Dacă are cineva urechi - să audă! (AP.13:9)
Acasă » 2017 » Aprilie » 11 » Coreea de Nord avertizează că este pregătită de RĂZBOI, după ce SUA a dislocat un grup naval în regiune
5:58 PM
Coreea de Nord avertizează că este pregătită de RĂZBOI, după ce SUA a dislocat un grup naval în regiune

 

După cum știți:  PORTAVIOANELE şi FLOTA DE ATAC ale SUA s-a deplasat către Marea Coreei de Nord

Regimul de la Phenian a criticat dur disolcarea unui grup naval american în zona Peninsulei Coreene, avertizând că este pregătit să reacţioneze la "orice tip de război" dorit de Statele Unite, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului nord-coreean de Externe.

Grupul naval al portavionului USS Cal Vinson a fost trimis de Washington în regiune pentru a semnala hotărârea Statelor Unite în chestiunea arsenalului nuclear nord-coreean.

"Acest lucru demonstrează că planurile nesăbuite ale SUA de a invada DPRK (Coreea de Nord) au ajuns la o fază serioasă", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe de la Phenian, citat de agenţia publică de ştiri KCNA.

"DPRK este pregătită să reacţioneze la orice tip de război dorit de Statele Unite", a adăugat oficialul nord-coreean.

Acesta a mai anunţat că regimul de la Phenian "va lua cele mai dure măsuri de contracarare a provocatorilor pentru a ne apăra prin forţa armelor".

Regimul de la Phenian a efectuat mai multe teste balistice şi nucleare în ultimul an şi există indicii că regimul stalinist de la Phenian pregăteşte un nou test nuclear cu ocazia aniversării a 105 ani de la naşterea lui Kim Ir-Sen, fondatorul statului nord-coreean.

Secretarul american de Stat, Rex Tillerson, a declarat că iniţierea unei acţiuni militare împotriva statului nord-coreean este "o opţiune" luată în calcul de SUA. El a mai precizat că Washingtonul nu ar dori însă să se ajungă la un conflict militar.

Recent, Donald Trump, preşedintele Statelor Unite, a avertizat că ar putea ordona intervenţii militare atât împotriva regimului Bashar al-Assad, căruia îi atribuie recentul atac chimic şi alte atrocităţi din Siria, cât şi contra Coreei de Nord, care dezvoltă programe militare în domeniile balistic şi nuclear.

Referindu-se la testele balistice şi nucleare şi la ameninţările regimului stalinist din Coreea de Nord, condus de Kim Jong-Un, Donald Trump a sugerat o acţiune militară unilaterală a Statelor Unite: "Sunt pregătit să acţionez de unul singur".

Donald Trump: Coreea de Nord caută probleme; Vom rezolva problema cu sau fără ajutorul Chinei

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a scris marţi pe Twitter că statul nord-coreean "caută probleme" şi a promis că va rezolva problema în ceea ce priveşte Coreea de Nord cu sau fără ajutorul Chinei, la câteva zile după întrevederea cu preşedintele chinez, Xi Jinping, relatează Fox News.

 

North Korea is looking for trouble. If China decides to help, that would be great. If not, we will solve the problem without them! U.S.A.

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) April 11, 2017
 

"I-am explicat preşedintelui Chinei că un acord comercial cu Statele Unite va fi mult mai bun pentru ei dacă rezolvă problema nord-coreeană", a scris Trump pe reţeaua de socializare.

El a adăugat: "Coreea de Nord caută probleme. Dacă China hotărăşte să ajute, ar fi nemaipomenit. Dacă nu, vom rezolva problema fără ei. SUA".

Aceste postări ale lui Trump reflectă afirmaţiile sale din cadrul unui interviu acordat Financial Times la începutul acestei luni.

"China are o mare influenţă asupra Coreei de Nord. Iar China fie va decide să ne ajute în ceea ce priveşte Coreea de Nord, fie nu", a spus Trump, în interviuul acordat Financial Times. "Iar dacă da, acest lucru va fi unul foarte bun pentru China. Iar dacă nu, nu va fi un lucru bun pentru nimeni. Dacă China nu va rezolva problema cu Coreea de Nord, noi o vom face. Asta e tot ce vă spun", a spus atunci acesta.

| Mediafax

Vladimir Putin anunță noi atacuri chimice în Siria: „Avem informații că sunt ÎNSCENATE pentru a da vina pe guvernul sirian”

  • Acuzații dure lansate de liderul Rusiei, Vladimir Putin, la finalul unei întâlniri la Moscova cu președintele Italiei.

Vladimir Putin a avertizat marți în legătură cu viitoare atacuri chimice în Siria sub forma unor înscenări la adresa președintelui sirian Bashar al Assad.

„Avem informații că înscenări de acest tip – nu pot să le numesc altfel – sunt pregătite în diferite zone din Siria, chiar  în suburbii din Damasc. Se plănuiește aruncarea substanțelor chimice și învinuirea guvernului sirian a declarat Putin într-o conferință comună cu președintele italian – Sergio Mattarella.

„Președintele Mattarella și eu am discutat, i-am spus că asta îmi amintește de evenimentele din 2003 când reprezentanții SUA au demonstrat la ONU că au găsit arme chimice în Irak. Au lansat o campanie militara acolo care s-a încheiat cu distrugerea țării, răspândirea terorismului și apariția Statului Islamic pe scena globală” a mai spus Putin, citat de Russia Today.

| OrtodoxINFO.ro

 

Sora Tania ne-a relatat o scurtă discuție avută cu monahul Serafim de la Sfântul Munte cu câteva zile înainte de atacul chimic din Siria.

Monahul Serafim: -Tania ,e gata...

Tania: -Ce e gata?

Monahul Serafim: -Nu apucă trenul să înconjoare pământul și va începe... 

Tania: -Cum așa?

Monahul Serafim: -Bine.Va începe cu o catastrofă de care îi vor face vinovați pe cei ce sunt năpăstuiți

 

Citiți vă rog și:

Se împlineşte profeţia. SUA a atacat SIRIA. Rusia condamnă atacul. Se cere convocarea Consiliului de securitate a ONU

 

Categorie: Al treilea război mondial | Vizualizări: 3562 | Adăugat de: Gabriel | Rating: 5.0/2
Total comentarii : 0
avatar