Dacă are cineva urechi - să audă! (AP.13:9)
Acasă » 2016 » Noiembrie » 15 » Ecumenism cu homosexuali şi lesbiene. Cică "forumul creştinilor LGBT" din 2017 va avea loc la Bucureşti...Doamne fereşte!
4:43 PM
Ecumenism cu homosexuali şi lesbiene. Cică "forumul creştinilor LGBT" din 2017 va avea loc la Bucureşti...Doamne fereşte!

http://www.glasulstramosesc.ro/art/adpic/forumcrestinilgbt.jpg

Faptul că trăim vremurile din urmă nu mai e demult o noutate şi am fost avertizaţi că va fi rău. Am văzut ce s-a întâmplat odată cu sinodul tâlhăresc, am văzut cum s-a făcut şi se face în continuare cernerea creştinilor şi cu siguranţă vom vedea ce înseamnă apostazia.

Iată cum dracul caştigă teren şi îşi face de cap. Aţi auzit de "Forumul creştinilor LGBT"? Cum? Nu ştiaţi că există homosexuali şi lesbiene, printre preoţi, episcopi, episcopese şi credincioşi? Se zice că "forumul" ăsta se va reuni in Bucuresti in 2017. Anul acesta a avut loc la Chişinău. Probabil conducerea BOR nu va lua atitudine în cazul acestui eveniment, din mai multe motive, printre care şi ecumenismul, însă fundaţiile, organizaţiile, frăţiile sau asociaţiile creştine, legionare, ce poarta nume de Sfinţi şi mucenici din temniţele comuniste, sperăm că vor lua. În caz contrar, neamul nostru merită să dispară de pe faţa pământului. Nădăjduiesc, totuşi că nu va fi ca anul trecut, când a venit evreul zoofil şi eugenist, Peter Singer să primească titlul de doctor honoris causa al Universitatii din Bucureşti. (conducerea universităţii fiind înţesată de evrei, masoni şi homosexuali, precum conducerea BOR de...ecumenişti :) ) Atunci, toată suflarea ortodoxă a luat atitudine pe internet, însă la locul evenimentului am fost 4 inşi cu toţii...poate dacă eram mai mulţi reuşeam să boicotăm nefastul eveniment.

Asadar, iată ce putem citi la: Forumul creștinilor LGBT din 2017 va avea loc la București. În 2016 a fost la Chișinău:

În perioada 29 septembrie-2 octombrie, la Chișinău a avut loc al IX-lea Forum al Creștinilor LGBT din Europa de Est și Asia Centrală. Cei 58 de participanți au provenit din Moldova (inclusiv regiunea transnistreană), Rusia și Ucraina (inclusiv regiunea Donețk), Belarus, Polonia, România, Estonia, Suedia și Țările de Jos.

Tema Forumului a fost dată de versetele din Epistola către Romani (8: 38-39): „Căci sunt încredinţat că nici moartea, nici viaţa, nici îngerii, nici stăpânirile, nici cele de acum, nici cele ce vor fi, nici puterile, nici înălţimea, nici adâncul şi nici o altă făptură nu va putea să ne despartă pe noi de dragostea lui Dumnezeu, cea întru Hristos Iisus, Domnul nostru”.

In acest an, Forumul nu a adoptat o rezoluție adresată Bisericii și societății, ci s-a concentrat pe dezvoltarea viziunii interioare, înțelegerea nevoilor și capacităților participanților. Pe parcursul mai multor sesiuni a fost elaborat un document colectiv dedicat creării unei comunități de creștini LGBT.

Primul Forum al creștinilor LGBT a avut loc în 2004, la Sankt-Petersburg. După o pauză, Forumul a fost din nou organizat în 2009 și de-a lungul anilor a avut loc la Moscova, Sankt-Petersburg, Kiev, Samara și Tartu (Estonia).

În 2017, Forumul va avea loc la București.

Veaceslav Balan, coordonator național al Oficiului Înaltului Comisar ONU pentru Drepturile Omului (OHCHR) în Moldova, a vorbit la deschiderea Forumului și-a exprimat sprijinul:

Speram ca acest forum va fi un element important în construcția unei societăți egalitare și accesibile tuturor, fără prejudecăți, stereotipuri și discriminare.

 

ab166fd36a824ac51a48cf36b73591a57a

Printre subiectele abordate: „trans-teologie”, „teologia feministă”, feminism și mișcarea LGBT, persoanele intersex. O atenție deosebită a fost acordată pregătirii noilor lideri pentru grupuri din Europa de Est și căutarea discursului afirmativ în tradiția ortodoxă. Au existat, de asemenea, ateliere de lucru privind dezvoltarea relațiilor armonioase, construirea unei comunități incluzive și desfășurarea de activități religioase pentru persoanele LGBT. Fiecare zi a început și s-a încheiat cu rugăciune.

MĂRTURII DE LA PARTICIPANȚI

Leia, organizatorul forului:

Majoritatea creștinilor LGBT sunt persecutați în bisericile lor, în cazul în care recunosc în mod deschis orientarea sau gen, identitatea lor sexuală. Prin urmare, pentru mulți dintre membrii noștri, singura posibilitate de a combina identitatea LGBT cu identitatea creștină rămâne acest forum.  Din păcate, când Moldova a fost adoptată Legea „cu privire la asigurarea egalității”, biserica a fost adversarul cel mai înfocat și activ al legii, argumentând că este o „lege [specială] pentru homosexuali”, deși nu este așa. Acesta protejează multe alte categorii de persoane. În acest an, în cadrul forului, ne întâlnim cu comunitatea locală LGBT creștină și discutăm despre planurile de dezvoltare ale grupului.

Michael, Varșovia:

Acest forum e al cincilea la care particip. E foarte interesant să văd cum creștem și ne dezvoltăm ca și comunitate. Întotdeauna e frumos să vezi noi chipuri frumoase! Aceasta arată cât de important este un spațiu în care se poate vorbi despre și se pot trăi liber și în siguranță ambele părți ale identității noastre – cea creștină și cea LGBT

Augustin, din Chișinău:

În comunitățile noastre, în bisericile noastre, nu există niciun loc măcar pentru a discuta problemele LGBT. Am fost condamnați imediat la pocăință. Dar acest forum ne oferă posibilitatea de a ne ruga împreună, de a fi noi înșine, fără a judeca sau a fi judecați. Este un forum incluziv, la care participă creștini ortodocși, catolici, protestanți și susținători.

Momentul cel mai emoționant pentru mine a fost în timpul slujbei religioase, când s-a citit textul din Biblie în limba rusă, română, engleză, după care s-a lăsat complet tăcerea, ne priveam, dat nu puteam vorbi. S-a citit același text din Biblie și în limbajul semnelor. Am înțeles fiecare gest, fiecare mișcare a mâinilor. Tăcerea ne-a umplut de emoție.

Nikita, din Chișinău:

Indiferent de naționalitate, educație, statut social sau orientare sexuală, oamenii cred în Dumnezeu, iar acest lucru este foarte important, pentru că, în opinia mea, credința formează ființa umană cu valori morale și fapte relevante. Acest forum, în opinia mea, a dat participanților ocazia de a împărtăși problemele cu care se confruntă în viața de zi cu zi, să se sprijine reciproc, pentru a face noi prieteni, cunoștințe noi.

Surse: Point.md, Locals.md

 

Categorie: Ecumenism | Vizualizări: 3457 | Adăugat de: Gabriel | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 2
avatar
0 Spam
1 Ioanaa Ioana • 4:53 PM, 2017-02-15
Te doare mintea.
avatar
0 Spam
2 Ioanaa Ioana • 4:53 PM, 2017-02-15
angry
avatar