Dacă are cineva urechi - să audă! (AP.13:9)
Acasă » 2016 » Mai » 6 » Fracturarea hidraulică contaminează apele din jur, făcându-le INFLAMABILE!
1:51 PM
Fracturarea hidraulică contaminează apele din jur, făcându-le INFLAMABILE!

In filmul de mai jos, puteti vedea cum cineva apride gazul metan de pe suprafata unui rau, in apropierea căruia functionează o instalatie utlizata in fracturarea hidraulica.

Videoclipul a fost facut  în Queensland, unde gazul a fost raportat ca iese la suprafata din raul Condamine (Australia)"Un rau de foc! Gazul explodeaza la suprafata unui râu australian aproape de locul unde se afla amplasata o instalatie de fracturare. Am fost șocat de forța exploziei atunci când am testat dacă gazul care clocoteste in râul Condamine, este  inflamabil Este foarte mult gaz care bolboroseste in râu si s-a transformat intr-o flacără uriașă ", a declarat deputatul partidului Verzilor Jeremy Buckingham într-o scurtă postare de pe 22 aprilie după ce a aprins gazul de pe rau.

"A existat îngrijorarea că fracturarea și extragerea  gazului si cărbunelui ar putea forta gazele să migreze prin rocă. Nu numai că  poluează râul și aerul, dar metanul este un gaz extrem de puternic inflamabil. Emisiile fugitive din industria de gaze neconvenționale ar putea avea  o contribuție majoră la schimbările climatice [...] „

[...]

Nu există protecție

Fracturarea hidraulica, pe scurt „fracking”, este o metodă de stimulare care utilizează lichid de înaltă presiune pentru a fractura roca, astfel încât gazele naturale captate și petrolul pot fi extrase mai usor, alunecand  la suprafata. În timp ce așa-numita "revoluție fracking" a amplificat furnizarea de combustibili fosili in întreaga lume - și, în special, in SUA și Canada, conducând astfel la scăderea prețurilor - practica rămâne controversată peste tot unde este folosita.

[...]

Într-un interviu, Buckingham a dat vina pentru gazul care bolboroseste pe fracturarea hidraulica  și pe compania implicată.

"Ei au mii de sonde de gaz în jurul acestui râu, în jurul acestui loc. Ei foreaza, ei fractureaza, dar gazul nu aluneca numai in puturile de gaz, ci iese si prin sol", a spus el, adăugând că „Origin Energy" ar trebui să fie condamnata pentru poluarea unuia dintre râurile noastre cele mai importante."
[...]

Sursa: NaturalNews

Categorie: Fracturare hidraulica | Vizualizări: 794 | Adăugat de: Gabriel | Tag-uri: gaz metan, contaminare ape, Fracturare hidraulica | Rating: 1.0/1
Total comentarii : 0
avatar