Dacă are cineva urechi - să audă! (AP.13:9)
Acasă » 2016 » Iunie » 28 » Ecumenism next level. Se discuta noi posibilități de apropiere între "bisericile surori".
10:11 AM
Ecumenism next level. Se discuta noi posibilități de apropiere între "bisericile surori".

2

Dupa cum stim, textul FINAL al documentului “Relatiile Bisericii Ortodoxe cu ansamblul lumii creștine” a fost aprobat de toți patriarhii de la sinodul pan-ecumenist, prin care se recunoaște ca biserici, confesiunile eterodoxe

Nici nu s-a uscat bine cerneala pe documente, ca baietii au trecut la treaba. Iata ce putem citi pe site-ul Patriarhiei:

În perioada 23 – 24 iunie 2016 a avut loc la Genova (Italia) congresul cu tema Cristianesimo d’Occidente e d’Oriente tra Scisma e Unità. Congresul a propus o întâlnire de dialog între Biserica Ortodoxă Română şi Biserica Romano – Catolică.

Timp de 2 zile, ierarhi, preoți și profesori ortodocși și catolici, din România și Italia, au prezentat noi posibilități de apropiere între cele două Biserici.

Din partea Bisericii Ortodoxe Române, la congres au participat: Preasfințitul Părinte Ignatie Mureşanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Ortodoxe Romane a Spaniei şi Portugaliei, Pr. prof. dr. Holbea Gheorghe, Pr. prof. dr. Daniel Benga de la Facultatea de Teologie din București şi Pr. Sorin Constantin Filip, Protoiereul Protopopiatului ortodox român din Liguria, Italia.

A fost o întâlnire de dialog între Biserica Ortodoxă Română şi Biserica Romano-Catolică, a afirmat părintele protopop Sorin Constantin Filip pentru Radio TRINITAS

 

Categorie: Ecumenism | Vizualizări: 1258 | Adăugat de: Gabriel | Tag-uri: ecumenism | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
avatar