Dacă are cineva urechi - să audă! (AP.13:9)
Acasă » 2017 » Februarie » 10 » Astăzi se împlinesc 98 de ani de la naşterea Părintelui Justin Pârvu
12:16 PM
Astăzi se împlinesc 98 de ani de la naşterea Părintelui Justin Pârvu

http://www.glasulstramosesc.ro/Pics/Parintele_Justin.jpg

"Cei care vorbesc despre vremurile de pe urmă la timpul viitor, nu ştiu ce spun” - Părintele Justin Pârvu

     

      E foarte important să ştii să te rogi. De multe ori şi noi, călugării, stăm în mănăstiri şi nu ne rugăm, doar ni se pare că ne rugăm. Nu e de ajuns să mergi la biserică, la slujbe şi să stai acolo ca şi cum ţi-ai făcut datoria, din obligaţie.

    Trebuie să insistăm pe lucrarea lăuntrică. Degeaba zicem multe rugăciuni cu gura sau cu mintea, dacă nu aprofundăm, dacă nu trăim ceea ce ne rugăm. Acum şi mirenii trebuie să aprofundeze rugăciunea din inimă, pentru că va fi singura noastra izbăvire rugăciunea din inimă. Pentru că în inimă este rădăcina tuturor patimilor şi acolo trebuie să lucrăm. Până acum a mai mers cu lucruri superficiale, dar pentru vremurile ce ne stau înainte, nu va fi de ajuns.

     Dacă nu vom avea rugăciune cu străpungerea inimii, nu vom rezista la tot atacul psihologic, pentru că au metode nevăzute de reeducare a minţii. Astăzi mi se pare că nepăsarea este cel mai greu păcat. Nu mai simţim nimic la rugăciune, nu avem lacrimi de pocăinţă. Vor veni vremuri în care numai cei ce vor simţi harul lui Dumnezeu vor putea distinge binele de rău. Cu mintea omenească va fi cu neputinţa de ales între bine şi rau. Vor fi mari înşelări şi numai harul lui Dumnezeu ne va putea izbăvi de ele. Aşadar, rugaţi-vă, rugăţi-vă să nu cădeţi în ispita înşelării! Pentru că numai prin rugăciune putem primi harul lui Dumnezeu.

    Daca nu ne rugăm şi perseverăm în lenevia şi nepăsarea noastră fără pocăinţă, atunci este posibil să pierdem instinctul îndreptării. Să ne ferească Dumnezeu să pierdem instinctul îndreptării!

Părintele Iustin Pârvu

Extras din interviu realizat de Monahia Fotini la 5 iunie 2010

 

Citiţi vă rog şi:

Părintele Justin: „Închidem porțile mănăstirii, rămânem în Biserica noastră și nu îi mai pomenim! Ei se rup singuri de la Biserică, nu noi”.

 

Categorie: Părintele Justin Pârvu | Vizualizări: 2289 | Adăugat de: Gabriel | Rating: 5.0/1
Total comentarii : 2
avatar
0 Spam
1 Doina • 4:28 PM, 2017-02-10
Părinte Iustin roagă-te pentru noi păcătoșii și pentru întoarcerea ierarhilor și clerului  la dreapta credință!
avatar
0 Spam
2 Kandia • 10:36 PM, 2017-02-10
Sfinte Parinte Iustin,roaga-te pentru noi pacatosii ca sa ne lumineze Bunul Dumnezeu!
avatar