Dacă are cineva urechi - să audă! (AP.13:9)
Acasă » 2017 » Februarie » 9 » Broşura noastră îi deranjează RĂU pe ecumenişti! Pr. Ovidiu Dincă elogiază ecumenismul pe site-ul Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor
12:17 PM
Broşura noastră îi deranjează RĂU pe ecumenişti! Pr. Ovidiu Dincă elogiază ecumenismul pe site-ul Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor

http://www.glasulstramosesc.ro/Pics/pr_ovidiu_dinca.png

     În data de 2 februarie 2017, Episcopia Sloboziei şi Călăraşilor dădea un comunicat in care ataca preotii si mirenii antiecumenisti numindu-i răzvrătiți, tulburați și sectari.

      În acel comunicat se făcea referire şi la brosura noastra Adevarul despre Ecumenism si Sinodul din Creta, în care se prezintă simplu, pe înţelesul tuturor ce înseamnă ecumenismul şi sinodul tâlharesc din Creta, dar şi urmările acestuia în viaţa noastră.

     Dar iată că ecumeniştii nu s-au mulţumit cu acel comunicat de presa şi au mai dat unul, dedicat în special broşurii noastre. Preotul Ovidiu Dincă işi începe discursul atacându-l pe părintele Claudiu Buză, numindu-l "guru nepomenitor", dar şi pe ceilalţi părinţi din ţară ce au întrerupt pomenirea ereticilor ecumenişti. Îşi continuă "argumentarea" atacând şi Schitul Prodromu din Sfântul Munte pentru că a întrerupt pomenirea ereticului Bartolomeu, patriarhul ecumenist. Desigur nu l-a uitat nici pe Gheron Sava, probabil încă mai are insomnii datorate conferinţelor pe care le-a ţinut părintele în România. Despre sinodul tâlhăresc din Creta vine cu celebra frază dictată de Patriarhie şi ne spune, pentru a ne linişti desigur, că: "Ultimul Sinod (cel din Creta) a reiterat problemele vechi şi a aruncat o privire spre problemele actuale; nimic nu s-a creat, nimic nu s-a schimbat!" Da, aţi văzut bine, "ultimul sinod" adică, preotul ecumenist Ovidiu Dincă îl consideră următor al sinoadelor Ecumenice! Îngrozitoare blasfemie!

    Neavând prea multe argumente şi mânat fiind de la spate de episcopul său, se leagă de greşelile apărute accidental în broşură, greşeli ce pot apărea la tipar sau la redactare. Mai spune că sunt foarte multe citate rupte din context dar nu le evidenţiază, asa cum ar fi trebuit pentru a-şi susţine pledoaria, ci se grăbeşte să afirme: "toată broşura e o mare tocăniţă"

     Mai departe, fară să vrea spune şi adevărul: "Ce s-a adăugat ori s-a luat în Creta? Ceea ce s-a schimbat a fost darea pe faţă a anumitor persoane cu duh de răzvrătire (inspiraţie luciferică)"

   Acele persoane cu duh de inspiraţie luciferică sunt tocmai pseudo-episcopii care au semnat documentele eretice în Creta şi care acum îi prigonesc pe cei ce vor să rămână în Biserica Lui Hristos!

     Despre Consiliul Mondial al Ereziilor, se arată în comunicat următoarele: "Din anul 1961 (mai bine de 55 de ani, când mulţi dintre schismaticii nepomenitori încă nu se născuseră, ce să mai spunem, nu erau hirotoniţi, deci trebuia să ştie acest lucru, dacă au fost pe la cursurile de la Facultatea de Teologie), Biserica Ortodoxă face parte din Consiliul Mondial al Bisericilor. S-a schimbat cu ceva învăţătura Sfintei noastre Biserici? Am adăugat ceva ori s-a modificat ceva? Să cerceteze cu rigurozitate toate slujbele cultului divin şi să ne anunţe şi pe noi, neştiutorii, dacă s-a modificat ceva (acest demers înseamnă muncă serioasă, susţinută, nu fonfăieli trunchiate)! [...] Evident, nimic din învăţătura de credinţă nu s-a alterat, iar participarea la Consiliul Mondial al Bisericilor nu a făcut niciun compromis teologic"

      Despre CMB am scris aici: Ce este Consiliul Mondial al Bisericilor?, cât despre ceea ce se întâmplă la întrunirile lor am scris aici: Adunările CMB: ocultism, vrăjitori, muzică Rock, spiritism, "teologi" coreeni, "episcopi" femei şi...ortodocşi

       Per total, tot discursul preotului doctor Ovidiu Dincă, aşa cum se recomandă, nu aduce contra argumente la ideile prezentate succint în broşură, nu combate afirmaţiile despre articolele eretice din documentele sinodului tâllhăresc, se limitează numai la a-i ponegri pe preoţii şi mirenii ce s-au îngrădit de erezia ecumenismului, catalogându-i drept "sectari", "schismatici", "rătăciţi", "ameţiţi" sau "guru nepomenitor"

       Anunţăm pe aceasta cale Episcopia Sloboziei şi Călăraşilor dar şi celelalte episcopii din ţară că se pregătesc alte mii de broşuri insoţite de CD-uri despre ecumenism şi sinodul din Creta, ce vor fi împărţite în toată ţara. Îl rugăm pe preotul Ovidiu Dincă sa mijlocească şi la postul Trinitas TV, dar şi la trustul ecumenist de presă basilica.ro, ca acest comunicat să fie preluat, explicitat şi nuanţat :-)

      Mulţumim episcopului Vincenţiu Grifoni pentru grija părintească pe care ne-o poartă, mulţumim deasemenea şi Patriarhului Daniel care nu vrea nici în ruptul capului să ne răspunda la scrisoarea pe care i-am adresat-o încă din luna septembrie 2016 şi nu în ultimul rând îi mulţumim preotului Ovidiu Dincă care a pierdut din timpul său preţios şi ne-a dedicat acest comunicat minunat.

Puteţi citi comunicatul pe site-ul Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor: http://sf-esc.ro/comunicate-de-presa/13113-caderea-omului-se-face-prin-mandrie-iar-ridicarea-prin-smerenie-text-integral.html

 

Citiţi vă rog şi:

Prigonitorii moderni I. PS Vincentiu Grifoni este... evreu?

Părintele Claudiu Buză: ascultarea de duhovnic, ca și cea de ierarh, se face până la erezie. Trebuie să ne îngrădim de molima ecumenismului!

Mesajul Părintelui Claudiu Buză pentru ieromonahii și preoții care-l numesc ''schismatic''

CD Adevărul despre ecumenism și sinodul din Creta: articole, conferințe, interviuri, scrisori deschise, cărți, documente, broșuri, video

 

 


 

 

 

Categorie: Episcopia Sloboziei si Calarasilor | Vizualizări: 2497 | Adăugat de: Gabriel | Tag-uri: ecumenisti, brosura glasul stramosesc, pr. ovidiu dinca, adevarul despre ecumenism, sinodul din creta | Rating: 5.0/1
Total comentarii : 7
avatar
0 Spam
1
În prezent avem erezie cutremurătoare, care nu este doar o erezie hristologică sau pnevmatologică sau antitrinitară, ci le cuprinde pe toate în noua erezie a ecumenismului. Ecumenismul este o erezie eclesiologică în principal, prin care se atacă însăși ființă Bisericii, vorbindu-se de ajungerea la unitate fără a se mai pomeni despre eretici. În ecumenism se vorbește despre o Biserică “extra muros” (în afară Bisericii), inversându-se definiția Sfântului Ciprian (în afară Bisericii nu există mântuire), în Declarația de la Toronto, astfel încât, după noua gândire ecumenistă “înafara Bisericii se găsește Biserica”. În textele sinodului din Creta, în chip viclean s-au introdus învățăturile diplomatice și schizofrenice, amețitoare, făcute special pentru a induce în eroare, neclare, lipsite de acrivie teologică și înglobând toate teoriile ecumeniste: teologia baptismală, teologia euharistică, teologia ramurilor și toate celelalte teorii eretice, denumirea istorică de “biserici” pentru eretici, dar mai ales acceptarea așa-zisului dialog catastrofal pe platformă eretică numită “Consiliul Mondial al Bisericilor”.
avatar
0 Spam
2
Teodor Boghiu cu rugaciunile in comun de Vlahos : În acest text se vorbește despre rugăciunea comună ”confesională” și ”interconfesională” de la Adunările C.M.B., și prin aceste rugăciuni ”Bisericile au trăit progresul către unitate, iar unii au ajuns chiar și la acorduri ce au condus la «comuniunea deplină»; se vorbește despre ”slujire euharistică”, care este săvârșită de ”frăția Bisericilor C.M.B.”; despre faptul că ”unele Biserici au «altarul deschis» pentru toți cei care Îl iubesc pe Domnul”; despre ”Biserici ospitaliere” care conslujesc etc. Se mărturisește că ”slujirea liturgică se află în centrul identității noastre creștine. Cu toate acestea, în slujirea liturgică descoperim, de asemenea, și ruptura dintre noi. În cadru ecumenic, rugăciunea în comun poate să fie o sursă și de bucurie, și de tristețe”; se vorbește despre ”limbajul cuprinzător” din slujirea comună; despre faptul că ”fiind pelerini care parcurgem împreună drumul duhovnicesc, participăm ca egali la rugăciunea comună interconfesională” pentru ”frățietatea bisericilor din C.M.B.” etc.
Tot ce apare în ghilimele este menționat în textele aprobate de Comisia Specială a C.M.B. și în fapt exprimă poziția protestantă despre Biserica văzută și Biserica nevăzută. Iar hotărârile Comisiei Speciale, care au fost validate de C.M.B., au fost introduse acum la paragraful 17 al textului care a fost aprobat de Sinodul din Creta.
avatar
0 Spam
3
4.4. Acestea, de altfel, sunt singurele roade reale ale ecumenismului!

În o sută de ani de „dialog ecumenic” [de fapt, ecumenist] singurele roade – Hristos ne-a cerut să judecăm asemenea lucruri după roade! –, şi repetăm, singurele roade sunt infiltrarea în Biserică a unor sisteme de gândire şi a unor termeni străini Ortodoxiei.

Nu s-au apropiat de Ortodoxie nici Anglicanismul, nici alte culte ci, dimpotrivă, au introdus noi şi noi inovaţii dogmatice, canonice şi liturgice, îndepărtându-se şi mai mult de Învăţătura Ortodoxă. Şi atrăgând în mişcarea lor centrifugă ortodocşi – teologi sau nu – într-un sens exact opus rostului declarat al ecumenismului. Ceea ce arată că aşa-zisul dialog ecumenic nu este doar sterp, ci de-a dreptul dăunător. http://www.paltin-petruvoda.ro/concluzii-asupra-sinodului-intrunirii-din-creta/
avatar
0 Spam
4
E atat de eretic acest din"ca ca" nu stie nici de cele trei tipuri de Ateism dupa Sf Palamas
avatar
0 Spam
5
Parintele Ovidiu este un om care m-a impresionat placut, un preot pregatit care cunoaste multe si exprima intr-un limbaj viu experienta de viata si cea academica. Nu pot intelege de ce a ales ,,circul" cand ii erau la indemana buna cuviinta si pregatirea teologica de care nu ne-am indoit pana in clipa de fata. Se pare ca, oricat de bine esti pregatit teologic si academic, nu poti explica tradarea si apostazia decat printr-un rusinos pamflet care, sincer, nu-i face cinste!
Parinte Ovidiu, inca te port in inima mea, dar nu pot fi de acord cu ecumenismul pe care il promovezi fara nici un fel de rusine. Fratele tau ,,schismatic", nevrednicul pr Claudiu!
avatar
0 Spam
6
Acest minciuno preot sa mai citeasca si : Sf Chiril al Alexandriei Apologie...contra CELUI INTRE ATEI IULIAN(P.G. LXXVI,col. 503-1064) , deci un idolatru tot ATEU E , ovidiule mai pune mana pe carti si citeste ca te faci de ras ecumenistule eretic
avatar
0 Spam
7
Ce rușine! Si toate pentru un blid de linte...
avatar