar inca si in privinta „modul descoperirii adevărului.”

Recunoscând că experiența Dumnezeului celui milostiv este parghia ce ne unește, înseamnă că va fi  nevoie din ce in ce mai mult sa facem din mila un criteriu și o măsură a relației noastre. Daca, în calitate de catolici și ortodocși, dorim sa vestim si sa propovaduim împreună minunile milostivului Dumnezeu în întreaga lume, atunci nu putem continua să adăpostim sentimente și comportamente de rivalitate, neîncredere și resentimente. Mila lui Dumnezeu ne elibereaza de povara conflictelor din trecut și ne permite să fim deschiși pentru viitor, spre care ne îndrumă Duhul „ a subliniat. (care duh? al SATANEI! nota G.Ș.)

O contribuție spre depășirea obstacolelor și restabilirea unitatii pe care am împărtășit-o in primul mileniu – o unitate care nu a fost niciodată uniforma, dar întotdeauna in comuniune cu respect fata de diferentele legislative  – oferita de dialogul teologic

Papa Francis a spus și a adăugat că „În acest context, mă bucur că în septembrie Comisia Internațională comună a Dialogului Teologic dintre Biserica Catolică și Biserica Ortodoxă se va întâlni din nou.” În plus, a cerut Metropolitului de Boston, care a condus delegația, sa transmita calde mulțumiri Gerondei Pergamului.

Mai mult decât atât, a făcut referire la „apropierea spirituală și umană puternică” pe care a trait-o în timpul vizitei recente in insula Lesbos, in compania Patriarhului Ecumenic Bartolomeu și a  Arhiepiscopului Atenei și a toată Ellada – Hieronymus. În special pentru situatia refugiaților a raportat că încurajează toate formele de cooperare între catolici și ortodocși puse in slujba  diminuarii suferințelor pe care le parcurge omenirea.

În cele din urmă vorbind despre rezultatele Sinodului din Creta a subliniat:

„Împreună cu mulți altii dintre surorile si frații noștri catolici și alți creștini ne-am rugat pentru pregătirea și realizarea Sinodului […] Fie ca Duhul Sfânt să aducă in urma acestui eveniment, roade imbelsugate  pentru binele Bisericii”.

Sursa: www.vimaorthodoxias.gr via www.atiudini.com

Cititi va rog si:

Ecumenism next level. Se discuta noi posibilități de apropiere între "bisericile surori".

 

 

 

 

Categorie: Sinodul Tâlhăresc | Vizualizări: 3863 | Adăugat de: Gabriel | Tag-uri: ecumenism, francisc satanicus, sinodul talharesc | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 3
avatar
0 Spam
1
Oare de ce a pictat Părintele Arsenie Boca și sfinți catolici pe pereții Bisericii din Drăgănescu? Oare să fi văzut Părintele Arsenie că Biserica Ortodoxă se va uni cu catolicii? Se pare că această profeție este pe cale de a se înfăptui. Dar tot Părintele Arsenie a spus că dacă episcopii ortodocși vor da mâna cu catolicii, în condițiile în care aceștia nu se pocăiesc și revin la Ortodoxie, atunci adevărata Biserică Ortodoxă să se întoarcă ca la începuturi, în catacombe, iar episcopii care au făcut pactul trădării dreptei credințe și cei asemenea lor, cu toții la Iad.
avatar
0
2
O remarca a unui cardinal papistaș a fost ca : abia acum dupa sinod Biserica Ortodoxa a devenit [color=green]universala
avatar
0
3
„Spune-mi cu cine te împrietenești, ca să-ți spun cine ești”. De abia acum s-a dat pe față faptul că la vârful Bisericii Ortodoxe sunt persoane care lucrează la unirea cu ereticii. Aici Bartolomeu și toți cei care-au semnat actele din Creta compuse sub patronajul lui Bartolomeu și pe placul Papei Francisc .Nu că am fi împotriva unirii cu alte confesiuni, dar nu în orice condiții, adică, mai întâi aceste confesiuni să se lepede de ereziile lor și să îmbrățișeze credința ortodoxă, și abia apoi să ne unim. Altfel, în loc să construim, distrugem tot ce s-a construit până acum în Ortodoxie. Acel papistaș nu recunoaște universalitatea Bisericii Ortodoxe decât după ce catolicii se unesc cu ortodocșii într-un talmeș-balmeș. Poate că se vor uni catolicii doar cu acei ortodocși care iubesc ecumenismul, dar cu ortodocșii adevărați, niciodată, dacă nu îndeplinesc condițiile de mai sus. Așa că bucuria lor nu poate fi deplină, pentru că urmașii lui Sf. Marcu Eugenicul nu se vor uni cu ei(catolicii). După cum se vede treaba, în loc să „smulgem” pe catolicii care trăiesc ortodox dintre catolici, se întâmplă fenomenul invers, catolicii îi smulg pe ortodocșii care se complac cu catolicii(ereticii). Asta are ca rezultat semnarea actelor din Creta. Și asta nu e tot. Vor veni alte impuneri papistașe, sub pretextul iubirii dintre oameni, care vor „îngropa” pe ortodocșii care nu se vor trezi din această „beție” a unirii cu ereticii. Adică, altfel vorbind, „cu țiganul trăiești, țigan ești”! Aici termenul de țigan este în sensul de om fără de Dumnezeu(care fură, minte, înjură, ș.a). Vai acelei părți din Biserica Ortodoxă care va accepta să dea mâna cu ereticii(catolici), pentru că va fi părtașă la răsplata ereticilor. Iar eu, cel ce scriu aceste rânduri, mă dezic de această parte a Bisericii Ortodoxe, care, la drept vorbind, nu mai este deloc ortodoxă, ci ERETICĂ(catolică). Osebiți-vă fraților de eretici ca să fiți prietenii lui Hristos !
avatar