Dacă are cineva urechi - să audă! (AP.13:9)
Acasă » 2016 » August » 31 » Aplicarea articolului 22 al sinodului I Ecumenist din Creta = caterisiri şi excomunicări
3:54 PM
Aplicarea articolului 22 al sinodului I Ecumenist din Creta = caterisiri şi excomunicări

http://www.glasulstramosesc.ro/Matei-Vulcanescu-Tselenghidis.jpg

Iată că încet, încet hotărârile sinodului tâlhăresc din Creta încep să fie aplicate.

Acum câteva zile atrăgeam atenţia: Să vă pregătiţi pentru...EXCOMUNICARE!, iar astazi, conform Basilica.ro, iată ce ne pregătesc sinodalii:

"Panagiotis Andriopoulos: Caterisirea clericilor care răspândesc vrajbă în trupul Bisericii

Un grup de preoți ai Bisericii Greciei și un profesor al Facultății de Teologie din Cadrul Universității Aristotel din Tesalonic (U.A.T.) s-a deplasat în urmă cu câteva zile în Georgia, cu scopul de a influența Biserica Ortodoxă Autocefală a Georgiei împotriva Sfântului și Marelui Sinod al Ortodoxiei, pe baza faptului că această Biserică nu a participat la Sinod.

Grupul – un conventicul din Grecia este alcătuit din: un cleric și profesor emerit de Patrologie al Facultății de Teologie din cadrul U.A.T., Theodoros Zisis, profesorul de Teologie Dogmatică al Facultății de Teologie din cadrul U.A.T., Dimitrios Tselenghidis, parohul parohiei Sfântul Nicolae al Mitropoliei de Patra, Anastasios Gotsopoulos, parohul parohiei Sfântul Proroc Ilie – Petrokerasa din Tesalonic, din cadrul Mitropoliei de Ierissos și Sfântul Munte, Peter Heers, parohul parohiei Maica Domnului Povățuitoarea, Dealul Vokou, din cadrul Mitropoliei de Pireu, Matei Vulcănescu, și monahul Serafim Zisis.

Acest grup a făcut și continuă să facă acțiuni violente similare împotriva Sfântului și Marelui Sinod, în Grecia și în străinătate.

Dat fiind faptul că acest grup acționează antiecleziologic și întru totul antieclezial[1] „spre scandalizarea credincioșilor, îndemnându-i spre neascultare, spre disprețuirea Bisericii Canonice și a rânduielii tradiționale din interiorul acesteia” și pe baza articolului 22 al documentului aprobat de Sfântul și Marele Sinod al Ortodoxiei „Relațiile Bisericii Ortodoxe cu ansamblul lumii creștine”, în care se afirmă că: Biserica Ortodoxă condamnă orice tentativă de dezbinare a unităţii Bisericii, din partea unor persoane individuale sau a unor grupuri, sub pretextul păstrării sau a unei presupuse apărări a Ortodoxiei autentice. După cum mărturiseşte întreaga viaţă a Bisericii Ortodoxe, păstrarea credinţei ortodoxe autentice este asigurată numai prin sistemul sinodal, care constituie dintotdeauna, în sânul Bisericii, cea mai înaltă autoritate în aspecte de credinţă şi reguli canonice (canonul 6 al Sinodului II Ecumenic), clericilor mai sus menționați trebuie să li se aplice pedeapsa caterisirii, iar laicului teolog epitimia afurisirii (n.n. oprirea de la împărtăşirea euharistică).

[1] αντιεκκλησιολογικά και όλως αντιεκκλησιαστικά.

Sursa: Fos Fanariou"

 

Bucuraţi-vă şi vă rugaţi!

Categorie: Sinodul Tâlhăresc | Vizualizări: 3701 | Adăugat de: Gabriel | Tag-uri: sinodul talharesc, art.22 | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 1
avatar
0 Spam
1
CAND SISTEMUL SINODAL O IA RAZNA , APARE CATE UNUL CA SFANTUL MAXIM MARTURISITORUL SI STA IMPOTRIVA SUTELOR DE EPISCOPI LINGAI . APARAND CULTUL ICOANELOR SI A COMBATUT MNOTELISMUL ETC. IN CAZURI GRAVE DE TOT SE OPRESTE UN PREOT DE LA SLUJIRE IAR DE LA IMPARTASANIE DEASEMENEA , NU SE OPRESTE CAND AU CHEF UNII SI FAC ABUZURI , OMUL SE CERCETEAZA PE SINE SI STIE CA NU E BINE SA SE APROPIE DE PAHAR CU NEVREDNICIE, PENTRU CA HRISTOS A ZIS : Cel ce mănâncă trupul Meu şi bea sângele Meu are viaţă veşnică, şi Eu îl voi învia în ziua cea de apoi. (Ioan 12:50), Cel ce mănâncă trupul Meu şi bea sângele Meu are viaţă veşnică, şi Eu îl voi învia în ziua cea de apoi." (Ioan 6, 48-54)... smile
avatar