Dacă are cineva urechi - să audă! (AP.13:9)
Acasă » 2017 » Februarie » 2 » Episcopia Sloboziei și Călărașilor atacă preoții și mirenii antiecumeniști numindu-i răzvrătiți, tulburați și sectari.
10:43 PM
Episcopia Sloboziei și Călărașilor atacă preoții și mirenii antiecumeniști numindu-i răzvrătiți, tulburați și sectari.

http://www.glasulstramosesc.ro/Pics/PS_Vincentiu_Grifoni.jpg

''Cât timp Bisericile locale oficiale colaborează cu ecumenismul, folosindu-se de „bunăvoia” acestuia, ortodocșii cu adevărat credincioși lui Hristos vor fi etichetati ca „sectari”, care se rup de la curentul comun, oameni „periculoși” pentru pacea și ordinea publică. De aceea ei vor fi prigoniți (II Tim. 3, 12; Apoc. 13, 7). Sectele vor fi numite „adevărate”, iar adevărata Ortodoxie va fi prigonită ca o „sectă”- Arhimandrit Serafim Alexiev

       În comunicatul de presă mincinos dat ieri de Episcopia Sloboziei și Călărașilor o atenție deosebită o are și broșura noastră, dar și blogurile și paginile de facebook antiecumeniste.

       Atragem atenția asupra unui pasaj pe care îl vom vedea din ce în ce mai des în toate comunicatele oficiale ale ecumenistilor, în special după Sinodul Ortodox ce va avea loc în curând: ''Pe ce se bazează şi ce greutate au spusele acestor persoane (preoţi suspendaţi sau caterisiţi, monahi răzvrătiţi), când, într-un glas, vocea părinţilor noştri îmbunătăţiţi şi a teologilor îndeamnă la smerenie şi ascultare?''

       Nu știm la ce părinți ''îmbunătățiți'' sau ''teologi'' se referă, însă știm sigur că ''preoții suspendați sau caterisiți'' sunt tocmai aceia care păstrează vie Credința Ortodoxă și care, după sinodul Ortodox, vor fi singurii care vor avea har.

Iată și comunicatul de presă:

''Deoarece în zilele noastre câteva persoane tulburate s-au răzvrătit în Sfânta noastră Biserică Ortodoxă, îndemnăm părinteşte să vă păstraţi mintea în rugăciune şi să vă rugaţi pentru îndreptarea fraţilor noştri căzuţi în marele păcat al mândriei, ce i-a făcut să se rupă de Sfânta Biserică prin neascultare şi îndemnul diavolului, urâtorul a tot binele!

După ce recunoaştem un creştin, care se numeşte „nepomenitor”, sau care îndeamnă la schisma nepomenirii ierarhului, socotind că Biserica Ortodoxă a căzut în erezie în urma Sinodului din Creta? Care sunt semnele?

  1. Nerecunoaşterea legăturii sfinţeniei şi harului primit de la Însuşi Domnul Iisus Hristos, prin Sfinţii Apostoli până la slujitorii Sfintei Biserici din zilele noastre, precum sectele neoprotestante, socotindu-i pe toţi căzuţi, numai ei fiind mântuiţi.
  2. Promovarea unor neadevăruri prin pliante, broşuri (numite „Adevărul despre Ecumenism” şi „Sinodul din Creta”) – în care îndeamnă la dezbinare. Au creat blogguri şi pagini de Facebook, afirmând că întreaga Biserică Ortodoxă Română (şi toate celelalte Biserici Ortodoxe participante la Sinodul din Creta) a căzut în erezie. Pe ce se bazează şi ce greutate au spusele acestor persoane (preoţi suspendaţi sau caterisiţi, monahi răzvrătiţi), când, într-un glas, vocea părinţilor noştri îmbunătăţiţi şi a teologilor îndeamnă la smerenie şi ascultare?
  3. Însuşirea unui comportament neoprotestant, neadecvat, numind biserica „simplu zid”: aceeaşi biserică în care ei înşişi au fost botezaţi şi hirotoniţi, au săvârşit Sfânta Liturghie, rugându-se lui Dumnezeu; aceeaşi biserică în care fiecare dintre noi am devenit primitori ai celor mai importante slujbe din viaţa noastră (toate Sfintele Taine, am însoţit pe cei adormiţi cu rugăciunea, chiar şi dincolo de mormânt, ne-am aflat linişte sufletelor) a devenit pentru ei „simplu zid”, trădând-o, precum a făcut Iuda cu Mântuitorul Iisus Hristos. Au căzut pradă ispitelor diavoleşti, aşa cum fac cei rupţi de Sfânta Biserică. Oare, sfinţii ctitori de biserici (Sfântul Ştefan cel Mare şi Sfânt, Sfântul Martir Constantin Brâncoveanu, începătorii monahismului care au ridicat biserici ş.a.) au ridicat numai ziduri sau, de fapt, sfinte lăcaşuri închinate Domnului?
  4. Organizarea de întâlniri în anumite locuri/case, la fel ca sectele care, după ce s-au rupt de Sfânta Biserică, îşi creează propria învăţătură. Au pierdut harul lui Hristos prin neascultare şi îşi fac locuri în care ei spun că vorbesc despre Dumnezeu, dar nu fac nimic după voia lui Dumnezeu.
  5. Promovarea falsei idei că biserica este în sufletul lor, la fel cu ateii care resping Biserica şi învăţătura lui Dumnezeu. Dacă Biserica este în sufletul lor, unde este Duhul Sfânt din Biserică? Unde se poate săvârşi Sfânta Liturghie în sufletul lor? Dar Sfântul Botez – au cristelniţa şi lumânarea în suflet? Au sufletul pictat cu icoane, precum e biserica? Nu se mai modelează ei după Dumnezeu, dar îşi fac un dumnezeu după căderea lor, sub demonul mândriei. Cel care spune că are credinţa (sau dragostea) numai în suflet, este plin de mândrie, precum sunt toţi cei rupţi de Sfânta Biserică, semănând dezbinare, înfricoşare şi dezinformare, pentru a sminti sufletele slabe.
  6. Organizarea unei forme de conducere proprii, făcută de clerici caterisiţi (răspopiţi), care au ieşit de sub ascultare. Unii vin din Sfântul Munte, fără să aibă aprobarea stareţilor lor. Un călugăr nu are voie să părăsească mănăstirea lui fără binecuvântare – lucrul acesta şi l-a asumat şi l-a promis lui Dumnezeu. Aşadar, aceşti pseudo-clerici au călcat înainte de toate făgăduinţa lui Dumnezeu, din pricina mândriei. Venind din locuri deosebite (Sfântul Munte Athos), căderea este cu atât mai mare.
  7. Neascultarea faţă de duhovnicii lor şi de părinţii îmbunătăţiţi pe care îi urmau înainte, socotindu-i pe toţi eretici. De unde această cădere? Nu uitaţi că însuşi Lucifer a căzut din Împărăţia lui Dumnezeu din pricina mândriei şi neascultării. Când omul se face mai mic pe sine (se smereşte), lasă loc lui Dumnezeu să lucreze. Când se mândreşte, priveşte cu ură pe aproapele (precum schismaticii).

Ce e de făcut?

Dacă Însuşi Dumnezeu nu vrea moartea păcătosului, ci să se întoarcă şi să fie viu, asemenea trebuie să facem şi noi: rugăciune fierbinte, ca Domnul milei să îi înţelepţească şi să îi întoarcă. Un crez al lor era „nu există mântuire în afara Bisericii!” De ce au plecat şi s-au lepădat? De ce nu mai iubesc Biserica lui Hristos, pe care El Însuşi a sfinţit-o cu scump Sângele Lui? Dacă mândria e pricina căderii lor, smerenia şi ascultarea sunt calea de întoarcere.

Noi, creştinii vii şi fii ai Bisericii, pentru a nu deveni părţi moarte şi uscate, trebuie să păstrăm flacăra credinţei cu sufletul curat. Iar dacă simţim că mulţi doresc să o stingă, să alergăm unii la alţii, ca prin sfătuire să o aprindem, iar prin ascultare să fim feriţi de toată căderea.

Dreptul Iov a răbdat şi a ascultat de Dumnezeu, iar răsplata a fost după marea milă a lui Dumnezeu, har peste har. Adam şi Eva nu au ascultat şi au pierdut toată frumuseţea raiului, după care au plâns toată viaţa. Omul înţelept ştie întotdeauna să aleagă!''

 

 

Citiți vă rog și:

Prigonitorii moderni I. PS Vincentiu Grifoni este... evreu?

 

 

Categorie: Episcopia Sloboziei si Calarasilor | Vizualizări: 6891 | Adăugat de: Gabriel | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 8
avatar
0 Spam
1 Doina • 11:11 PM, 2017-02-02
Păi dacă un sfat bun nu poate da, nu-i rămâne decât să atace. Iartă-l Doamne și luminează-l!
avatar
0 Spam
2 Doina • 11:29 PM, 2017-02-02
Vocea Sfinților Părinți ne îndeamnă la mărturisirea adevărului, pe când vocea părinților îmbunătățiți cu știniința lumească ne îndeamnă la o ascultare diavolească (dialogul și unirea cu ereticii, căsătoria ortodocșilor cu ereticii și nepostirea tot cu ei)-ferește-ne Doamne de o asemena ascultare;
Ferice de preoții și monahii care se răzvrătesc împotriva sinodului cretan și vai de cei ce ascultă de acest sinod tâlhăresc care nu are nicio treabă cu învățătuirle Sfinților Părinți.
Ce e de făcut?
Voi creștinii vii cu trupul, dar morți cu sufletul și fii ai bisericilor aprobate în Creta, rugați-vă lui Dumnezeu cu toată sinceriteatea să vă lumineze și întorceță-vă degrabă la scrierile Sfinților Părinții, la Tradiție, la Sfintele Canoane și la cele 7 Sfinte Sinoade pe care voi le-ați anulat la sinodul tâlhăresc.
Cu toată sinceritatea îmi doresc ca Bunul Dumnezeu să vă lumineze și să vă întoarcă din calea rătăcită!
avatar
0
3 Gabriel • 0:06 AM, 2017-02-03
Episcopul Vincentiu în poza de mai sus transmite tuturor ca face parte din masonerie. Cine are ochi de văzut, sa vadă!
Iată si alti masoni celebrii:
avatar
0 Spam
4 Ion • 1:22 PM, 2017-02-03
Toate bisericile au căzut într-un moment sau altul în erezie şi deci s-au aflat în afara Bisericii Soborniceşti (Catholiceşti). În anumite momente chiar toate bisericile au căzut în erezie, şi Biserica Sobornicească n-a mai existat decât prin câţiva credincioşi care nu încetau a mărturisi Credinţa Ortodoxă. (pag. 211)(Sursa: Larchet, Jean-Claude - Sfântul Maxim Marturisitorul. Mediator între Răsărit şi Apus Ed. DOXOLOGIA, 2010)
avatar
0 Spam
5 Ion • 2:07 PM, 2017-02-03
,,Biserica este acolo unde Adevărul este mărturisit, iar acolo unde ecumenismul este mărturisit, acolo nu este nici Biserică și nici Hristos. În Biserică noi mărturisim credința noastră prin numele Episcopului pe care îl pomenim.
avatar
0 Spam
6 AYE AYEE • 1:52 AM, 2017-02-04
Sf. Ignatie Briancianinov, Faramiturile Ospatului, pag.55 ,XII. O VIATA DE ASCULTARE PE LANGA UN BATRAN Ceea ce am spus referitor la pustnicie si la recluziune,trebuie sa spunem si referitor la ASCULTAREA FATA DE UN BATRAN, ASA CUM SE FACEA IN MONAHISMUL DE ODINIOARA: O ASEMENEA ASCULTARE NU ESTE DATA SI VREMII NOASTRE
avatar
0 Spam
7 AYE AYEE • 2:09 AM, 2017-02-04
Sf. Atanasie cel Mare

“Dacă episcopul sau preotul, cu adevărat ochii Bisericii, se comportă rău şi scandalizează poporul, pe unii ca aceştia trebuie să-i îndepărtezi. Căci mai de folos este fără de aceştia să vă adunaţi în casa de rugăciune, decât să fiţi aruncaţi cu aceştia ca şi Ana şi Caiafa în gheena focului.
avatar
0 Spam
8 Adevărul Ortodox • 3:56 PM, 2017-02-04
Chiar daca spui ca in timp ce semnai ,strigai ca te inchini sfintelor  icoane iarta-ma frate ,dar si Pilat cu gura mare se numea pe sine nevinovat de uciderea lui Hristos,dar cu condeiul dadea hotararea de moarte (Sfantul Teodor Studitul Epistola a 6 ,P.G 99 ,1128D apud.Arhimandrit Vasilios Papadakis .Strajerii Ortodoxiei .Editura Egumenita ,2015 pag.526 ) 
"(...) in lume exista o singura credinta nemincinoasa pe care o tine singura Biserica  Sfanta Soborniceasca si Apostoleasca (...) exista un singur Botez care curataste si izbaveste de pacate si un singur Domn :Tatal;Fiul si Duhul Sfant.Iar cel ce nu cugeta astfel rataceste " (Sf.Atanasie cel Mare ,Catre Atioh. 112 P.G.28,655D -668A,apud. Arhimandrit Vasilios Papadakis ,Strajerii Ortodoxiei Editura Egumenita 2015 pag.534 )
avatar