Dacă are cineva urechi - să audă! (AP.13:9)
Acasă » 2017 » Octombrie » 18 » Cum ar trebui alungați minciuno-episcopii ecumeniști din biserici...
12:30 PM
Cum ar trebui alungați minciuno-episcopii ecumeniști din biserici...

Iată un exemplu istoric patristic petrecut in perioada de dinaintea Sinodului al VII-lea Ecumenic:

Dositei al Ierusalimului ne descrie pe scurt un eveniment cutremurător în legătură cu primul patriarh iconomah, pe nume Anastasie (730-754). El spune literalmente următoarele: „Konon (împăratul Leon al III-lea Isaurul - 717-741), înaintemergătorul antihristului, așa cum l-a numit însuși acest Patriarh Gherman, l-a scos pe acesta din scaunul lui, în al 13-lea al al păstoririi lui și l-a pus în locul lui pe singhelul Anastasie, noul trădător Iuda, care era de acord cu Konon și îl sfătuia în calitate de duhovnic al lui.
Însă cuviincioasele și cinstitele femei din Constantinopol, conduse de Sfânta Theodosia, sărbătorită în data de 29 mai, au năvălit în biserică și pe urâciunea pustiirii lovindu-l cu pietre și cu bâte și ocărându-l și năimit numindu-l și lup și Iuda cel trădător, l-au alungat.
Apoi el s-a dus la împărat și s-a plâns și l-a îndemnat pe acesta să îl judece pe patriarhul Gherman. Însă și la Poarta de Aramă, unde era icoana aceea dumnezeiască și sfântă a lui Hristos ca Arhiereu, pe care a pus-o acolo Sfântul Constantin cel Mare, punând slujitorul împărătesc o scară pentru ca să ia icoana de acolo, locuitoarele Constantinopolului văzând că vrea să ia icoana, în frunte cu Sfânta Teodosia l-au dat jos de pe scară și acela a primit însăși moartea ca răsplată. Și a stat acolo icoana aceea dumnezeiască, până la această împotrivire a lui Kodinon, vreme de 415 ani.
”[1]
Patriarhul Anastasie, care era purtătorul unei erezii necondamnate, înainte de a fi judecat el însuși de organul bisericesc competent este izgonit cu pietre și cu bâte din biserică de femei sfinte, care în final au fost ucise, cu ajutorul stăpânirii lumești (politice). Desigur, este clar că dacă astăzi ar îndrăzni cineva să acționeze în modul acesta față de o erezie necondamnată ar fi considerat de ecumeniști ca fiind lipsit de discernământ, răzvrătit, fanatic, în afara Bisericii și stăpânit de duhul luciferic și demonic.

1. Dositei al Ierusalimului, Doăsprezece cărți, volumul al VI-lea, cap. 19, paragraful 8, Editura Rigopoulos, 1982, p. 440.

| Interpretare patristică a Canonului al XV-lea
al Sinodului I-II Constantinopol - monahul Sava Lavriotul, traducere pr. Ciprian Staicu, pag.5-6

 

Citiți vă rog și:

Celor ce în mod conştient se află în comuniune cu ereticii, anatema. CARE MAI PUTEȚI ȘI AVEȚI OCHI DE VĂZUT ȘI URECHI DE AUZIT, TREZIȚI-VĂ!

Categorie: Ecumenism | Vizualizări: 1492 | Adăugat de: Gabriel | Rating: 5.0/5
Total comentarii : 0
avatar