Dacă are cineva urechi - să audă! (AP.13:9)
Acasă » 2016 » Mai » 5 » Eliminarea banilor cash: BCE a anuntat oficial ca opreste tiparirea bancnotei de 500 de euro. Motivul: "ajuta la finantarea terorismului"
11:57 AM
Eliminarea banilor cash: BCE a anuntat oficial ca opreste tiparirea bancnotei de 500 de euro. Motivul: "ajuta la finantarea terorismului"

Banca Centrala Europeana (BCE) a decis, la o reuniune organizata miercuri, oprirea tiparirii bancnotei de 500 de euro, potrivit unui comunicat al institutiei de la Frankfurt. Principalele motive care au dus la luarea acestei decizii au fost temerile ca bancnotele mari ar ajuta la finantarea terorismului si facilita evaziunea fiscala.

[...]

BCE a informat miercuri ca a tinut cont de temerile ca bancnota de 500 de euro, echivalentul a 580 de dolari, "ar putea facilita activitatile ilegale"

Insa, ideea eliminarii bancnotelor de 500 de euro este criticata in Germania, unde exista ingrijorarea ca acesta este doar primul pas spre eliminarea completa a tranzactiilor cu numerar. Platile cu numerar joaca un rol mai mare in Germania decat in multe alte state occidentale, ca urmare a experientei traumatizante din anii 1920, cand Germania a cunoscut efectele destabilizatoare ale hiperinflatiei. Potrivit Bundesbank, aproximativ 79% din toate tranzactiile derulate la nivel national in 2014 au fost efectuate in numerar.
Clemens Fuest, seful institutului german de cercetare Ifo, a argumentat ca in teorie renuntarea la bancnotele cu valoare mare ajuta BCE sa impuna dobanzi negative, fiind mai dificil sa fie pastrate sume mari de bani in numerar.

[...]

Sursa: ProTV

 

Categorie: Eliminarea banilor cash | Vizualizări: 1185 | Adăugat de: Gabriel | Tag-uri: eliminarea banilor cash, terorism, Euro | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
avatar