Dacă are cineva urechi - să audă! (AP.13:9)
Acasă » 2017 » Mai » 5 » Ecumeniștii au fost rușinați astăzi la Botoșani. Credincioșii au sărit în ajutorul Părintelui Ioan Ungureanu.
9:48 PM
Ecumeniștii au fost rușinați astăzi la Botoșani. Credincioșii au sărit în ajutorul Părintelui Ioan Ungureanu.

O delegație a Mitropoliei Moldovei și Bucovinei a încercat astăzi o acțiune în forță împotriva părintelui mărturisitor antiecumenist Ioan Ungureanu de la Schitul Orășeni din județul Botoșani, pe care doresc să îl schimbe din funcția de preot paroh și să îl înlocuiască cu un preot ecumenist.

Din delegația MMB a făcut parte vicarul administrativ Marian Timofte, inspectorul bisericesc Florin Chirilă și protopopul de Botoșani. Din informațiile pe care le avem, s-a făcut o mobilizare masivă a preoților din zonă, aproximativ 30 de preoți au fost prezenți la fața locului.

Sătenii din localitate au ieșit cu toți să-și apere preotul și credința ortodoxă. La fața locului au fost și forțe ale Jandarmeriei. Părintele Ioan le-a cerut celor de la Mitropolie o hotărâre judecătorească executorie, pe care aceștia nu au putut-o prezenta, și fără de care acțiunea lor este și ilegală, pe lângă faptul că este profund necanonică, deoarece preotul care se îngrădește de ierarhul părtaș la erezie nu poate fi schimbat din funcție, în conformitate cu canoanele 15 I-II și 3 de la sinodul al III-lea ecumenic.

Reprezentanții MMB au adus o decizie mitropolitană de oprire de la slujire a Părintelui Ioan Ungureanu și încearcă să îl înlocuiască cu un preot ecumenist. Poporul credincios se opune cu îndârjire.

Părintele Ioan Ungureanu a oprit pomenirea episcopului părtaș la erezia din Creta începând din august 2016, fiind unul dintre semnatarii Scrisorii adresate mitropolitului Moldovei și Bucovinei prin care poporul îi cerea înaltului ierarh să se dezică de sinodul din Creta, lucru care nu s-a întamplat.

Acțiunea de astăzi a Mitropoliei Moldovei seamănă cu asaltul din februarie 2017 asupra Schitului Rădeni, soldat cu un eșec lamentabil pentru MMB și cu grave deservicii de imagine.

Acest abuz din partea MMB survine cu o săptămână înainte de canonizarea oficială a Sfântului Sila, protectorul Schitului Orășeni.

VIDEO+FOTO: Asaltul trimișilor mitr. Teofan Savu asupra Schitului Orășeni

Mai-marii de la Mitropolia Moldovei şi Bucovinei, precum şi de la Protopopiatul Botoşani, au venit să-l anunţe pe confratele lor, preotul Ioan Ungureanu, că este oprit de la oficierea de slujbe.

„Şi dacă nu e pomenit numele lui, de ce să se supără aşa tare? Aici sunt alte interese, vă spun eu. Lumea n-o să lase biserica. Mi-au cerut cheia de la Biserică, ştampila, documentele, chitanţierul, tot. După ce munceşti 17 ani şi investeşti şase miliarde de lei şi ca să ce?, să aducă alt preot? Nu a dat nimeni niciun leu instituţional, e biserică- monument istoric şi Ministerul Culturii nu a dat un leu. Şi vii după 17 ani de muncă şi opt luni de filaj, ameninţări telefonice… eu stau cu fântâna încuiată, vin tot felul de deghizaţi pe aici. Ieri au venit inspectorii de la Mitropolie, cu maşina de la Mitropolie, au dat geamul jos, au făcut două poze şi au plecat. Păi de ce să nu stea să vorbească cu oamenii, cu comunitatea? Cum vii după 17 ani de muncă şi-mi spui: dă cheile şi ştampila că a venit altul?”, susţine părintele Ioan Ungureanu.

Potrivit parohului, „oamenii nu sunt de acord cu ecumenismul şi nu vor ca numele Mitropolitului să mai fie pomenit în Biserică”.

„Aceşti oameni au semnat public şi oficial un document: vor slujbă în care să nu fie auzit numele mitropolitului ce a semnat documentul din Insula Creta. Dacă au semnat acest document, trebuie să li se respecte această libertate de gândire şi de conştiinţă. Şi dacă ei preferă un preot care nu-l pomeneşte pe Mitropolit, ce treabă ai tu? Nu-l pomenim din cauza faptului că a avut un derapaj în gândirea, în linia iclisiologică a Bisericii, prin semnarea unor documente eretice, ecumeniste. Dar noi am arătat unde este problema, noi am discutat.. pe lângă mine mai sunt părinţi din mânăstiri, preoţi de mir care am iniţiat acest demers şi l-am rugat pe părintele mitropolit să se gândească bine înainte de a ne obliga să acceptăm ecumenismul. Noi respectăm celelalte religii şi culte, dar nu putem să le amestecăm cu ele. Nu pot să fac o cununie dintre o fată ortodoxă din satul meu şi un musulman, doar aşa, că dă Mitropolitul dispensă. Noi nu vom primi niciodată ecumenismul!”, a adăugat părintele Ioan Ungureanu.

| OrtodoxINFO.ro

 

 

Categorie: Parintele Ioan Ungureanu | Vizualizări: 20032 | Adăugat de: Gabriel | Rating: 3.0/7
Total comentarii : 1
avatar
0 Spam
1 Aye Aye • 10:26 PM, 2017-05-08
avatar