Dacă are cineva urechi - să audă! (AP.13:9)
Acasă » 2017 » Ianuarie » 26 » Dragostea ecumeniștilor se revarsă asupra maicilor antiecumeniste de la mănăstirea Văratec, evacuându-le in miez de iarnă
11:36 PM
Dragostea ecumeniștilor se revarsă asupra maicilor antiecumeniste de la mănăstirea Văratec, evacuându-le in miez de iarnă

http://www.glasulstramosesc.ro/Pics/Varatec-8-.jpg

„Să fie demn pentru tine oricine, afară de cel care învaţă erezia. Dacă va fi eretic, vom stărui să nu primim de la el nici învăţătura, nici împărtăşania, şi nu numai că nu ne vom împărtăşi la el, ci îl vom osândi şi cu toate puterile îl vom da pe faţă, ca să nu devenim părtaşi pieirii lui” - Sf. Iosif Voloţki

 

        La începutul lunii Decembrie 2016, treisprezece maici de la mănăstirea Văratec anunțau că se îngrădesc de erezia ecumenismului, refuzând să mai participe la slujbele unde sunt pomeniți ierarhii ce au semnat documente eretice la sinodul tâlhăresc din Creta. Citiți mărturisirea maicilor de la VĂRATEC care RESPING adunarea eretică din Creta

      Astăzi, 26 ianuarie, în jurul orelor  11.00, la Mănăstirea Văratec  din judeţul Neamţ a avut loc consiliul duhovnicesc prilejuit de atitudinea grupului de 13 maici care au întrerupt, în urmă cu câteva luni, comuniunea cu ierarhul părtaş la erezia din Creta.

La consiliu au participat maica stareţă a mănăstirii, trei preoţi, 20 de consiliere şi cele 13 măicuţe ortodoxe, care au refuzat comuniunea cu episcopul părtaş la erezie.

Maicile au fost informate că li s-a acordat timp suficient “pentru a-şi reveni din rătăcirea lor”, că procedează foarte greşit că nu fac ascultare, că ascultarea în mănăstire este necondiţionată şi că pe ele nu trebuie să le intereseze ce a semnat episcopul în Creta, ci plângerea păcatelor proprii etc.

La aceste acuzaţii, maicile au răspuns cu cugetarea patristică potrivit căreia ascultarea se face până la păcat, mai ales până la erezie. Ignorând acest adevăr fundamental, conducerea mănăstirii le-a pus în vedere că au încălcat, prin atitudinea lor, toate regulamentele monahale, în ciuda faptului că acele regulamente sunt făcute pentru a fi urmate în condiţiile în care vieţuirea în mănăstire se face în duh ortodox, netulburat de erezie în vreun fel.

Întrebate dacă nu cumva s-au răzgândit, toate cele treisprezece maici au răspuns că poziţia lor rămâne cea cunoscută, că ele nu doresc să aibă nicio părtăşie cu erezia din Creta şi cu cei ce o susţin şi o apără.

În faţa acestui refuz de compromis moral, conducerea mănăstirii a luat decizia de a le cere maicilor să predea scofiile, interzicându-li-se să mai poarte veşminte monahale. De asemenea, li s-a pus în vedere ca până la data de 1 februarie să părăsească mănăstirea, o decizie care încalcă toate normele umanitare laice, dar şi alin. 1) al art. 896 din Codul de Procedură Civilă, care stipulează: “Nicio evacuare din imobilele cu destinaţie de locuinţă nu poate fi făcută de la data de 1 decembrie şi până la data de 1 martie a anului următor, decât dacă creditorul face dovada că, în sensul dispoziţiilor legislaţiei locative, el şi familia sa nu au la dispoziţie o locuinţă corespunzătoare ori că debitorul şi familia sa au o altă locuinţă corespunzătoare în care s-ar putea muta de îndată”.

Conducerea mănăstirii justifică asemenea măsură prin… riscul ca celelalte maici din mănăstire să se contamineze de atitudinea maicilor antiecumeniste, încercând, probabil, în felul acesta, să-şi creeze circumstanţele prevăzute de alin. 2) al art. 896 din Codul de Procedură Civilă, care stipulează că “Dispoziţiile alin. (1) nu se aplică în cazul evacuării persoanelor care ocupă abuziv, pe căi de fapt, fără niciun titlu, o locuinţă, şi nici celor care au fost evacuaţi pentru că pun în pericol relaţiile de convieţuire sau tulbură în mod grav liniştea publică”. Dacă este aşa, s-a omis faptul că punerea în pericol a relaţiilor de convieţuire se referă la fapte antisociale grave, nu la protestul paşnic şi smerit faţă de o erezie manifestă în Biserică.

Astfel, cele treisprezece maici antiecumeniste din mănăstirea Văratec au fost evacuate în miez de iarnă, pentru ca nu cumva să contamineze şi restul aşezământului cu gândirea şi trăirea monahală ortodoxă…

| Ortodoxinfo.ro

După ce la sfârșitul anului trecut, stareța mănăstirii Văratec aproape zilnic le teroriza pe maici fiindcă acestea mărturisesc dreapta credință acum nemaisuportând faptul că se afla adevărul despre ecumenismul legiferat în Creta, stareța în frunte cu o parte din obște au decis să le dea afară pe aceste 13 maici mărturisitoare. La aceasta prigoană contribuie intens IPS Teofan care a făcut nenumarate presiuni până în prezent către maica stareță, să facă ceva cu aceste maici, adică să le dea afară. Ei au mai avut o tentativă de a le scoate din mănăstire în luna decembrie 2016 când a fost chiar IPS Teofan acolo spunându-le în mod viclean maicilor că el nu o să se atinga cu nici un deget de ele, că nu o să se murdărească. După acea sinaxă IPS Teofan , în particular către maica stareță , a zis :”dă-le afară”. Tot în mod viclean ca să nu iși murdărească el mâinile a pus-o pe stareță să facă consiliu și să voteze scoaterea acestor 13 maici din mănăstire, în acest fel stareța și cei care au votat scoaterea maicilor din mănăstire și-au murdărit mâinile.

| Invataturilesfintilorparinti.wordpress.com

Categorie: Man. Varatec | Vizualizări: 5316 | Adăugat de: Gabriel | Tag-uri: ecumenism, man Varatec, sinodul din creta | Rating: 4.3/6
Total comentarii : 2
avatar
0 Spam
1 Mike Gada • 0:07 AM, 2017-01-28
Sfintii Parinti ,au prevazut aceste timpuri ,cand Monahii se vor mantui in lume in haine mirenesti ;deci cred ca acestea sunt timpurile ....inceputul lor ! Pacat ! 
Dumnezeu sa fie ocrotitorul mantuirii noastre !
avatar
0 Spam
2 Natalia Popa • 11:50 AM, 2017-01-28
Astia, chiar nu mai cred în Dumnezeu! Își permit ca în toiul iernii să le scoată în drum?Daca ar ști lumea adevărul,ar rămâne bisericile goale.
avatar