Dacă are cineva urechi - să audă! (AP.13:9)
Acasă » 2017 » Februarie » 28 » Anul comemorativ Justinian Patriarhul şi al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului.
12:17 PM
Anul comemorativ Justinian Patriarhul şi al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului.

     După cum ştiţi, patriarhul ecumenist Daniel a proclamat anul 2017 în Patriarhia Română ca „Anul omagial al sfintelor icoane, al iconarilor şi al pictorilor bisericeşti şi Anul comemorativ Justinian Patriarhul şi al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului

Aparent toate bune şi frumoase, însă aşa cum ne-am obişnuit deja, patriarhul ecumenismului nu face nimic la voia întâmplării şi fără doza specifică de VICLENIE.

Cine a fost Justinian Patriarhul şi de ce a fost ales anul 2017 pentru a-l omagia? 

http://www.glasulstramosesc.ro/art/foto/Justinian_Marina_aplaudand_comunisti.jpg

Sunt multe de spus despre Patriarhul serghianist Justinian Marina. Sub conducerea sa a fost iniţiată colaborarea Bisericii Ortodoxe Române cu autoritatea comunistă. Patriarhul a promovat ideea ca istoria merge după nişte legi date de Dumnezeu, iar una dintre aceste legi este lupta de clasă. Scriitorul polonez Czeslaw Milosz, laureat al premiului Nobel, citează pe patriarhul Justinian în cartea sa Gândirea captivă.

"Stalin, conducătorul Partidului Comunist, duce la îndeplinire legea istoriei, cu alte cuvinte acţionează aşa cum doreşte Dumnezeu, motiv pentru care trebuie să ne supunem lui. Omenirea poate fi reînnoită după modelul rusesc; de aceea nici un creştin nu se poate opune ideii - crude, ce-i drept - care va crea un om nou pe întreaga planetă. Asemenea argumente sunt adesea folosite de clerici care sunt unelte ale Partidului. "Cristos este omul nou. Omul nou este omul sovietic. Prin urmare Cristos este sovietic!" a spus Justinian Marina, patriarhul României."

Scriitorul american Christopher Hitchens este şi el de acord cu ideea că patriarhul Justinian a fost o unealtă a sistemului comunist. Hitchens scrie in God is not Great: "oameni ca Marina au fost fără indoială plini de ură şi jalnici in acelaşi timp"

http://www.glasulstramosesc.ro/art/foto/Justinian_Marina_conducerea_PCR.jpg

Conform descrierii de pe Fototeca online a comunismului romanesc în fotografie apar: Gheorghe Gheorghiu –Dej, Al. Moghioroş, P. Groza, E. Bodnăraş, C.I. Parhon, Chivu Stoica, I. Chişinevschi, Al. Drăghici, Gh. Apostol, Leonte Răutu, Gh. Stoica, Dumitru Petrescu, Petre Borilă, Patriarh M. Justinian, M. Constantinescu, D. Colin, C. Pârvulescu în tribuna oficială de pe stadionul „23 August” din Capitală cu prilejul deschiderii Festivalului Mondial al Tineretului.(2.08.1953)

Iată-l "apărând" Ortodoxia alături de Nicolae Ceauşescu:

http://www.glasulstramosesc.ro/art/foto/Justinian_Marina_Nicolae_Ceausescu.jpg 

Printre realizările sale ca şi Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române enumerăm câteva:

A iniţiat relaţii cu "bisericile" vechi orientale, prin vizite reciproce, patriarhul vizitând: Patriarhia armeană din Ecimiadzin (1958 şi 1966), Biserica etiopiană (1969 şi 1971), Biserica coptă (1969 şi 1971), Biserica siriană din Malabar-India (1969). S-au iniţiat şi întreţinut relaţii cu o serie de arhiepiscopii romano-catolice, unele vizitate de patriarhul Justinian în fruntea unor delegaţii sinodale: Austria (1969), Germania (1970), Belgia (1972), cu "Biserica" Veterocatolică şi cu "Biserica" Anglicană (1966). Între ierarhii catolici cu care a întreţinut relaţii de prietenie s-a numărat arhiepiscopul Vienei, cardinalul Franz König.

http://www.glasulstramosesc.ro/art/foto/ecumenism_Justinian_Marina.jpg

La rândul lor, delegaţii ai tuturor acestor biserici au vizitat pe patriarhul Justinian şi Biserica Ortodoxă Română. Din anul 1961 Biserica Ortodoxă Română a intrat în Consiliul Mondial al Bisericilor şi a participat la toate acţiunile desfăşurate în cadrul mişcării ecumenice actuale: Consiliul Ecumenic al Bisericilor, Conferinţa Bisericilor Europene etc.

http://www.glasulstramosesc.ro/art/foto/Justinian_Marina_cu_eretici.jpg

Vizionaţi şi:

Arthur Michael Ramsey, Baron Ramsey of Canterbury, Archbishop of Canterbury s-a intalnit si cu Papa Paul al VI-lea in 1966. Prieten cu Patriarhul Athenagoras. Presedinte al Consiliului Mondial al Bisericilor intre 1961 – 1968. A fost un activist al abrogarii legilor anti homosexuale.

Înţelegând care a fost rolul Patriarhului serghianist Justinian Marina, e limpede acum de ce au ales tocmai anul acesta pentru a-l comemora. După sinodul tâlhăresc din Creta, unde ecumenismul a fost ridicat la rang de dogmă, pentru a putea cat mai uşor să pună în aplicare hotărârile eretice de acolo, au nevoie de îndoctrinarea ortodocşilor, folosindu-se de numele unor "apărători" ai Ortodoxiei.

În cazul celor ce au pătimit în închisorile comuniste, lucrurile sunt puţin mai complicate. Se vor scoate la iveală documente din dosarele securităţii sau din "Cartea Neagra" a Aiudului şi vor fi prezentate ca adevăruri.

La Aiud a fost scrisă o carte "neagră" despre activitatea Legiunii.

Oculta comunistă nu s-a mulţumit cu atâtea suflete prăbuşite. Nu i-a fost suficient cât a umilit pe conducătorii Legiunii... Voia şi o "adevărată istorie" scrisă a tuturor acestor blasfemii.

Pentru această ponegrire a format o adevărată echipă compusă din mai multe persoane prăbuşite, în fruntea cărora s-a situat legionarul - oarecând de elită-TacheSavin.

În "cartea neagră", istoria Legiunii a fost falsificată. A fost ridiculizată. Toate acţiunile lui Codreanu şi celorlalţi legionari au fost răstălmăcite şi împroşcate cu noroi,

Căpitanul Corneliu Zelea Codreanu a fost prezentat ca un om de nimic. Un beţiv, un afemeiat. Ion Moţa, Vasile Marin şi ceilalţi martiri legionari au fost zugrăviţi în acelaşi mod.

Cartea are aproximativ 700-800 pagini. Este scrisă frumos, caligrafic, cu peniţa. Este scrisă pe coli de hârtie superioară de format mare. Seamănă cu evangheliile legate în piele şi argint de către călugării cuvioşi ai evului mediu.

După ce lucrarea a fost terminată a preluat-o comandantul Crăciun, care a citit-o cuvânt cu cuvânt, de la început pană la capăt. N-a fost mulţumit cu ce s-a scris. Legiunea a fost prea puţin ponegrită...

Securitatea încă nu se şlefuise. Dorea o blasfemie totală, cu vorbe grele şi cat mai murdare...

Ce era de făcut ?

Să o rescrie ?...Se constata o mare grabă din partea autorităţilor. Era semnul că sfârşitul calvarului se apropia vertiginos.

Cartea nu avea un început şi nu avea o încheiere, ca orice carte scrisă aproximativ bine.

Colonelul Crăciun, agitat şi extrem de nervos pentru că nu i-a ieşit pasenţa aşa cum ar fi dorit-o el, l-a însărcinat pe Stere Mihalexe (un legionar de frunte, prăbuşit) ca să se ocupe de terminarea cărţii.

 Stere Mihalexe i-a propus colonelului Crăciun ca unul sau mai mulţi legionari să facă acestei cărţi o recenzie. I-a recomandat pentru aceasta pe jurnalistul Simion Ghinea şi pe profesorul Petre Ţuţea. Directorul n-a fost de acord. Propunerea lui era ca unul din cei doi să-i facă introducerea iar celălalt încheierea...

A rămas pe a directorului.

Cum Simion Ghinea era bolnav si extrem de slăbit la spitalul închisorii, au dus cartea în camera în care era internat acesta şi acolo au lecturat-o trei inşi: Simion Ghinea, Petre Ţuţea şi prelatul Valerian (Bartolomeu) Anania.

Trei zile le-au trebuit până ce au citit-o de la cap la coadă. Colonelul Crăciun venea des şi agitat întrebând de fiecare dată dacă s-a terminat.

Introducerea a fost făcută de Simion Ghinea, iar încheierea de către Petre Ţuţea. Ambii au avut grijă să nu ponegrească Legiunea şi nici pe membrii ei -aşa cum cerea comandantul închisorii. În grabă mare cartea a fost legată frumos, ca în vremurile de demult (sub îngrijirea lui Valerian Anania) şi trimisă cu un curier special la Ministerul de Interne.

După legarea ei - când totul a fost terminat, gata de a fi trimisă - multe personalităţi legionare au fost obligate să o semneze.

Oculta comunistă voia să aibe confirmarea că cele scrise în carte sunt "'adevărate".

O parte a refuzat să semneze şi au tras pentru aceasta cruntele consecinţe. O altă parte a semnat cu menţiunea că fac acest lucru din solidaritate cu camarazii lor, fără să o fi citit.

Fiecare ar fi dorit să scape de această "tortură"... Era greu de scăpat şi cu pielea întreagă şi cu faţa curată.

Presiunile cele mai mari s-au făcut asupra personalităţilor consacrate şi cunoscute de toată lumea. Regimul comunist voia ca, în primul rând, acestea să fie terfelite în noroi. Terfelirea trebuia neapărat să se facă cu propria lor mână.

Citit mai multe aici http://www.procesulcomunismului.com/marturii/fonduri/pitesti/ovoinea/docs/cap19.htm

 

Scopul?

E simplu. În cazul celor ce s-au trezit odată cu sinodul tâlhăresc şi se consideră antiecumenişti, necunoscând istoria, anatemizând orice abatere, neţinând cont de presiunile la care au fost supusi cei din temniţele comuniste,  îi vor huli pe cei ce s-au rugat împreună cu papistaşii, conform unor relatări ai foştilor deţinuti politici, relatări ce vor fi scoase la iveală tocmai de... Patriarhia Română, astfel promovând ecumenismul. Se va ajunge probabil până la a spune că de fapt Sfinţii Închisorilor nu sunt sfinţi, făcându-se astfel şi mai mare dezbinare între antiecumenişti.

În cazul celor ce se autointitulează legionari, grupaţi în frăţii, organizaţii sau fundaţii ecumeniste, acest an le va fi fatal. Vor vedea atât de multe cazuri de rugăciuni sau chiar împărtăşire comună cu papistaşii încât vor crede că aşa e bine şi că antiecumeniştii de azi bat câmpii pe internet, ceea ce s-a şi întâmplat în cadrul unei conferinţe la Ploieşti organizată de gruparea ecumenistă "Fraţia ortodoxă Sf. Gheorghe" unde l-au avut invitat pe părintele Amfilohie Brânză. La acea conferinţă au fost atacaţi antiecumeniştii, dar şi preoţii ce s-au îngrădit de erezie, totodată aducându-se laude şi osanale Patriarhului ecumenist Daniel.

Pentru cei ce de abia acum aud de Sfinţii Închisorilor va fi şi mai rău. Li se va induce ideea că au fost ecumenişti, că şi papistaşii au sfinţi...deci de unde atâta agitaţie cu privire la sinodul din Creta? se vor întreba sărmanii...

 

Nădăjduim că Dumnezeu nu-i va lăsa pe ai Lui şi îi va întări în lupta care se dă împotriva ecumenismului GENERALIZAT din Patriarhia Română. Sperăm deasemenea că nu vor cădea în capcana ecumeniştilor care vin cu articole, conferinţe şi mesaje în care sunt promovaţi Sfintii Inchisorilor într-o lumină ecumenistă.

De ce tocmai acum, după sinodul tâlhăresc din Creta au început să vorbească tot mai mulţi ierarhi despre Sfinţii din închisori, de ce tocmai acum au început să facă "liturghii arhiereşti" în camera 4 spital din fostul penitenciar Piteşti?

 

CARE MAI PUTEȚI ȘI AVEȚI OCHI DE VĂZUT ȘI URECHI DE AUZIT, TREZIȚI-VĂ!

Categorie: Anul comemorativ Justinian Patriarhul şi al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului. | Vizualizări: 3326 | Adăugat de: Gabriel | Rating: 5.0/4
Total comentarii : 2
avatar
0 Spam
1 ciprioan • 3:06 PM, 2017-03-01
Nu-i putem ajuta pe oameni mai mult decât vor să fie ajutați.
Înșelările vor fi tot mai mari.
Anathema ecumenismului!
Pr. Ciprian Staicu
avatar
0
2 Gabriel • 3:34 PM, 2017-03-01
E adevărat, depinde de fiecare, însă acolo unde e mărturisit adevărul, Dumnezeu lucrează...
avatar